Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!
Nije mi Debian što je nekad bio. Koristim ga i dalje kao prvi OS, ali kao da sporije ubacuju pakete. Ne znam...feeling je da je lošije nego nekada. Tražim način da u Archu mogu ne koristeći helper nadograditi sve AUR pakete jednom naredbom. Možda bi me to oslobodilo dilema oko prvog OS-a.
Da, ovo s dodavanjem AUR paketa nebi bilo loše.. moram istražiti kako i to dodati u skriptu.
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!
Ovih dana smo izgleda svi u problemima s nadogradnjom OS-a,... ja jučer (nakon par dana nekorištenja) upalim laptop s testnim eOS-om 6 beta i isto ne prolazi nadogradnja, onda pogledam malo bolje i vidim da mi je router off-line
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]
ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
dupin je napisao/la:
Nije mi Debian što je nekad bio. Koristim ga i dalje kao prvi OS, ali kao da sporije ubacuju pakete.
Možda trenutno ide sporije jer se uskoro očekuje novi Stable? Ne znam na koje razdoblje misliš. Što se mene samog tiče, apsolutno nikakvih teškoća otkako sam ga instalirao, tamo još od Debian 8, valjda. Ide jedan Stable za drugim, čvrsta preporuka.
Nemoj samo nadograditi skriptu kad nađeš način kako dodavati AUR pakete, objasni to na forumu.
@ rudar
Vrtio sam godinama Testing s užitkom. Sada vidim da npr. virtualbox paketa nema ni Stable ni Testing. U Stableu nije radio weather plugin, a u Testingu ne radi Mail watcher. Sve je nekada radilo kao sat.
Vrtio sam godinama Testing s užitkom. Sada vidim da npr. virtualbox paketa nema ni Stable ni Testing. U Stableu nije radio weather plugin, a u Testingu ne radi Mail watcher. Sve je nekada radilo kao sat.