KDE fan club
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: KDE fan club
Efekte sam ugasio.
Athlon(Tm)proc.1.25 2gb mem.Grafa Radeo9555
Athlon(Tm)proc.1.25 2gb mem.Grafa Radeo9555
zole052 je napisao/la
i google vjerojatno zna i koliko im je piso dugacak a smeta ih ubuntu spyware
- ziko
- Spol: M
meni KDE na fedori 12 radi fenomenalno, cak bi se usudio reci brze nego gnome na fedori 11 (fedora 12 gnome nisam puno koristio pa nemogu reci)...
vrtim to na netbooku koji je zaista minimalno opremljen iako mi nije tako radio out of box. prvo sam pogasio sve nepotrbne servise, iskljucio SELinux i napravio ovo: http://www.youtube.com/watch?v=dqSsgTNRA3U
pa eto ako ti to pomogne....
btw chakra (arch+KDEmod) mi je radila jos brze, fenomenalno, al sam ju maknuo jer sam se ipak previse naviko na fedoru
vrtim to na netbooku koji je zaista minimalno opremljen iako mi nije tako radio out of box. prvo sam pogasio sve nepotrbne servise, iskljucio SELinux i napravio ovo: http://www.youtube.com/watch?v=dqSsgTNRA3U
btw chakra (arch+KDEmod) mi je radila jos brze, fenomenalno, al sam ju maknuo jer sam se ipak previse naviko na fedoru
Software is like sex... it's better when it's free
(Linus Torvalds quote)

ja to napravio i zacrnio se desk ha idem dalje!ziko je napisao/la:meni KDE na fedori 12 radi fenomenalno, cak bi se usudio reci brze nego gnome na fedori 11 (fedora 12 gnome nisam puno koristio pa nemogu reci)...
a SELinux šta je pak to?
zole052 je napisao/la
- Markec
Nemoj baš tako lako bacati kritiku, u ovoj zajdnoj verziji Kubuntu je napravio veliki pomak, osjetiti su to neki iskusni korisnici kao Zole052 i Suko jer ih u zajdne vrijeme viđam na toj distri 
- Suko
- Site Admin
Da, ja sam sad na Kubuntuu i nemam taj dojam nedovršenosti koji sam imao kad sam probao Kubuntu 9.04.
U stvari, nisam do sad naišao na niti jedan bug.
Imam dojam da je sve dobro odrađeno.
Ne mogu reći koliko je Open SUSE bolji u KDE-u (vjerojatno je). Možda isprobam kad ulovim vremena.
Ali, i Kubuntu Koala je dobro odrađen. (Bar meni)
U stvari, nisam do sad naišao na niti jedan bug.
Imam dojam da je sve dobro odrađeno.
Ne mogu reći koliko je Open SUSE bolji u KDE-u (vjerojatno je). Možda isprobam kad ulovim vremena.
Ali, i Kubuntu Koala je dobro odrađen. (Bar meni)
- ziko
e, pa ekran se i treba zacrniti, onda opet stisnes alt+f2 i pokrenes plasma desktop sa tom raster opcijom.domi je napisao/la:ja to napravio i zacrnio se desk ha idem dalje!a SELinux šta je pak to?
ima tamo u komentarima nacin da se to stavi kao default opcija, meni je to dosta pobrzalo KDE a i nisam primjetio da je nestabilno.
SELinux ti je onaj sigurnosni sustav za linux. dosta ljudi kaze da je nepotreban, ja necu ulaziti u to, al kad ga iskljucim mi komp ipak malo bolje radi, a nis mi se strasno jos nije desilo.
neznam kako se to podesava na ubuntu-u l upisi u kickoff selinux pa ce ti on izbaciti i tamo ga iskljucis.
(Linus Torvalds quote)

- Suko
- Site Admin
Nema na Ubuntuu Selinux. Bar ne instaliran.
To ima Fedora.
To ima Fedora.
Kad drugi put stisnem alt+f2 neće da mi potvrdi tako da ostane crni des.te ga moram rebotatiziko je napisao/la:e, pa ekran se i treba zacrniti, onda opet stisnes alt+f2 i pokrenes plasma desktop sa tom raster opcijom.domi je napisao/la:ja to napravio i zacrnio se desk ha idem dalje!a SELinux šta je pak to?
ima tamo u komentarima nacin da se to stavi kao default opcija, meni je to dosta pobrzalo KDE a i nisam primjetio da je nestabilno.
SELinux ti je onaj sigurnosni sustav za linux. dosta ljudi kaze da je nepotreban, ja necu ulaziti u to, al kad ga iskljucim mi komp ipak malo bolje radi, a nis mi se strasno jos nije desilo.
neznam kako se to podesava na ubuntu-u l upisi u kickoff selinux pa ce ti on izbaciti i tamo ga iskljucis.
zole052 je napisao/la
- ziko
bojim se da nisam ovo razumio. sto to nece da potvrdi?domi je napisao/la:Kad drugi put stisnem alt+f2 neće da mi potvrdi
jel ti otvara onaj prozorcic da upises komandu ili ti nece primiti komandu tj iza komande se nis ne desava?
(Linus Torvalds quote)

ne prima komandu, prozorčić ostane otvoren onda moram ctrl+alt+delete tako sam već 4xziko je napisao/la:bojim se da nisam ovo razumio. sto to nece da potvrdi?domi je napisao/la:Kad drugi put stisnem alt+f2 neće da mi potvrdi
jel ti otvara onaj prozorcic da upises komandu ili ti nece primiti komandu tj iza komande se nis ne desava?
zole052 je napisao/la