openSUSE 11.2
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: openSUSE 11.2
Ugl za sve probleme vezane za networkmanager, jer ih stvarno ima, zamjenite ga sa Wicd,
proces je naravno jednostavan,
http://wicd.sourceforge.net/download.php
http://en.opensuse.org/Wicd#Installation
iako preporučam da se ima dvd pri ruci jer vidim da bi netko vrlo lagano mogao zeznuti prilikom promjene s obzirom da do sad nitko nije spomenuo isti komad softwera
ono što treba,
(postaviti na ifup metodu ako nije u network settings)
instalirati wicd, (*odmah se isključuje postojeća veza preko networkmanagera i isti se gasi),
službeno obrisati networkmanager kad utvrdite da radi wicd, naravno može se i odmah pa
ako se nešto zezne, ima se dvd pri ruci te se može instalirati natrag,
restartat komp, il servise
nm redovito mjenjam i bilo tko tko se bacio u ikakav research će napraviti isto, razloge za i protiv ne trebamo diskutirati
lp
proces je naravno jednostavan,
http://wicd.sourceforge.net/download.php
http://en.opensuse.org/Wicd#Installation
iako preporučam da se ima dvd pri ruci jer vidim da bi netko vrlo lagano mogao zeznuti prilikom promjene s obzirom da do sad nitko nije spomenuo isti komad softwera
ono što treba,
(postaviti na ifup metodu ako nije u network settings)
instalirati wicd, (*odmah se isključuje postojeća veza preko networkmanagera i isti se gasi),
službeno obrisati networkmanager kad utvrdite da radi wicd, naravno može se i odmah pa
ako se nešto zezne, ima se dvd pri ruci te se može instalirati natrag,
restartat komp, il servise
nm redovito mjenjam i bilo tko tko se bacio u ikakav research će napraviti isto, razloge za i protiv ne trebamo diskutirati
lp
kako da napravim na suse da mi bude na desktopu ikonica od pppoe konekcije da nemoram stalno u terminal kucat pppoe-star
1. Prebaci desktop na Folder Viewboris87 je napisao/la:kako da napravim na suse da mi bude na desktopu ikonica od pppoe konekcije da nemoram stalno u terminal kucat pppoe-star
2. Desni gumb pa Create New... Link to Application...
3. Ispuni podatke u tabovima i to je to
napravio sam to sve..i odredio kad kliknem na ikonu da pokrne u terminalu pppoe-start....sad moram jos jednu ikonu napravit za pppoe-stop,ili to sve moze na jednu ikonu...prvi put koristim linux pa neznam.. 
- Suko
- Site Admin
- Spol: M
Napravi još jednu ikonu za stop.boris87 je napisao/la:napravio sam to sve..i odredio kad kliknem na ikonu da pokrne u terminalu pppoe-start....sad moram jos jednu ikonu napravit za pppoe-stop,ili to sve moze na jednu ikonu...prvi put koristim linux pa neznam..
Ako prvi puta koristiš Linux, dobro ti ide.
Opet ja:Htio bi instalirati openSuse kde oće mi prepoznati Ubuntu u grubu
jer nebi htio imati problema pri dizanju sistema?
zole052 je napisao/la
i google vjerojatno zna i koliko im je piso dugacak a smeta ih ubuntu spyware
da, to bi trebalo raditi bez ikakvih problema.domi je napisao/la:Opet ja:Htio bi instalirati openSuse kde oće mi prepoznati Ubuntu u grubu
prilikom instalacije openSUSE-a ponudit ce ti postavke gruba, koje ce biti automatski nastimane, ali mozes ih i rucno postaviti
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
Ok.budem probao h. 
zole052 je napisao/la
Hvala!vpoqol5 je napisao/la:Ugl za sve probleme vezane za networkmanager, jer ih stvarno ima, zamjenite ga sa Wicd,
Instalirao sam wicd, koji se onda sam spojio na net, a deinstalirao NM.
Uglavnom radi, pa ćemo vidit dal će bit još nekih problema.
Instalirao sam drivere za ATI RADEON HD2600 (256 MB). Odmah od same instalacije su se sami uključili 3D efekti, što je dobro, no problem je u tome što je od tog trenutka cijeli sustav usporen, čak i neke osnovne stvari. Recimo imam otvoren prozor pa kliknem na "Restore Down" da mi ga smanji, od trenutka klika pa do reakcije prođe čak do 10 sekundi (mjerio sam). Zar je to normalno il se radi o nekoj grešci?