XBMC - multimedijalni centar par pitanja

Rasprave u vezi Linux aplikacija.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Odgovori
franz99

XBMC - multimedijalni centar par pitanja

Post Postao/la franz99 »

Postovane kolege zanima me informacije u vezi koristenja doticnog softvera. Procitao na forumu o istom i malo googlao i moram priznati da me isti mami da postane moja podloga za HTPC kod kuce.

Ali normalno moram malo prokomentirati i ispitati Vas kao iskusne korisnike dali stvar stvarno radi kako je i prezentirana ili ima i marketing tu svoje prste?
Imam i TV karticu i sad mi je pitanje dali bude ju on prepoznal i ako nebude kolko je sad tu muke pri prilagodavanju? Isto to pitanje za onaj ATIjev daljinac ( onaj koji dolazi sa radiovalovnim prijemnikom , malo povecih dimenzija),...( trenutno ih nemam pred sobom ali kad dojdem doma cu navesti tocne modele )
Dali mogu podesiti da sve podatke vuce sa mreze i ima gdi kakav tutorial za isto?
Zanima me dali mogu na njega kako instalirati iTunes da mi radi ko jos jedan Tab/Opcija/izbornik,.. Radi se o tome da imam iPhone i sad bas bi mi odgovaralo da to si nekako uskladim,..
Sva iskustva/savjeti pri radu sa doticnim softwerom je vise nego dobrodoslo buduci da me zanima svaki aspekt pri radu :ugeek:
Zahvaljujem unaprijed na odgovorima/savjetima i nadam se da cu to nekak uspostaviti da radi kak spada :D
Suko
Site Admin
Spol: M

Re: XBMC - multimedijalni centar par pitanja

Post Postao/la Suko »

Nisam nikad koristio taj program, ali ti mogu bar odgovoriti u vezi TV kartica, daljinca i iPhonea.
Što se tiče TV kartice, ovisi o tome koju imaš. Neke će biti prepoznate bez problema, neke će trebati malko podešavati, a neke neće uopće raditi.
Najbolje ti je da malo proguglaš tvoj model kartice i vidiš što kažu drugi o tome kako se ponaša na Linuxu.
IPhone u principu neće raditi na Linuxu.Pogotovo ovan novi 3GS. Postoje neke skripte koje omogućavaju prebacivanje muzike i filmova, ali to je jako rudimentarno i IPhone mora biti Jailbreakan. (Bar kako je meni poznato. Moja supruga mi baš i nije dala previše čačkati po njenom ajfonu)
Daljinski bi se trebao moći fino prilagoditi i ne bi trebao imati problema.(Imam jedan daljinski i malko sam surfao. Ima dosta na netu o tome. Na žalost, nisam ga sjeo i pokušao namjestiti, ali sam stekao dojam da ne bi trebalo biti problema.)
Eto, nadam se da sam ti makar malo pomogao.
valent
Kontakt:

Post Postao/la valent »

Prvo sam moras odgovoriti na pitanje sto zelis, ako želiš gledati TV preko TV Tuner kartica onda XBMC nije za tebe, onda pogledaj MythTV jer on ima podršku za TV Tuner kartice. Google kaže da i XBMC može nekako dobiti podršku za TV Tuner kartice ali po defaultu to nema i nije predviđen za tu funkcionalnost.

Za sva hardverska pitanja da li nešto radi ili ne prouči MythTV, Knoppmyth i Mythbuntu forume i wiki stranice (googlaj da ti ne napunim ovdje sve linkovima), ali evo par koje ja imam: http://delicious.com/valentt/mythtv

Za daljinski ti preporučam da pročitaš moj članak:
http://kernelreloaded.blog385.com/index ... e-control/

iPhone može biti, i ja tako svoj koristim, daljinski za XBMC i Boxee aplikacije, pogledaj u store, postoje par besplatnih aplikacija i par koje se prodaju...

Za hardver svakako preporučam NVidia ION platformu, ako ne znaš što je to opet googlaj malo ;)
A evo par linkova za pocetak: http://delicious.com/valentt/ion

Preporucam ti da ako kada kupis ION Nettop, ja sam kupio Asrock 330 ION (prodaje ga http://www.links.hr), da instaliraš MythBuntu pa odna XBMC + Boxee i sam isprobaš koja ti aplikacija najbolje radi...

Svi media centri podržavaju UPNP streaming tako da sva glazba iz iTunesa će ti biti dostupna koji god media center izabereš. Više informacija: http://delicious.com/valentt/upnp

Ako imaš još pitanja raspali...
franz99

Post Postao/la franz99 »

Thnx na linkovima jos uvjek upijam sve kaj sam procital a ceka me jos par likova :roll:
Fora je u tome sto ja imam vec gotovu konfiguraciju za moj HTPC samo trazim nest da si uokvirim to softwearski,... :)
Sad kaj proucim sto to stivo texta bum vjerojatno imal jos par tona pitanja ali otom potom :D
Thnx na pomoci i cujemo se :mrgreen:
valent
Kontakt:

Post Postao/la valent »

franz99 je napisao/la:Thnx na linkovima jos uvjek upijam sve kaj sam procital a ceka me jos par likova :roll:
Fora je u tome sto ja imam vec gotovu konfiguraciju za moj HTPC samo trazim nest da si uokvirim to softwearski,... :)
Sad kaj proucim sto to stivo texta bum vjerojatno imal jos par tona pitanja ali otom potom :D
Thnx na pomoci i cujemo se :mrgreen:
Koju grafičku karticu imaš u HTPC-u?
franz99

Post Postao/la franz99 »

Ati x1650
valent
Kontakt:

Post Postao/la valent »

franz99 je napisao/la:Ati x1650