3Buntu v2 i dalje...?

Diskusije usko vezane uz Ubuntu i srodne distribucije (Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu, LinuxMint...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

vpoqol5
Spol: M

3Buntu v2 i dalje...?

Post Postao/la vpoqol5 »

Ovo je stvarno dobra ideja,
uostalom, ako bi se u izbornik ugurala i mogućnost engleskog jezika, moglo bi to i dalje iako zbog istog razloga možda i ne, jer ovdje trenutno nema mjesta za strane korisnike.

Stvar je da ako pogledaš ovo je postao najposjećeniji linux portal (?), istina, mnoštvo početnika, ali smatram da je ovo mjesto koje će kasnije zaživjeti kao glavni centar linux korisnika (hulk je odličan kao organizacija, al kao mjesto okupljanja (novih) korisnika preko interneta što je danas glavni pokretač, nikako) te iako možda izrada nove distribucije na prvi pogled jest nešto što bi trebalo zanemaraiti u ovo vrijeme ili tema koju je laganije preskočiti, kad tad će je netko napraviti (sjetimo se hrid distribucije) te smatram da bi se o ovom trebalo razmisliti. Uostalom tu se ne radi o izradi distribucije, sigurno ne sada.

Naravno ima tu puno razloga za i protiv, no hrid nije uspio zbog vremena, sada se to može organizirati, polako, kroz godinu ali glavno da se ima cilj.
Vezano za to, ja definitivno smatram da ovdašnja mandriva jest bolja za početnika od ubuntua (osobno sam korisnik opensuse-a od verzije 9.2pro pa ne uzimam strane) i diskusija sad može biti duga, pa će svi nakraju predložiti ubuntu jer i ovdje ih ima najviše, trenutno svejedno.

Iskreno me zanima koliko ovdje ima ljudi koji mogu izdvojiti kojih par sati tjedno da rade ovako nešto, vidim grof ima, ja mogu pomoći, vidio još par ljudi pa eto, da se skupimo i nastavimo sa 3ubuntu pa još malo podesimo, pa izdamo još koji sa custom temom, dodatno tweakan za sve balkance :) tek tolko da vidimo kud to ide.
Slobodno vrijeme i volja je glavno pitanje (ja radim, a istovremeno studiram, pa ako imate više vremena od mene, nemojte se izvlačiti na to :) )
Sve naravno kad se izorganizira postaje lagano, ako se izorganizira na pravi način (dobar početni primjer je xfce i dodavanje prijevoda, točnije način kako se prevodi facebook), svatko može (u prolazu) dodati nešto, pa tako stvari brže napreduju jer se nikom neda prolaziti proceduru registracije, prijave, svn pristupa, skidanja datoteka, promjene, uploada itd...Ovo je vrlo lako moguće, tko god se bavio (web) programiranjem zna o čemu pričam, datoteke za prijevod na webu, i sitni alati preko kojih se vrši prijevod, naravno, opet za i protiv, veliki za jest jednostavnost koja nam treba.

Za sad, samo da pokrenemo temu...
Grofe?
iweb
Site Admin

Re: 3buntu v2 i dalje...?

Post Postao/la iweb »

Moderatori, ajde to premjestite u kategoriju Ubuntu i Mint -> 3buntu tema
Engleski jezik. Ajde volonter za prijevod DVD-a. Slažem se.
Preskačem novu distru.
Za početnike je NAJbolji Linux Mint.
3buntu a ne 3Buntu ili 3ubuntu. Imenuje se koliko ja znam 3buntu 9.10, 10.04 i tako.
Taj prijevod je prelagan. Šta imaš - 10 stringova maksimalno. (sam ne na kineski :D ).
Prijevod OS-a je dostupan za aktivaciju u Sustav > Administracija > Podrška za jezike
Lutherus

Re: 3Buntu v2 i dalje...?

Post Postao/la Lutherus »

ako treba par ruku viška , tu sam
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Ne, ne, ne i ne..... 8-)

Vidite ljudi ovako.
  • 3buntu nije i neće biti distra nego kompilacija. Stvarati distru kompliciran je i težak posao iza kojeg treba stajati dobar tim koji je dobro sponzoriran. Tako da to zaboravite. I, osim toga potpuno je bespotrebno slagati još jednu od tone distribucija. Ali što može mladi entuzijasta? Može ovo:
  • Pomagati na LZS-u drugima
  • Pisati HOW
  • Pridružiti se timu koji aktivno prevodi KDE
  • Pridružiti se HULK-u u stvaranju Linux priručnika
Dakle, posla ima ko u priči i sve su to pokrenuti projekti koji čvrsto idu svojim putem.

