Sliku sam nazvao "sezonska".
Ovo je najbolji način pečenja kestena, a u pozadini se suše vrganji (nemam više mjesta u škrinji
Moderator/ica: Moderatori/ce
Kod: Označi sve
- teletina se napaca po želji (sol, vegeta, papar i sve što se nađe pri ruci)
- krumpir narezati na četvrtine
- protvanj namazati maslacem ili uljem (ja volim koristiti svinjsku mast)
- ako je veći komad stavi se peći prije krumpira, ako su manji komadi, u isto vrijeme sa krumpirom
- dobro je prije svega, meso zaliti vrućim uljem koje zagrijemo u posebnoj posudi, da meso dobije onu koricu i saft ostane u njemu ili 2-3 min. na tavi lagano popržiti s obje strane
- prekriti cijeli protvanj aluminijskom folijom (umjesto prave peke)
- u tijeku pečenja, podlijevati povremeno pivom ili vinom, već što se nađe u frižideru (mislim, može i običnom vodom, ali nije to to)
- dio izgubljene tekućine stalno nadoknađivati pićem po izboru da kuhar ne dehidrira :blehLjuska sa ribe (na pr. sa šarana) se najlakše čisti sa tom napravom. Koža se mora što manje oštetiti, a nožem ili raznim "grebalicama" je to teško izbjeći. U gornjem videu je sve detaljno opisano.shrike je napisao/la:Za što je to vl@do ?
Hvala Vl@do, danas sam za probu pribio tri čepa na letvicu i time očistio babuške. Ide k'o zmaj, samo je malo problem oko i između trbušnih peraja, gdje se čep ne može zavući.Vl@do je napisao/la:Ljuska sa ribe (na pr. sa šarana) se najlakše čisti sa tom napravom. Koža se mora što manje oštetiti, a nožem ili raznim "grebalicama" je to teško izbjeći. U gornjem videu je sve detaljno opisano.shrike je napisao/la:Za što je to vl@do ?