slackware

Diskusije o raznim Linux distribucijama.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Pravila foruma
U naslovu teme unutar uglatih zagrada navesti o kojoj distribuciji je riječ. Primjer: [Slackware]
kaiwan
Spol: M

slackware

Post Postao/la kaiwan »

Bas sam instalirao slackware preko virtualboxa, i zar on nema
neke repozitorije kao ubuntu ili fedora ?
I mozda nesto kao apt-get ?
Be the change you want to see in the world! Dalai Lama.
Tux Slave
Kontakt:

Re: slackware

Post Postao/la Tux Slave »

Slackware ti je vjerojatno jedina distra bez repoa. Nemas dependency check. Nista. Bas zbog toga ga volim. Sad kad je dosao 12.1 dvoumim se izmedju njega i Archa. Uhh bit ce to okrsaj stoljeca u VirtualBoxu.
DoDo

Post Postao/la DoDo »

Nema dependency check-a???

Pa to je ko na windowsima. Upravo zbog toga sam i otišao na ubuntu/debian sa suse-a, jer mi to olakšava instalaciju programa (osigurava da imam sve libraryje koje trebam) (na suseu i fedori je to bio pakao).
:mrgreen: Smile! It makes people wonder what you're thinking about... :mrgreen:
I am NaN, I am a free man!
Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr
kaiwan

Post Postao/la kaiwan »

DoDo je napisao/la:Nema dependency check-a???

Pa to je ko na windowsima. Upravo zbog toga sam i otišao na ubuntu/debian sa suse-a, jer mi to olakšava instalaciju programa (osigurava da imam sve libraryje koje trebam) (na suseu i fedori je to bio pakao).
na fedori pakao ? Ja imam fedoru sada i nema problema s time...na koju verziju mislis, neku stariju?
kaiwan

Post Postao/la kaiwan »

Tux Slave je napisao/la:Slackware ti je vjerojatno jedina distra bez repoa. Nemas dependency check. Nista. Bas zbog toga ga volim. Sad kad je dosao 12.1 dvoumim se izmedju njega i Archa. Uhh bit ce to okrsaj stoljeca u VirtualBoxu.
ali koliko vidom po netu postoje neki...cak i Vector linux ima repozitorije od slackwera, a i posebno svoje
http://www.linuxquestions.org/questions ... lack+repos
DoDo

Post Postao/la DoDo »

prvi linux koji sam ikad koristio je bila fedora 4

nakon toga više nikad nisam htio dirati fedoru (živjeh sa suseom, ali sad me je ubuntu preporodio)
:mrgreen: Smile! It makes people wonder what you're thinking about... :mrgreen:
I am NaN, I am a free man!
Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr
Tux Slave
Kontakt:

Post Postao/la Tux Slave »

Da postoje programi kao sto je slapt-get, ali oni imaju mali repo tako da bas i nisu od koristi. Ja ga volim jer mi je to bila prva distra. Pogotovo njegova stabilnost. A dependency check mi nije problem jer ni Arch nema bas neki repo(3000 paketa) pa sve sam kompajliram. Trenutno Arch ima najmanji repo(nisam 100% siguran).

EDIT:
Vector Linux je tek u kasnim verzijama dobio repo, a distra je stvarno izvrsna. Koristio sam je neko vrijeme.
kaiwan

Post Postao/la kaiwan »

DoDo je napisao/la:prvi linux koji sam ikad koristio je bila fedora 4

nakon toga više nikad nisam htio dirati fedoru (živjeh sa suseom, ali sad me je ubuntu preporodio)
eh za suse te razmijem...jako los sta se tice package managementa...ali kazu da sljedece verzija bi to trebala ispraviti....
Inace, razocaran ubuntuom presao sam na fedoru i tu ostajem, tako da ce se mozda ispunit grofova zelja da ima vise tekstova za rpm distru :)
Samo da izadje verzija 9 pa da to zacementiram...
kaiwan

Post Postao/la kaiwan »

Tux Slave je napisao/la:Da postoje programi kao sto je slapt-get, ali oni imaju mali repo tako da bas i nisu od koristi. Ja ga volim jer mi je to bila prva distra. Pogotovo njegova stabilnost. A dependency check mi nije problem jer ni Arch nema bas neki repo(3000 paketa) pa sve sam kompajliram. Trenutno Arch ima najmanji repo(nisam 100% siguran).

EDIT:
Vector Linux je tek u kasnim verzijama dobio repo, a distra je stvarno izvrsna. Koristio sam je neko vrijeme.
e dobro da si mi to reko za male repose. meni to bitno, jer zasto da cijepam drva ako ima na raspolaganju motornu pilu :)
a vector je super da...radi ko blesav...
iv@n
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la iv@n »

kaiwan je napisao/la:Inace, razocaran ubuntuom presao sam na fedoru i tu ostajem, tako da ce se mozda ispunit grofova zelja da ima vise tekstova za rpm distru :) Samo da izadje verzija 9 pa da to zacementiram...
Možda i ja pređem na Fedoru ako dobro slože devetku... Kvalitetna distra, šteta samo što je dosta sporija (hardverski zahtjevnija) od Ubuntua...
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
Odgovori