Kako izgleda vaš desktop
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Kako izgleda vaš desktop
@bertone kakva ti se čini potrošnja baterije od unity na 20.04, naspram 16.04 originala s unity?
Tko živi u nadi umire u gov....
Nemam pojma, sinoć me GNOME izludio i rekao sam dosta je.
Provjerim večeras, odnosno javim kad budem pri laptopu i par puta ispraznim bateriju.
EDIT: Ovako na oko manje se grije, osvjetljenje ekrana je trenutno na 50%, becklit tipkovnica uključena na najjače pa sad radim uobičajene stvari i čekam da se isprazni
PS. slika je odmah nakon paljenja laptopa, sad desetak minuta kasnije indikator baterije već pokazuje 2:40

Provjerim večeras, odnosno javim kad budem pri laptopu i par puta ispraznim bateriju.
EDIT: Ovako na oko manje se grije, osvjetljenje ekrana je trenutno na 50%, becklit tipkovnica uključena na najjače pa sad radim uobičajene stvari i čekam da se isprazni
PS. slika je odmah nakon paljenja laptopa, sad desetak minuta kasnije indikator baterije već pokazuje 2:40
-
roc1nante270
Što ti je napraviobertone je napisao/la:sinoć me GNOME izludio i rekao sam dosta je.
-
roc1nante270
Ubuntu je nakrcao dosta toga na GNOME shell. Uopće me ne čudi da nije stabilno.bertone je napisao/la:Raspalo se par extensionsa nakon updatea
Možda treba malo vremena za privikavanje ali meni je defaultni GNOME baš dobro sjeo. Imam taj neki čudni ali ugodni feeling kad ga koristim bez ekstenzija, a moram priznati kako mi se workflow dosta ubrzao
Ne znam, ja imam osjećaj da je GNOME zamišljen za korištenje na "touch screen" uređajima što mi je iskreno bez veze.
-
roc1nante270
Pa da. Siguran sam kako to i je bila izvorna zamisao. Ali također treba uzeti u obzir i to da je GNOME više "keyboard driven DE"...nekima to odgovara a nekima ne. Mene je privukao Wayland i to što je GNOME de facto standard na Fedori.
Imam dva laptopa od 14incha pa mi super odgovara GNOME na njima.
Na trećem od 17incha imam Plasmu i to mi također odgovara
Imam dva laptopa od 14incha pa mi super odgovara GNOME na njima.
Na trećem od 17incha imam Plasmu i to mi također odgovara
Vidiš, meni na 14" (T440p) najviše odgovara elementaryOS, pogotovo nakon zadnje nadogradnje na 5.1.4