[ZBIRNA TEMA] Windows vs. Linux

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

dalibor.klobucaric
Spol: M
Kontakt:

Re: Win 7

Post Postao/la dalibor.klobucaric »

da ali...
ok možda ima nešto u tome..
a možda se može spriječiti, recimo ja branim mplejeru da šalje bilo kaj mirosoftu i ostalim dllovima da se spajaju na ms servere, jer za ima božje ms ima svega 20 ip adresa..
Because Open Source Matters
--
Sites - Under construction
glaskoncILLa

Post Postao/la glaskoncILLa »

microsoft ima 10tak as-ova, a samo onaj as u kojem se nalazi microsoft.com ima preko 65 tisuca adresa na sebi.
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
dalibor.klobucaric
Kontakt:

Post Postao/la dalibor.klobucaric »

Pa dobro a kaj svi se bave prikupljanjem informacija?
Because Open Source Matters
--
Sites - Under construction
domi

Post Postao/la domi »

dalibor.klobucaric je napisao/la: jel imaš neki program (dialup manager) koji ti se diže kad trebaš na internet ili kad pališ komp, pališ ff (firefox) i odmah si na netu?
palim ff i na netu sam..
zole052 je napisao/la
i google vjerojatno zna i koliko im je piso dugacak a smeta ih ubuntu spyware :lulz
glaskoncILLa

pa vjerovatno ne :) , ali od mogucih par stotina tisuca se vjerovatno bavi vise od njih 20.

takodjer, vecina servisa koji trpe takav load ( jel, radi se o milijardama klijenata po svijetu ) obicno ne rade na istoj fizickoj masini, ne zato jer hardware to ne moze podnijeti nego zato jer aplikacija to ne moze podnijeti buduci da danas nema single aplikacije koja moze iskoristiti mogucnosti nagomilavanja hardwarea.

tako da se to obicno slaze na nacin da vozis istu aplikaciju na vise masina sa vise ip adresa, klijenti pristupaju aplikaciji preko dns-a, a onda nekom tehnikom baziranom na round robin dns-u shareas load po kantama.

najbolji primjer, google, nece se uvijek resolvati na isti ip.
Zadnja izmjena: glaskoncILLa, dana/u 06 sij 2010, 18:00, ukupno mijenjano 1 put.
domi

Post Postao/la domi »

Postao/la The Acacia Strain
zašto ti treba win za talijansku ligu?
ja bez problema gledam tekme na linuxu..
Evo danas sam Inter gledao i u redu je.
Pa neznam evo jedanput mi je trznulo
pa sam se prebacio na win,ali više neću ni to ;)
zole052 je napisao/la
i google vjerojatno zna i koliko im je piso dugacak a smeta ih ubuntu spyware :lulz
grizlybj

Post Postao/la grizlybj »

ja win7 vrtim jako dugo..receno od prve verzije...i mogu reci da sam jako zadovoljan...nisam imao nikakvih problema..a uz win7 na virtual machines vrtim ubuntu 9.19 i ubuntu vrtima na jednom kompu i isto mogu reci da sam zadovoljan...
meshin

Post Postao/la meshin »

Eto.. meni krepali upravo :twisted: :?
Govno prokleto.. zvuka niti da mi život ovisi o tome, niti jedne proklete greške, nigdje.. i još pre prije 6 sati sve radili uredno i sada ništa, mrtvo. A mozda ih je instalacija dual boot-a sa Ubuntu sj***
"Oh, they have the Internet on computers now."
4ndY
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la 4ndY »

Retoričko pitanje: kako je moguće da su Windowsi XP još uvijek tako šuplji?!

Stariji Dellov laptop (D810) s Windows XP (SP2), McAfee AV, limited account (niti nemam password od administratora), Opera 9 umjesto IE6 (ručno prekopirana, jer je instalacija nemoguća bez admin ovlasti), stranice koje se posjećuju s njega su uglavnom dnevne novine, osim surfanja - koristi se Office, sve origigi. Nakon par mjeseci - komp se pali 10-ak minuta (jer odmah na startupu koristi swap) - sve puno XYZ procesa (spyware i ekipa). Zaključak: već sam zaboravio koje su Windowsi smeće (barem XP :mrgreen: ).

Pravo pitanje: kako popraviti situaciju, ako:
* reinstalacija Win ne dolazi u obzir (službeni laptop)
* provaljivanje admin passworda ne prolazi (morao bih rekompajlirat johna :? )
Htio sam zatim resizeati jedinu Win particiju i na laptop staviti Linux, međutim, nije ju moguće resizeati jer gparted i ekipa traže fsck NTFS particije iz Windowsa za što, jasno, nemam ovlasti.

Ideje?

(krajnja je solucija da ga se odnese na službeni "pregled", gdje će opet staviti "defaultni" IE6 i WinXP SP2 - što će rezultirati dejavuom)
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
glaskoncILLa

pa ako nemas admin password i ne mozes ga nabaviti, nema ni ideja. :)
mislim, to je otprilike isto kao da si zaboravio root password, treba ti neki utility.
postoje i takvi koji resetiraju postojeci password sto bi bilo brze, ali ako je laptop sluzbeni..
Odgovori