KDE 4.1 za windowse???

Novosti iz Linux svijeta. Komentiranje vijesti s portala.

Moderator/ica: Moderatori/ce

DoDo
Spol: M

KDE 4.1 za windowse???

Post Postao/la DoDo »

Sa stranice: http://www.kde.org/announcements/announ ... alpha1.php
With KDE 4.0 being available for X11 platforms, KDE 4.1 will also be available on Windows, Mac OS X and OpenSolaris. The ports are not yet completely finished yet, but good for a first preview nevertheless.
Zna li netko objasniti čemu to? Tko će ipak koristiti KDE na windowsima ili Mac-u???
:mrgreen: Smile! It makes people wonder what you're thinking about... :mrgreen:
I am NaN, I am a free man!
Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr
fukodlak

Re: KDE 4.1 za windowse???

Post Postao/la fukodlak »

DoDo je napisao/la:Sa stranice: http://www.kde.org/announcements/announ ... alpha1.php
With KDE 4.0 being available for X11 platforms, KDE 4.1 will also be available on Windows, Mac OS X and OpenSolaris. The ports are not yet completely finished yet, but good for a first preview nevertheless.
Zna li netko objasniti čemu to? Tko će ipak koristiti KDE na windowsima ili Mac-u???
to je jako dobra stvar. prvo, kad se kde stabilizira radit će bolje na windowsima nego originalni windows desktop.
drugo, korištenje kde na windowsima može biti dobra faza privikavanja prije prelaska na linux.
treće, pošto na poslu za sada ne mogu koristiti linux, stavio bi si kde na windowse pa sam na poznatom terenu. windows desktop me pomalo živcira. u exploreru, čak i u verziji 7 ako nije na internetu, ne možeš otvarati tabove. ja sam toliko navikao na tabove u konqueroru, da se uhvatim na poslu kako stišćem crtl+t, i onda skužim da to tamo ne pali. user friendly, my ass...
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

fukodlak je napisao/la: to je jako dobra stvar. prvo, kad se kde stabilizira radit će bolje na windowsima nego originalni windows desktop.
drugo, korištenje kde na windowsima može biti dobra faza privikavanja prije prelaska na linux.
treće, pošto na poslu za sada ne mogu koristiti linux, stavio bi si kde na windowse pa sam na poznatom terenu. windows desktop me pomalo živcira. u exploreru, čak i u verziji 7 ako nije na internetu, ne možeš otvarati tabove. ja sam toliko navikao na tabove u konqueroru, da se uhvatim na poslu kako stišćem crtl+t, i onda skužim da to tamo ne pali. user friendly, my ass...

Sve je potpuno točno! I meni se gadi windows desktop. Nikako ne mogu shvatiti da do dana današnjeg nisu stavili DEsktopove nativno u WinXP (pustimo sada kojekakve štoseve tipa MS Plus i ostalo, to su dokrpe i ruše se....). Pa onda recimo always on top (meni prilično upotrebljiva stvar na svakom prozoru). To su stvari koje Linux DE-i imaju odvajkada...

Jedino što je u cijeloj toj priči šteta što će windowsow desktop, iako neće biti u upotrebi ipak trošiti resurse stroja, jer ga je nemoguće ukloniti iz Windows OS-a :(
kaiwan

Post Postao/la kaiwan »

Grof je napisao/la: Sve je potpuno točno! I meni se gadi windows desktop. Nikako ne mogu shvatiti da do dana današnjeg nisu stavili DEsktopove nativno u WinXP (pustimo sada kojekakve štoseve tipa MS Plus i ostalo, to su dokrpe i ruše se....). Pa onda recimo always on top (meni prilično upotrebljiva stvar na svakom prozoru). To su stvari koje Linux DE-i imaju odvajkada...

Jedino što je u cijeloj toj priči šteta što će windowsow desktop, iako neće biti u upotrebi ipak trošiti resurse stroja, jer ga je nemoguće ukloniti iz Windows OS-a :(
istina, kada bi bar ovo radilo:

Kod: Označi sve

sudo apt-get remove windows-desktop
E ja isto pricam gluposti, u Windowsima ne bi trebao sudo, samo

Kod: Označi sve

apt-get remove windows-desktop
Be the change you want to see in the world! Dalai Lama.
fukodlak

lol, taj sudo je totalna ubuntu bolest.

ja kad nekaj radim ko root, onda se ulogiram ko root.

nikad nisam shvaćao tu sudo filozofiju
iv@n
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la iv@n »

fukodlak je napisao/la:nikad nisam shvaćao tu sudo filozofiju
Zašto, baš je praktično. "Ubodeš i odeš" :D
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Ljud isu lijeni. Sudo je takav sigurnosni rizik da je to ludo. Ja ga zapravo na debianu ni nemam.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
fukodlak

shrike je napisao/la:Ljud isu lijeni. Sudo je takav sigurnosni rizik da je to ludo. Ja ga zapravo na debianu ni nemam.

bilo je ono prije mjesec dana bug u kernelu, ako bi netko preuzeo ovlasti običnog korisnika, onda bi mogao preko nekog exploita preuzeti root ovlasti.

ali sa sudo ionako preuzmeš root ovlasti.

dakle....ubuntu je jedan veliki bug...ni exploit ti ne treba :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Tako je!
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
tuxi

Post Postao/la tuxi »

Ja bi vec onda stavio xfce :D

Off: nemojte tak! nije tak jako velik, dobar je ubuntu na svoj nachin :mrgreen:
"Ništa nije sveto, sve je bruto i neto, sve je zabava ..."
Odgovori