KDE fan club

Teme vezane za KDE grafičko okruženje.

Moderator/ica: Moderatori/ce

exocet
Spol: m

Re: KDE fan club

Post Postao/la exocet »

Grof je napisao/la:
exocet je napisao/la:ugurao sa na svoj famozni PCLos KDE 4.nešto....izgleda fora,treba se malo naviknuti...
...kako da saznam koju verziju KDE sada imam?????
otvori npr Dolphin, u meniju Help odaberi About KDE i tam ti sve piše ;)

4.3.4.....tnx!
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Instalirao sam KDE 4.4 nako 3.5 i teško sam razočaran. Stvar izgleda jako jako lijepo, ali se vuče kao mrtvi konj. Praktički je neupotrebljivo.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
zole052
Spol: M

Post Postao/la zole052 »

shrike je napisao/la:Instalirao sam KDE 4.4 nako 3.5 i teško sam razočaran. Stvar izgleda jako jako lijepo, ali se vuče kao mrtvi konj. Praktički je neupotrebljivo.
Buduci da dosta ljudi ovdje koristi kde 4 i vjerojatno su zadovoljni kao i ja bilo bi ljepo da malo elaboriras izjave kao "vuče kao mrtvi konj" i "praktički je neupotrebljivo"...
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
shrike
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

"Vuče kao mrtvi konj" je uzrok "praktički neupotrebljivo". Da mi starta operu treba 30 sekundi. Da starta doplhin oko 7 sekundi. Resursi i procesor su na maksimumu non-stop, do točke da čak i onaj kvazi-start gumb iz windowsa se pomiće sa pauzom. Općenito svako otvaravnje prozora i programa bilo koje vrste je muka za proc sa fenomenalnim zahtjevima na memoriju. Ali izgleda super, teme su super i oni widgeti su mi fora.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Tu nije nešto kako valja.
KDE 4 ne bi trebao trošiti znatnije resurse. Možda malko više od GNOME-a.
Općenito ide bez ikakvih problema.
Možda je vezano uz distribuciju, ili je na neki način krivo instaliran KDE 4.
Svima ovdje radi sasvim glatko.
shrike
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

KDE 3 mi je bio dobar, doduše, sada sam u fazi prelaska na squeeze i postoje još neke kernel stvari koje moram srediti, kao i GRUB2 (do sada sam bio na LILO), NVIDIA driveri i slično.
pingu

Post Postao/la pingu »

@shrike
Onaj delay sa start gumbom (kada je Kickoff meni stil, mogao si probati Classic ili Lancelot) sam imao i ja, npr. na fedori, riječ je o nekim problemima sa driverima od grafičke, xorgom i slično.
A jedan dio bi pripisao možda nedorađenosti KDE-a 4 za debian.
Davor
Kontakt:

Post Postao/la Davor »

shrike je napisao/la:"Vuče kao mrtvi konj" je uzrok "praktički neupotrebljivo". Da mi starta operu treba 30 sekundi. Da starta doplhin oko 7 sekundi. Resursi i procesor su na maksimumu non-stop, do točke da čak i onaj kvazi-start gumb iz windowsa se pomiće sa pauzom. Općenito svako otvaravnje prozora i programa bilo koje vrste je muka za proc sa fenomenalnim zahtjevima na memoriju. Ali izgleda super, teme su super i oni widgeti su mi fora.

Meni na Mintu Operu otvara za 13 sekundi, a Dolphin za 5.S obzirom da mi je komp prastar za današnje pojmove: AMD Barton 2500 2 giga 200 mhz memorije i ATI 9550 i to SE okljaštrene verzija kaj se sabirnice tiče, KDE radi sasvim zadovoljavajuće.Naravno da bi to vrlo rado probao i na nekom poštenom kompu ali... za sad još neko vrijeme je tako kako je. :D
zole052

Post Postao/la zole052 »

Davor je napisao/la: Meni na Mintu Operu otvara za 13 sekundi, a Dolphin za 5.S obzirom da mi je komp prastar za današnje pojmove: AMD Barton 2500 2 giga 200 mhz memorije i ATI 9550 i to SE okljaštrene verzija kaj se sabirnice tiče, KDE radi sasvim zadovoljavajuće.Naravno da bi to vrlo rado probao i na nekom poštenom kompu ali... za sad još neko vrijeme je tako kako je. :D
Cini mi se malo kilavo i kod tebe, meni na A64 3000+ 1.8GHz opera za nekih 5-6 sekundi a dolphin za manje od sekunde skoro pa trenutacno...
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Davor
Kontakt:

Post Postao/la Davor »

zole052 je napisao/la: Cini mi se malo kilavo i kod tebe, meni na A64 3000+ 1.8GHz opera za nekih 5-6 sekundi a dolphin za manje od sekunde skoro pa trenutacno...
Da i meni ali samo ako je već predhodno bila otvarana.Ako je nakon dizanja sistema onda je 13-15 sec.
Odgovori