@vpoqol5
Stoga tebi dragi korisniče (koji si logiran već skoro godinu dana i imaš enormnih 6 postova) preporučam da se iskažeš u nečemu gore navedenom. Po takovom se radu prepoznaju stvarni entuzijasti, a distre prepusti stvarnim profesionalcima ;)
vpoqol5

Post Postao/la vpoqol5 »

Gle, uključen sam u razne opensource projekte i znam gdje se i kako se što može zato molim te nemoj mi sa obraćanjem s visoka,
i mladi entuzijasta? ajde ne budali
ovdje ne dolazim jer nemam vremena da nekom rješavam problem uključivanja compiza na ubuntu jer se jučer maknuo sa windowsa, za to je očito, tvoje veliko znanje
i zato sam gore naveo, da to ni ne bi bila distribucija,
odnosno da ti pojasnim,
ako se napravi još jedna kompilacija sa kustomiziranim temama, sa drugačijim početnim bootom gdje je svatko nešto dopridonio nisi nikom napravio ništa, i isto si je objavio i ne održavaš je, tko želi, uzme,
tako stvari napreduju u stvarnom svijetu, imaš početnu ideju koju razvijaš i nešto dodaješ...tko li je samo to izmislio...
zato čitaj što pišem, a komentar o toni distribucija pa jedna još ne treba neću ni dirati ...
Ugl, poanta je u ovome, ja sam u tim vodama, i kada radiš tamo gdje se koristi, tvoj softwer i tvoja distra koja je samo jako dobro prilagođena za poso koji radiš onda vidiš da bi to moglo i globalno,
a vidiš, iskustvo ti uvijek dobro dođe, zato sam pipkao teren da vidim koliko ovdje ima potencijalnih ljudi
kad znaš programirati, kad možeš većinu distribucije modificirati kako tebi odgovara i imaš sposobnost organizacije (koju ti eto znaš na papiru) onda želiš nešto pokrenuti,
stvarnim profesionalcima? s obzirom na obraćanje nisam siguran znaš li što je to,
kad staviš jednog koji zna 2% o rješavanju problema onima koji znaju 1%, on je za njih duplo bolji, pa se umisli, a vidiš, mi znamo da on zna samo 2%
ova tema je bila za raspravu, a ne za tvoje pametovanje te smatram ideju službeno završenom,
i ne bih htio spominjati linusa na ovom mjestu ali čak i on sam je za svoj kernel rekao da je samo napravljen kao eksperiment te nema nikakvu namjeru globalizirati ga, pa vidi što imamo

i ovo je samo izraz mišljenja, nikakvi napadi, malo sam precjenio tuđe moogućnosti,
vidjet ćemo se za koju godinu, koristit ćeš moj softwer (možda ga i koristiš?)
grofe, sretno ti bilo,
ljudi, uživajte
iweb
Site Admin

Re: 3buntu v2 i dalje...?

Post Postao/la iweb »

3buntu - to je velik posao ali je malen posao(šta ja to luđak pišem). To je ISO slika u koju su skupljeni LiveCD-ovi Ubuntua, Kubuntua i Xubuntua. JEDINO što je izmijenjeno je bootmeni.
VELIK POSAO - teško i dugo se radi
MALEN POSAO - male izmjene, ali dosta teške
iv@n
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la iv@n »

wut? szbunjen
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
iv@n
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la iv@n »

vpoqol5 je napisao/la:i ovo je samo izraz mišljenja, nikakvi napadi, malo sam precjenio tuđe moogućnosti,
vidjet ćemo se za koju godinu, koristit ćeš moj softwer (možda ga i koristiš?)
grofe, sretno ti bilo,
ljudi, uživajte
Siguran sam da Grof nije mislio ništa loše, nema razloga za prepucavanja.
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
bazuka

Post Postao/la bazuka »

vpoqol5 je napisao/la:ovdje ne dolazim jer nemam vremena da nekom rješavam problem uključivanja compiza na ubuntu jer se jučer maknuo sa windowsa,
jbg, ovdije ti malo sa visokog pucaš.
Razočarao me Ubuntu pa Mintam,,,
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Ajde malo pregrizite ponos!
Ako imate dobru ideju i mislite da bi mogla uspjeti, nećete se ponašati kao mala djeca i na prvi nesporazum se razići.
Dajte prijedlog kako bi mogli customizirati teme, dajte prijedlog kako bi izgledao boot.
Dajte nešto konkretno.
J... ga, možda se nitko ne bude htio uključiti i sve propadne.
Puno dobrih ideja propadne. Ne bi bila ni prva ni zadnja.
A, možda se i uspije skupiti ekipica i sve dovedete do nečega...
Odgovori