Rastavljanjem laptopa sam utrvrdio da ovaj kaj zuji ima Sunon ventilator dok drugi koji je ostao tih ima Delta ventilator, nabavio Deltu i za drugog i problem riješen,... tako je bilo nekad, danas, danas je sve pretanko da bi moglo biti tiho
čavrljanje 2.0
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: čavrljanje 2.0
Zujanje ventilatora na određenom rpm nije novo, osobno sam do sad imao dva T430 i oba su bila ok što se tiče buke (odnosno tišine) i onda Lenovo izbaci novu verziju UEFI-a u kojem je promijenio postavke hlađenja i jedan počne zujati dok je drugi ostao tih.
Rastavljanjem laptopa sam utrvrdio da ovaj kaj zuji ima Sunon ventilator dok drugi koji je ostao tih ima Delta ventilator, nabavio Deltu i za drugog i problem riješen,... tako je bilo nekad, danas, danas je sve pretanko da bi moglo biti tiho
malo mijenjam temu, ali majko mila u kakvom je stanju pulseaudio
izgubio sam sad sat vremena na zaje... frkavanje s njim u pokušaju da koristim bluetooth uređaj sa zvučnikom i mikrofonom za mycroft.ai, da bih saznao da je to valjda nemoguće?? jer pulseaudio ima loše implementirane hsp profile??? i neki lik je slao patcheve, pa ih nikad nisu mergali????
pulseaudio dokumentacija nije baš bila od pomoći, neki bug reportovi su bili korisni za shvaćanje problema, ali nisu baš donijeli rješenje. možda bih za još neko vrijeme i našao nešto što bi mi pomoglo, ali tu je bilo upitno je li to uopće podržano na pulseaudiju i ako je, kako se zapravo može konfigurirati.
gledajući na to koliko je to laka stvar za napraviti na androidu, pa čak i na većini zatvorenih osova, pa i na to da je većina drugih stackova (osim za zvuk i grafiku) osjetno na linuxu nego na drugim osovima, ovo mi je apsurdno i ne pamtim kad sam ovoliko živaca izgubio na neki opskurni problem. samo mi se otvara hrpa upitnika oko toga zašto je bluetooth/audio stack na linuxu grozan
izgubio sam sad sat vremena na zaje... frkavanje s njim u pokušaju da koristim bluetooth uređaj sa zvučnikom i mikrofonom za mycroft.ai, da bih saznao da je to valjda nemoguće?? jer pulseaudio ima loše implementirane hsp profile??? i neki lik je slao patcheve, pa ih nikad nisu mergali????
pulseaudio dokumentacija nije baš bila od pomoći, neki bug reportovi su bili korisni za shvaćanje problema, ali nisu baš donijeli rješenje. možda bih za još neko vrijeme i našao nešto što bi mi pomoglo, ali tu je bilo upitno je li to uopće podržano na pulseaudiju i ako je, kako se zapravo može konfigurirati.
gledajući na to koliko je to laka stvar za napraviti na androidu, pa čak i na većini zatvorenih osova, pa i na to da je većina drugih stackova (osim za zvuk i grafiku) osjetno na linuxu nego na drugim osovima, ovo mi je apsurdno i ne pamtim kad sam ovoliko živaca izgubio na neki opskurni problem. samo mi se otvara hrpa upitnika oko toga zašto je bluetooth/audio stack na linuxu grozan
Nevezano za tvoj problem, meni samo spominjanje bluetootha izaziva grčeve u želucu i nije mi jasno zašto se to još uvijek koristi 
Je, pulseaudio je žešće smeće. Jedina prednost nad ALSA ili OSS (bar meni) je to što ima više pipelinova, ali i za to su tada bili trikovi. ALSA/OSS su barem bili stabilni, sa PA prije ili kasnije neki problem. Možda da probaš sa jack, nisam koristio još ali navodno je bolji.
Kako ti se čini mycroft ? Baš sam nedavno razmatrao integraciju sa google assistant za neke serverske pizdarije.
@bertone
BT mi je ok jer kada imam sluške mogu pustiti na kompu i hodati po sobi i raditi stvari bez da sam ograničen žicom. Na drugu stranu je to užasno loš protokol sa hrpom sigurnosnih problema
Kako ti se čini mycroft ? Baš sam nedavno razmatrao integraciju sa google assistant za neke serverske pizdarije.
@bertone
BT mi je ok jer kada imam sluške mogu pustiti na kompu i hodati po sobi i raditi stvari bez da sam ograničen žicom. Na drugu stranu je to užasno loš protokol sa hrpom sigurnosnih problema
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Zadnji doticaj i kidanje živaca sa BT sam imao prije par mjeseci kad sam spario Logitech MX Mastera sa laptopom kako bi izbjegao povezivanje USB-om, hebeni BT iz Logija mi je ubio WiFi signal u stanu. Odjednom su mi svi uređaji koji se spajaju na router i na kojima sam prije (na 2.4 GHz) imao stabilnih i stalnih 80-90 Mbps, odjednom jedva imao 15-20 Mbps uz česte prekide.
Deset hebenih dana sam tražio uzrok problema u kućnoj WiFi mreži da bi na kraju otkrio da me karinđa BT (koji isto radi na 2.4 GHz)
Deset hebenih dana sam tražio uzrok problema u kućnoj WiFi mreži da bi na kraju otkrio da me karinđa BT (koji isto radi na 2.4 GHz)
mycroft nažalost nisam stigao zapravo koristiti (jer mi se vrti na rpi, a ne mogu lijepo srediti audio preko njega), ali načelno mi se čini okej.
google assistant ima vjerojatno bolje skillove, a i punooo bolju sintezu govora, no mislim da je mycroft puno bolji za razvoj.
google assistant ima vjerojatno bolje skillove, a i punooo bolju sintezu govora, no mislim da je mycroft puno bolji za razvoj.
-
The Acacia Strain
- Spol: M
vrhunski izgleda 
jack izgleda dobar, profi stil...nisam koristio
ali pulse....
kako za sta.
meni je bolji od alse jer korisitim dvije zvucne, konfiguirati to u alsi je ebanje u pojam, da je jedna npr primarni output, druga primarni input i sl...
sa pulse samo odaberem za svaku zvucnu sta cu, on skonfiguira alsu za mene
nisam imao nikakvih bugova s njim, ima u konfiguraciji kernela buffer za audio, to je dosta bitno za pulse. ne znam kakvi su defaulti, ja ga stavim na 2000.
on se malo pojaca, maknu se tamo neki timeri i gluposti za midi i mislim da nema prostora bugovima ako nisu softverski sa strane aplikacije koja koristi audio
ali pulse....
kako za sta.
meni je bolji od alse jer korisitim dvije zvucne, konfiguirati to u alsi je ebanje u pojam, da je jedna npr primarni output, druga primarni input i sl...
sa pulse samo odaberem za svaku zvucnu sta cu, on skonfiguira alsu za mene
nisam imao nikakvih bugova s njim, ima u konfiguraciji kernela buffer za audio, to je dosta bitno za pulse. ne znam kakvi su defaulti, ja ga stavim na 2000.
on se malo pojaca, maknu se tamo neki timeri i gluposti za midi i mislim da nema prostora bugovima ako nisu softverski sa strane aplikacije koja koristi audio
- Vl@do
- Moderator
- Spol: M
- Kontakt:
Koja milina, nakon 2 mj. pališ staru pilu, upali od prve, a Arch te spremno dočeka tamo gdje si ga ostavio!

Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe