uostalom, ako bi se u izbornik ugurala i mogućnost engleskog jezika, moglo bi to i dalje iako zbog istog razloga možda i ne, jer ovdje trenutno nema mjesta za strane korisnike.
Stvar je da ako pogledaš ovo je postao najposjećeniji linux portal (?), istina, mnoštvo početnika, ali smatram da je ovo mjesto koje će kasnije zaživjeti kao glavni centar linux korisnika (hulk je odličan kao organizacija, al kao mjesto okupljanja (novih) korisnika preko interneta što je danas glavni pokretač, nikako) te iako možda izrada nove distribucije na prvi pogled jest nešto što bi trebalo zanemaraiti u ovo vrijeme ili tema koju je laganije preskočiti, kad tad će je netko napraviti (sjetimo se hrid distribucije) te smatram da bi se o ovom trebalo razmisliti. Uostalom tu se ne radi o izradi distribucije, sigurno ne sada.
Naravno ima tu puno razloga za i protiv, no hrid nije uspio zbog vremena, sada se to može organizirati, polako, kroz godinu ali glavno da se ima cilj.
Vezano za to, ja definitivno smatram da ovdašnja mandriva jest bolja za početnika od ubuntua (osobno sam korisnik opensuse-a od verzije 9.2pro pa ne uzimam strane) i diskusija sad može biti duga, pa će svi nakraju predložiti ubuntu jer i ovdje ih ima najviše, trenutno svejedno.
Iskreno me zanima koliko ovdje ima ljudi koji mogu izdvojiti kojih par sati tjedno da rade ovako nešto, vidim grof ima, ja mogu pomoći, vidio još par ljudi pa eto, da se skupimo i nastavimo sa 3ubuntu pa još malo podesimo, pa izdamo još koji sa custom temom, dodatno tweakan za sve balkance
Slobodno vrijeme i volja je glavno pitanje (ja radim, a istovremeno studiram, pa ako imate više vremena od mene, nemojte se izvlačiti na to
Sve naravno kad se izorganizira postaje lagano, ako se izorganizira na pravi način (dobar početni primjer je xfce i dodavanje prijevoda, točnije način kako se prevodi facebook), svatko može (u prolazu) dodati nešto, pa tako stvari brže napreduju jer se nikom neda prolaziti proceduru registracije, prijave, svn pristupa, skidanja datoteka, promjene, uploada itd...Ovo je vrlo lako moguće, tko god se bavio (web) programiranjem zna o čemu pričam, datoteke za prijevod na webu, i sitni alati preko kojih se vrši prijevod, naravno, opet za i protiv, veliki za jest jednostavnost koja nam treba.
Za sad, samo da pokrenemo temu...
Grofe?