slackware
Moderator/ica: Moderatori/ce
Pravila foruma
U naslovu teme unutar uglatih zagrada navesti o kojoj distribuciji je riječ. Primjer: [Slackware]
U naslovu teme unutar uglatih zagrada navesti o kojoj distribuciji je riječ. Primjer: [Slackware]
- kaiwan
- Spol: M
slackware
Bas sam instalirao slackware preko virtualboxa, i zar on nema
neke repozitorije kao ubuntu ili fedora ?
I mozda nesto kao apt-get ?
neke repozitorije kao ubuntu ili fedora ?
I mozda nesto kao apt-get ?
Be the change you want to see in the world! Dalai Lama.
- Tux Slave
- Kontakt:
Re: slackware
Slackware ti je vjerojatno jedina distra bez repoa. Nemas dependency check. Nista. Bas zbog toga ga volim. Sad kad je dosao 12.1 dvoumim se izmedju njega i Archa. Uhh bit ce to okrsaj stoljeca u VirtualBoxu.
- DoDo
Nema dependency check-a???
Pa to je ko na windowsima. Upravo zbog toga sam i otišao na ubuntu/debian sa suse-a, jer mi to olakšava instalaciju programa (osigurava da imam sve libraryje koje trebam) (na suseu i fedori je to bio pakao).
Pa to je ko na windowsima. Upravo zbog toga sam i otišao na ubuntu/debian sa suse-a, jer mi to olakšava instalaciju programa (osigurava da imam sve libraryje koje trebam) (na suseu i fedori je to bio pakao).
I am NaN, I am a free man!
Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr
- kaiwan
na fedori pakao ? Ja imam fedoru sada i nema problema s time...na koju verziju mislis, neku stariju?DoDo je napisao/la:Nema dependency check-a???
- kaiwan
ali koliko vidom po netu postoje neki...cak i Vector linux ima repozitorije od slackwera, a i posebno svojeTux Slave je napisao/la:Slackware ti je vjerojatno jedina distra bez repoa. Nemas dependency check. Nista. Bas zbog toga ga volim. Sad kad je dosao 12.1 dvoumim se izmedju njega i Archa. Uhh bit ce to okrsaj stoljeca u VirtualBoxu.
http://www.linuxquestions.org/questions ... lack+repos
- DoDo
prvi linux koji sam ikad koristio je bila fedora 4
nakon toga više nikad nisam htio dirati fedoru (živjeh sa suseom, ali sad me je ubuntu preporodio)
nakon toga više nikad nisam htio dirati fedoru (živjeh sa suseom, ali sad me je ubuntu preporodio)
I am NaN, I am a free man!
Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr
- Tux Slave
- Kontakt:
Da postoje programi kao sto je slapt-get, ali oni imaju mali repo tako da bas i nisu od koristi. Ja ga volim jer mi je to bila prva distra. Pogotovo njegova stabilnost. A dependency check mi nije problem jer ni Arch nema bas neki repo(3000 paketa) pa sve sam kompajliram. Trenutno Arch ima najmanji repo(nisam 100% siguran).
EDIT:
Vector Linux je tek u kasnim verzijama dobio repo, a distra je stvarno izvrsna. Koristio sam je neko vrijeme.
EDIT:
Vector Linux je tek u kasnim verzijama dobio repo, a distra je stvarno izvrsna. Koristio sam je neko vrijeme.
- kaiwan
eh za suse te razmijem...jako los sta se tice package managementa...ali kazu da sljedece verzija bi to trebala ispraviti....DoDo je napisao/la:prvi linux koji sam ikad koristio je bila fedora 4
Inace, razocaran ubuntuom presao sam na fedoru i tu ostajem, tako da ce se mozda ispunit grofova zelja da ima vise tekstova za rpm distru
Samo da izadje verzija 9 pa da to zacementiram...
- kaiwan
e dobro da si mi to reko za male repose. meni to bitno, jer zasto da cijepam drva ako ima na raspolaganju motornu piluTux Slave je napisao/la:Da postoje programi kao sto je slapt-get, ali oni imaju mali repo tako da bas i nisu od koristi. Ja ga volim jer mi je to bila prva distra. Pogotovo njegova stabilnost. A dependency check mi nije problem jer ni Arch nema bas neki repo(3000 paketa) pa sve sam kompajliram. Trenutno Arch ima najmanji repo(nisam 100% siguran).
EDIT:
a vector je super da...radi ko blesav...
- iv@n
- Site Admin
- Kontakt:
Možda i ja pređem na Fedoru ako dobro slože devetku... Kvalitetna distra, šteta samo što je dosta sporija (hardverski zahtjevnija) od Ubuntua...kaiwan je napisao/la:Inace, razocaran ubuntuom presao sam na fedoru i tu ostajem, tako da ce se mozda ispunit grofova zelja da ima vise tekstova za rpm distruSamo da izadje verzija 9 pa da to zacementiram...
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.