Imam jednu zagonetku.
Zašto mi ne reagira - desni klik, Otvori u Terminalu ?
Ne reagira ni Ctrl+Alt+T
Inače reagira uredno na ikonu na Desktopu i na Panelu...
[/size]
Zadnja izmjena: Optimus, dana/u 22 ruj 2020, 21:48, ukupno mijenjano 1 put.
Što se tiče problema s desnom tipkom miša, to ovisi o radnom okruženju. Ako uz Debian koristiš Gnome, onda treba instalirati Gnome Tweaks i zatim slijediti korake opisane ovdje: https://itsfoss.com/fix-right-click-touchpad-ubuntu/
jurastublic je napisao/la:I Ctrl-Alt-T ovisi o postavkama u radnom okruženju.
Točno, ovo se rješava sa Tipkovnicom u Postavkama, iako ni ovdje sve nije optimalno... Kod default kategorije 'Pokretači', prečac 'Pokreni terminal' stoji Ctrl+Alt+T, ali bez mogućnosti editiranja i kontrole koja komanda stoji iza toga, i koja ne pokreće ništa...
Ovo mogu, i preskočio sam, sa kategorijom 'Prilagođeni prečaci', u kojoj sam dodjelio 'MATE Terminal' sa komandom mate-terminal kojoj sam dodjelio prečac Ctrl+Alt+T, čime sam poništio ionako nefunkcionalnu ranije zadanu postavku...
Ali i dalje mi ostaje zagonetan Desni Mouse click, 'Otvori u Terminalu'... Debian na ovo ne reagira, ostale distribucije su sa ovime bez greške... Ne znam gdje je zez i gdje je debian ovo isključio, inače je i on funkcionirao uredno...
Točno, ovo se rješava sa Tipkovnicom u Postavkama, ali mi je zagonetan Desni Mouse click, Otvori u Terminalu... Debian ne reagira, ostale distribucije, bez greške... Ne znam gdje je zez i gdje je debian ovo isključio, inače je i on funkcionirao uredno...
Malo sam taj tvoj debian izvrtio u live načinu . Defaultni Terminal nije postavljen u postavkama/željene aplikacije. Treba odabrati jedan od 4 ponuđena i tada radi ctrl-alt-t. Postavke tipkovnice nisam morao mjenjati.
Desni klik s mišem, otvori u terminalu, se pokreće. Tu jedino ne radi funkcija copy-paste s mišem, več se to odradi s tipkovnicom . Malo nezgodno. Gdje se to mijenja u postavkama nisam našao.
Ako sam dobro shvatio ti uopče nemaš opciju otvori u terminalu ili ......???
Točno, ovo se rješava sa Tipkovnicom u Postavkama, ali mi je zagonetan Desni Mouse click, Otvori u Terminalu... Debian ne reagira, ostale distribucije, bez greške... Ne znam gdje je zez i gdje je debian ovo isključio, inače je i on funkcionirao uredno...
...
Ako sam dobro shvatio ti uopće nemaš opciju otvori u terminalu ili ......???
Pozz
Ovo Ctrl+Alt+T, ostavimo po strani, mene više intrigira ako nešto ne radi, kako bi trebalo raditi...
Ali kako je sada u punoj funkciji kako sam je postavio, pa više nije bitno...
A ja imam opciju 'Otvori u Terminalu', na desnom kliku, samo što klik na nju ostaje bez odziva... rješivo je to na drugi način, samo to nije to... i Hvala na trudu...
Ako se prvo ne odabere željeni defaultni terminal tada ,naravno, ne radi desni klik s mišem/otvori u terminalu.Odabrati željeni Terminal treba u:
Izbornik/postavke sustava/željene aplikacije/terminal-odabrati. Imaš 4 za izbor. Odabereš prvi
Jedino mi nije jasno ono s mišem i "copy-paste"
Malo sam taj tvoj debian izvrtio u live načinu . Defaultni Terminal nije postavljen u postavkama/željene aplikacije. Treba odabrati jedan od 4 ponuđena i tada radi ctrl-alt-t. Postavke tipkovnice nisam morao mjenjati.
...
Pozz
Bio si na dobrom tragu, u Željene aplikacije sam postavio MATE terminal i sada funkcioniraju obje ove funkcije... Bilo je tako jednostavno, a mi udri po googlu... Hvala!