čavrljanje 2.0

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Vl@do
Moderator
Spol: M
Kontakt:

Re: čavrljanje 2.0

Post Postao/la Vl@do »

slika
Nisam baš zadovoljan, ali evo tako je to ispalo.
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

Da si išao na kvadrat umjesto pravokutnika (podloge) stao bi ti 3quel i 10-shrot, odnosno imao bi više mjesta za natpise... a za 12 stvarno ono :hmm szbunjen

... ipak dobra ideja :thmb-up
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
Vl@do
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Vl@do »

:bert je napisao/la:Da si išao na kvadrat umjesto pravokutnika...
Drugi put će biti bolje. Ovo je zadnji ovogodišnji uradak u zatvorenom prostoru. Proljeće je pred vratima i jedva čekam da zbrišem u šumu.
Moj pogled na sve to.
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

uočavam problem kod archa, tj rolling release distre. upgrade kernela zahtijeva reboot, ali upgrade kernela je čest što znači da često moram rebootat. Sada si sigurno mislite: "eto ga, opet shrike izmišlja probleme, ja imam arch već x godina pa rebootam tu i tamo i sve mi radi". Eh, zez je u tome što recimo neke stvari prestnau raditi zbog modula koji više neće raditi na novom kernelu... recimo ntfs-3g, ako je bio upgrade kernela moram rebootati da prepozna disk. bluetooth, UDF, ... isto tako. i to je još lts kernel! Morat ću zaustaviti auto upgrade kernela i onda to raditi ručno jednom mjesečno ili rjeđe (iako i sam znam da ću zaboraviti na to).
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Vl@do
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Vl@do »

shrike je napisao/la:uočavam problem kod archa, tj rolling release distre. upgrade kernela zahtijeva reboot, ali upgrade kernela je čest što znači da često moram rebootat. Sada si sigurno mislite: "eto ga, opet shrike izmišlja probleme, ja imam arch već x godina pa rebootam tu i tamo i sve mi radi". Eh, zez je u tome što recimo neke stvari prestnau raditi zbog modula koji više neće raditi na novom kernelu... recimo ntfs-3g, ako je bio upgrade kernela moram rebootati da prepozna disk. bluetooth, UDF, ... isto tako. i to je još lts kernel! Morat ću zaustaviti auto upgrade kernela i onda to raditi ručno jednom mjesečno ili rjeđe (iako i sam znam da ću zaboraviti na to).
Nisam baš shvatio, kako prestanu raditi neki moduli ako nisi rebootao nakon upgrade. Pa valjda rade na starom kernelu ako su radili i ranije. szbunjen
shrike je napisao/la:eto ga, opet shrike izmišlja probleme,
Moj pogled na sve to.
shrike
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

tak, uštekaš recimo ntfs disk i ne radi ako je u međuvremenu upgradan kernel a stroj nije rebootan, isto sa bilo čime drugime. Doslovno uopće ne registrira da je išta uštekano. Reboot, i sve radi. Ko windows. Našao sam to na arch forumu vezano za UDF.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Vl@do
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Vl@do »

shrike je napisao/la:tak, uštekaš recimo ntfs disk i ne radi...
Da, stvarno. Sad se sjećam da mi se jednom dogodilo slično, ali nisam radio dramu od toga. :lulz
Moj pogled na sve to.
shrike
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

pa nije drama ali me živcira jer su kernel upgradi česti i onda svako malo neki kur** ne radi pa moram rebootat. naravno, točno kada mi ne paše.
Vl@do
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Vl@do »

shrike je napisao/la:...pa moram rebootat. naravno, točno kada mi ne paše.
Uključi "fast boot" :lulz :lulz :lulz
Moj pogled na sve to.
dupin

Post Postao/la dupin »

Napravi update na kraju dana. Slijedeći dan će računalo misliti da je reboot. ;)
Nema veće religije od istine!
Odgovori