[RIJEŠENO] Problem s ATI driverima
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Problem s ATI driverima
Ok, Ok čekaj! ne isnstaliraj još ništa! DEB-ove si napraviom ali treba malo počistiti neke stvari.
Malo mi je čudno da ne radi niti sa ATI open driverima (ovo zadnje što si probao....), no ja bij još jednom pokušao instalirati restricted drivere preko ubuntuovog restricted managera.
No, prije toga, odi u Synaptic, pod Search mu otipkaj "fglrx" i kad ti izlista popis drivera, skripti i ostaloga, što ima veze sa fglrx-om sve - uninstaliraj. U restricted manageru odznači driver, ako već nije i sve rebootaj. Nakon toga pokušaj još jednom instalirati restricted drivere preko restricted managera.
Ako ne uspije, ponovo Synaptic, Search "fglrx" - uninstall, restricted manager - odznači, reboot.
Ako proradi, opet u konzoli otipkaj fglrxinfo, ako ti tamo napiše ATI driver, a ne MESA driver na konju smo! Dok u fglrxinfo ne dobiješ ATI driver umjesto MESA, zaboravi compiz...
Kad to napraviš, idemo na ATI jeve drivere za koje si napravio DEB-ove. OK?
Malo mi je čudno da ne radi niti sa ATI open driverima (ovo zadnje što si probao....), no ja bij još jednom pokušao instalirati restricted drivere preko ubuntuovog restricted managera.
No, prije toga, odi u Synaptic, pod Search mu otipkaj "fglrx" i kad ti izlista popis drivera, skripti i ostaloga, što ima veze sa fglrx-om sve - uninstaliraj. U restricted manageru odznači driver, ako već nije i sve rebootaj. Nakon toga pokušaj još jednom instalirati restricted drivere preko restricted managera.
Ako ne uspije, ponovo Synaptic, Search "fglrx" - uninstall, restricted manager - odznači, reboot.
Ako proradi, opet u konzoli otipkaj fglrxinfo, ako ti tamo napiše ATI driver, a ne MESA driver na konju smo! Dok u fglrxinfo ne dobiješ ATI driver umjesto MESA, zaboravi compiz...
Kad to napraviš, idemo na ATI jeve drivere za koje si napravio DEB-ove. OK?
Pazi! ATI driveri za 64-bitni Linux su ti ovdje
http://ati.amd.com/support/drivers/linu ... adeon.html
znači nije jedan .run za 32 i 64-bitne...
http://ati.amd.com/support/drivers/linu ... adeon.html
znači nije jedan .run za 32 i 64-bitne...
lol tek sam sad došao kad sam sve zeznuo...
pratio sam sve one upute sa wikia i uspješno instalirao..
a sada opet ispočetka,počistit moram i maknut pa ću probat sa ovima
edit:
display: :0.0 screen: 0
OpenGL vendor string: ATI Technologies Inc.
OpenGL renderer string: ATI Radeon HD 2600 XT
OpenGL version string: 2.1.7170 Release
to je dobro zar ne?
pratio sam sve one upute sa wikia i uspješno instalirao..
a sada opet ispočetka,počistit moram i maknut pa ću probat sa ovima
edit:
display: :0.0 screen: 0
OpenGL vendor string: ATI Technologies Inc.
OpenGL renderer string: ATI Radeon HD 2600 XT
OpenGL version string: 2.1.7170 Release
to je dobro zar ne?
Zadnja izmjena: Unix, dana/u 11 sij 2008, 15:07, ukupno mijenjano 1 put.
Those who don't understand Linux are doomed to reinvent it, poorly.
VAŽNO!
Otkrio sam zašto ti ne radi sa restricted driverima iz ubunuta.
Tvoja kartica (HD 2600) podržana je tek od 8.41 verzije (stara nomenklatura) drivera i novije (zadnji je 7.12 po novoj nomenklaturi). Dakle, ne trudi se instalirati drivere preko ubuntua. Nego se mora preko .run datoteke! Samo pazim skini si 64-bitne drivere ako ti je ubunut 64-bitni! Žao mi je, ali morat ćemo preko .run. Dobra strana je što ćeš imati zadnje drivere na mašini...
poz.
Otkrio sam zašto ti ne radi sa restricted driverima iz ubunuta.
Tvoja kartica (HD 2600) podržana je tek od 8.41 verzije (stara nomenklatura) drivera i novije (zadnji je 7.12 po novoj nomenklaturi). Dakle, ne trudi se instalirati drivere preko ubuntua. Nego se mora preko .run datoteke! Samo pazim skini si 64-bitne drivere ako ti je ubunut 64-bitni! Žao mi je, ali morat ćemo preko .run. Dobra strana je što ćeš imati zadnje drivere na mašini...
poz.
Gore sam ti posto rezultat da ne previdiš pa mi reci
EDIT:
restartao sam i čudom sve radi ,driveri i compiz,savršeno!
samo me zeza još rezolucija,neda mi da stavim na 1280x1024...
ali radi,dakle ipak nisam tolko zeznuo
DA, baš tako mora pisati poslije fglrxinfo! Super, samo daj mi reci, to si sada instalirao ATI drivere iz .run datoteke?
Odlično, sad mi opet mi pošalji xorg.conf, da vidim kako je porihtao grafu i monitor..Unix je napisao/la:EDIT:
Izvoli:
Hmm, tu je sve u redu, ali probaj ovako
ako ne ide probaj i ovdje:
Ali prije toga snimi xorg.conf u xorg.conf.BACKUP, da ga možeš vratiti ako nema efekta ili ako nešto pođe po krivu! Uvijek imaj spremljenu zadnju važeću xorg.conf datoteku da je možeš vratiti!
Kod: Označi sve
Section "Screen"
Identifier "Default Screen"
Device "Failsafe Device"
Monitor "Failsafe Monitor"
DefaultDepth 24
SubSection "Display"
Virtual 1280 1024
Depth 24
Modes "1280x1024@60" # <---- obrisati sve reze osim one na kojoj monitor nativno radi
EndSubSection
EndSectionKod: Označi sve
Section "Monitor"
Identifier "Failsafe Monitor"
VendorName "Generic LCD Display"
ModelName "LCD Panel 1280x1024"
HorizSync 31.5 - 64.0
VertRefresh 56.0 - 65.0
Gamma 1
ModeLine "1280x1024@60" 108.0 1280 1328 1440 1688 1024 1025 1028 1066 +hsync +vsync #<--- ostavi samo ovu
EndSectionAli prije toga snimi xorg.conf u xorg.conf.BACKUP, da ga možeš vratiti ako nema efekta ili ako nešto pođe po krivu! Uvijek imaj spremljenu zadnju važeću xorg.conf datoteku da je možeš vratiti!