bertone je napisao/la: ... da li je netko prethodno spomenuo EvoTV i zašto je netko spomenuo čudne titlove
Najbolje, zapravo nemojte ništa googlati jer nećete imati nikakve koristi od toga... osim glavobolje
Hvala za info o vlasnicima pojedinih TV programa.
I u pravu si za googlanje problema, ljudi svašta pišu i pretjeruju.
Pa ću malo pojasniti te titlove za evo TV pošto vidim spominju se i ispada da je nešto strašno. Da, poneke emisije i dokumentarci imaju neki "hrvatsko-srpski" prijevod, ali rijetko. A još rijeđe znaju neku riječ čudno prevesti, kao da ju je sam Google translate preveo.
Pozitivna stvar takvog prijevoda je izazivanje osmjeha. I vjerujem da smo se svi sreli i s lošijim titlovima, malo kolutanja očima i preživimo .
Imam pitanje oko aplikacije Skype, tražim po internetu i ništa.
Ako netko koristi Skype molio bih ga za info.
Dogodila se neka nadogradnja i ne vidi se više koji je aktivan kontakt (ona zelena točkica uz kontakt) , da li je tako i kod vas?
I još nešto, nestali su svi kontakti.
Više ljudi se služi s tim računalom pa nisam siguran, da li je netko brljao i obrisao sve ili je stvarno nadogradnja uzrok.
Ne koristim Skype, ali ću se ipak uključiti u temu radi zadnje rečenice.
Jedno računalo - više korisnika = jedan admin račun i koliko treba korisničkih računa (sa ograničenim pravima prčkanja po OS-u)... ili ako ti se ne da raditi za svakog korisnika korisnički račun onda jedan admin i jedan korisnički i onda nema ovakvih nedoumica
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]
ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
bertone je napisao/la:Ne koristim Skype, ali ću se ipak uključiti u temu radi zadnje rečenice.
Jedno računalo - više korisnika = jedan admin račun i koliko treba korisničkih računa (sa ograničenim pravima prčkanja po OS-u)... ili ako ti se ne da raditi za svakog korisnika korisnički račun onda jedan admin i jedan korisnički i onda nema ovakvih nedoumica
Hvala Vision. Bertone u pravu si, ali nije moje računalo ja sam samo povremeni admin (zamisli mene smatraju znalcem i zovu me kada zapne windows ). I nisam jedini administrator. Korisnici su stariji bračni par i ja im se divim kako su se naučili služiti računalom i mobitelom.
Htio sam im instalirati ubuntu ali unuci su bili za windows, ali ako skrše sedmicu ide Ubuntu i admin račun.
Pa nema veze kaj su stariji (ili kaj su u igri penđeri)
Digneš friški OS i odmah napraviš Admin acc i daš im i šifru za njega, ali kažeš da to koriste samo 1.11. svake godine (taj dan ionako nemaju vremena za komp pa sve ok) i onda još par korisničkih računa sa ograničenim ovlastima:
Deda
Baka
Unuk 1
Unuk 2
i Švrćo (za susjedu/susjeda)
PS. Imam i ja doma jedna PC sa penđerima (radi klinaca i škole) ali svaki član obitelji (uključujući i mene) ima svoj korisnički račun + admin račun kojeg koristim 2-3 puta godišnje.
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]
ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
Ljudi, došao je i taj tren. Instaliram arch na laptop danas.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!
Instalirao sam mint, radi užasno, pol toga potrgano pa rekoh dok stavljam nešto drugo da probam i arch pa što bude bude. Rekoh, ak' ga vlado i cooleech koriste nemre biti loš.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!