čavrljanje 2.0
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: čavrljanje 2.0
Moram provjerit ali mislim da imam jednog i ja u podrumu 
Ovakav je bio: https://www.njuskalo.hr/tv-oprema/tv-ol ... s-30330070
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Ja sam prošle godine u 1 i 3 mjesecu poslao svoja dva CRT televizora u mirovinu. Završili su u podrumu. Htio sam ih odmah u elektro otpad ali žena nije dala. Bila je u pravu što ih nije dala u smeče. Onaj prvi je riknuo 23.12, dan prije badnjaka. Donio stari iz podruma i on radi bez hebemti
.
Pozz
Pozz
Ok i što sad?
Pozdrav ekipa. Nadam se da ste svi dobro i da ste preživjeli potrese i koronu.
Tražim temu za Antix Linux ali ju nepronalazim ( surfam sa moba pa možda i nevidim sve ), pa ako ima takva tema molim odgovorne da prebace pitanje tamo ili da otvorim novu temu ? Ovak: zapala me kajgana da na desetak extra old pc-a instaliram bilo kaj da se ta računala još neko vrijeme zadrže u radu ( nekakve edukativne radionice ). Rutinski sam isprobao par Linuxa i par verzija Windowsa i ispalo je da to baš i nije lagan zadatak za 1 GB RAM-a i prastari CPU , Asus p5b ploča i sl. Naravno da sam pročitao prije sve kaj se preporuča na netu, i ništa od toga nije radilo zbog raznih uzroka , da ih sad ne nabrajamo. Jedino kaj sam našao a da sve radi i da se pritom ti strojevi normalno ponašaju ( čitaj: da se ne vleku ko krepane kokoši ) je Antix Linux 32 bit verzija. Nevidim odgovarajuću temu pa da pitam ima li tko iskustva i znanja sa tim debian forama jer sam naletio na situacije koje neznam riješiti a srećom nisu bitne za rad sustava. Pročitao sam dostupnu dokumentaciju i net savjete no nisam uspio uspostaviti funkcionalnu trash kantu za smeće. Vjerovali ili ne, nema kante nego se odmah trajno briše, i svi trikovi koje nađoh samo razvale sistem ili file manager ali nema uporabljive kante. I nevidim kako postaviti DNS na WiFi mrežnu vezu jer editor konekcija nudi samo upali i ugasi WiFi bez mogućnost editinga veza.... Postoji nekakvi kontrol panel, no tamo je dosta toga u nekakvim konfiguracijskim fajlovima koji se ručno editiraju pa mi se tu baš i ne čačka ...
Tražim temu za Antix Linux ali ju nepronalazim ( surfam sa moba pa možda i nevidim sve ), pa ako ima takva tema molim odgovorne da prebace pitanje tamo ili da otvorim novu temu ? Ovak: zapala me kajgana da na desetak extra old pc-a instaliram bilo kaj da se ta računala još neko vrijeme zadrže u radu ( nekakve edukativne radionice ). Rutinski sam isprobao par Linuxa i par verzija Windowsa i ispalo je da to baš i nije lagan zadatak za 1 GB RAM-a i prastari CPU , Asus p5b ploča i sl. Naravno da sam pročitao prije sve kaj se preporuča na netu, i ništa od toga nije radilo zbog raznih uzroka , da ih sad ne nabrajamo. Jedino kaj sam našao a da sve radi i da se pritom ti strojevi normalno ponašaju ( čitaj: da se ne vleku ko krepane kokoši ) je Antix Linux 32 bit verzija. Nevidim odgovarajuću temu pa da pitam ima li tko iskustva i znanja sa tim debian forama jer sam naletio na situacije koje neznam riješiti a srećom nisu bitne za rad sustava. Pročitao sam dostupnu dokumentaciju i net savjete no nisam uspio uspostaviti funkcionalnu trash kantu za smeće. Vjerovali ili ne, nema kante nego se odmah trajno briše, i svi trikovi koje nađoh samo razvale sistem ili file manager ali nema uporabljive kante. I nevidim kako postaviti DNS na WiFi mrežnu vezu jer editor konekcija nudi samo upali i ugasi WiFi bez mogućnost editinga veza.... Postoji nekakvi kontrol panel, no tamo je dosta toga u nekakvim konfiguracijskim fajlovima koji se ručno editiraju pa mi se tu baš i ne čačka ...
Probao sam Antix u vboxu i bio mi je fora. NIsam ga instalirao na HD tako da o tome ne mogu. Ima Antix svoj forum, a vjerojatno ima i svoj IRC kanal. Nadam se da ćeš uspjeti održati na životu ta računala. Javi kako je prošlo.
Nema veće religije od istine!
Dupin , hvala. I ja sam se iznenadio, nakon niza os-eva koji su se jedva instalirali, i još teže pokretali, naletim na Antix 32v, i to najnovije izdanje, i mašine prodišu kao da su na i7. Aplikacije i sam os su extra brzi i učinkoviti no do te mjere su okljaštrene da u file managera nema recycle bina ( a bedasto mi je isporučiti ih bez toga ) a connection editor ima samo on i off funkcije ( nema edita mrežnih veza pa da uredim DNS )... Zato mislim da bi poznavatelji Debiana znali u kojim cfg datotekama se kriju te začkoljice, da nemoram sad baš proučavati debian koji ima valjda najopsežniju dokumentaciju ....
Upravo zato jer je Debianova dokumentacija opširna preporučio sam ti Antix forum i njihov IRC. Ako na forumu pronađeš odgovor super, u suprotnom probaš IRC. Nakon toga ovdje. 
Nema veće religije od istine!
AntiX je fantasticna distra za stare kante. Dobar izbor!
Uz Antix na ovom forumu vidim samo stari članak s naslovnice Vjerojatno ne pomaže puno uz ovaj problem, nego može poslužiti kao opći opis distre.Bunker je napisao/la:Tražim temu za Antix Linux ali ju nepronalazim