čavrljanje 2.0

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

niingu
Spol: M

Re: čavrljanje 2.0

Post Postao/la niingu »

Ali imamo IRC :sokiran
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

svi na IRC!
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
dupin

Post Postao/la dupin »

@ niingu

Što će ti da ga imaš kad nitko nije na njemu? O IRC-u pričam. ;)
Nema veće religije od istine!
niingu

Post Postao/la niingu »

dupin je napisao/la:@ niingu

Što će ti da ga imaš kad nitko nije na njemu? O IRC-u pričam. ;)
Lovely :kava

E sad iz inata idem na IRC!
shrike
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Znači.... malo testiram Windows 10 zadnjih par dana da vidim kako ide. Ispada da ovaj OS nema podršku vidjeti stanje baterija na bluetooth slušalicama. Moja verzija je 1809, kao od ove su krenuli sa nekom native podrškom pa negdje radi negdje ne, ali evo meni ne radi na 2/2 slušalice na kojima sam testirao. Totalni rolleys na onaj topic di je cijenjeni kolega forumaš tvrdio kako je W10 superioran linuxu u svakom pogledu zamislivom i da nema toga u čemu linux može parirati :) Majko kristova...
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Cooleech
Moderator

Post Postao/la Cooleech »

Haha, da.. A ne samo to, bez ikakvih dodataka, na linuxu (Mate DE, nisam provjeravao za ostale) mi uredno pokaže postotak baterije bežičnog miša i tipkovnice (Logitech), što na windowsima mogu samo sanjat bez dodatnog softvera, ako i tad.
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!
shrike
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Cooleech je napisao/la:Haha, da.. A ne samo to, bez ikakvih dodataka, na linuxu (Mate DE, nisam provjeravao za ostale) mi uredno pokaže postotak baterije bežičnog miša i tipkovnice (Logitech), što na windowsima mogu samo sanjat bez dodatnog softvera, ako i tad.
Pa da, meni pokaže power state svega, a ako ne uvijek se može iz konzole tako nešto vidjeti. Drugo, ne usudim se upgradati 1809 jer hrpa upozorenja o katastrofalnim posljedicama upgradea. A tek fora kada mi je restartao komp bez moje dzvole, to je isto bilo super. OK, ja sam tu malo čudan jer sam većinu linux života koristio debian stable pa očekujem da upgrade sa verzije na verziju ide glatko i bez gubitaka podataka, ali očito to od W10 ne mogu očekivati. Da, postoje fora stvari na W10 koje nema na linuxu i neke stvari je lakše instalirati, ali čitavi ovaj paywall sustav di sve košta pare, reklame posvuda, bis aplikacija, stabilnost sustava kao da je nekakva testing distra... A

Generalno za sada mogu reći da ima pluseve i minuse kada se koristi kao desktop u odnosu na linux, ali priča o radikalnoj superironosti nad linuxom su objektivno kompletni bullshit.
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

Ima W10 prednost, na njemu mi radi IrfanView bez rušenja što na Linuxu nije slučaj.
I da, na W10 mogu koristiti MetaCreator Paint koji više nije podržan ni na MacOS-u (na Linuxu nikad nije ni bio).
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
Cooleech
Moderator

Post Postao/la Cooleech »

Koja ti se to verzija Irfana ruši na Linuxu? :hmm

Meni je radio uredno u svim do sada testiranim verzijama. :pogled_dolje
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!
niingu

Post Postao/la niingu »

Meni se Irfan rušio redovito na Win10 (poslovno računalo) pa sam prešao na Nomacs.
Odgovori