trebam pomoc.
kao sto naslov teme kaze... kako se to radi???
naso sam na KDE-look dva plasmoida i sad bi ih htjeo instalirati na fedori. na onom install widgets ili add new widgets mi ih ne nadje, a nema paketa za fedoru (ovaj panel spacer cak ima al mi ne zeli skinut rpm vec mi javlja gresku 404 )
dakle, kako bi ja sad instalirao ova dva plasmoida: http://www.kde-look.org/content/show.ph ... tent=89304 http://www.kde-look.org/content/show.ph ... tent=98521
unaprijed zahvalan
Software is like sex... it's better when it's free (Linus Torvalds quote)
ziko je napisao/la:trebam pomoc.
kao sto naslov teme kaze... kako se to radi???
naso sam na KDE-look dva plasmoida i sad bi ih htjeo instalirati na fedori. na onom install widgets ili add new widgets mi ih ne nadje, a nema paketa za fedoru (ovaj panel spacer cak ima al mi ne zeli skinut rpm vec mi javlja gresku 404 )
dakle, kako bi ja sad instalirao ova dva plasmoida: http://www.kde-look.org/content/show.ph ... tent=89304 http://www.kde-look.org/content/show.ph ... tent=98521
unaprijed zahvalan
Trebaš skinuti cmake, gettext i g++ paket pa onda raspakirati taj plasmoid cd ime plasmoida pa
mkdir build
cd build
cmake -DCMAKE_INSTALL_PREFIX=`kde4-config --prefix` .. ili cmake ..
make
sudo make install
make clean
trebalo bi raditi samo čitaj README i tamo su ti upute i eventualni dependency koje moraš installirati
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.
retsum je napisao/la:čitaj README i tamo su ti upute i eventualni dependency koje moraš installirati
da, to je prvo sto napravim
samo u ovom readme-ju nije bilo apsolutno nikakvih korisnih informacija osim kratkog opisa samog plasmoida.
jel se moze u tom slucaju nekako provjeriti koji su dependencies-i za taj plasmoid?
retsum je napisao/la:čitaj README i tamo su ti upute i eventualni dependency koje moraš installirati
da, to je prvo sto napravim
samo u ovom readme-ju nije bilo apsolutno nikakvih korisnih informacija osim kratkog opisa samog plasmoida.
jel se moze u tom slucaju nekako provjeriti koji su dependencies-i za taj plasmoid?
najčešće za plasmoide netrebaju dependency-i ako trebaju onda su navedeni samo si instaliraj cmake essentialse kompajler i napravi ovo što sam gore naveo i trebalo bi raditi.
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.
[ziko@ziko-netbook ~]$ su
Password:
[root@ziko-netbook ziko]# cd /home/ziko/Documents/Panelspacer_from_svn_pour_kdelook-tmp
[root@ziko-netbook Panelspacer_from_svn_pour_kdelook-tmp]# mkdir build
[root@ziko-netbook Panelspacer_from_svn_pour_kdelook-tmp]# cd build
[root@ziko-netbook build]# cmake -DCMAKE_INSTALL_PREFIX=`kde4-config --prefix`
CMake Error: The source directory "/home/ziko/Documents/Panelspacer_from_svn_pour_kdelook-tmp/build" does not appear to contain CMakeLists.txt.
Specify --help for usage, or press the help button on the CMake GUI.
[root@ziko-netbook build]#
EDIT:
malo gledam pa vidim da taj CMakeLists.txt ima u tom folderu, al ne u build (mozda jer sam ga tek napravio prije koju sekundu)
pa napravim sljedece
[root@ziko-netbook build]# cmake /home/ziko/Documents/Panelspacer_from_svn_pour_kdelook-tmp/CMakeLists.txt
-- The C compiler identification is GNU
-- The CXX compiler identification is GNU
-- Check for working C compiler: /usr/lib/ccache/gcc
-- Check for working C compiler: /usr/lib/ccache/gcc -- works
-- Detecting C compiler ABI info
-- Detecting C compiler ABI info - done
-- Check for working CXX compiler: /usr/lib/ccache/c++
-- Check for working CXX compiler: /usr/lib/ccache/c++ -- works
-- Detecting CXX compiler ABI info
-- Detecting CXX compiler ABI info - done
CMake Error at /usr/share/cmake/Modules/FindKDE4.cmake:84 (MESSAGE):
ERROR: cmake/modules/FindKDE4Internal.cmake not found in
/root/.kde/share/apps;/usr/share/kde-settings/kde-profile/default/share/apps;/usr/share/kde4/apps
Call Stack (most recent call first):
CMakeLists.txt:4 (find_package)
CMake Warning (dev) in CMakeLists.txt:
No cmake_minimum_required command is present. A line of code such as
cmake_minimum_required(VERSION 2.6)
should be added at the top of the file. The version specified may be lower
if you wish to support older CMake versions for this project. For more
information run "cmake --help-policy CMP0000".
This warning is for project developers. Use -Wno-dev to suppress it.
-- Configuring incomplete, errors occurred!
[root@ziko-netbook build]#
sta sad??