64 bit
Moderator/ica: Moderatori/ce
64 bit
pretrazujem forum, i nemogu naci raspravu o 64 bitniom linuxu.
pa eto dali ga koristite, i dal valja, posto vecina vas ima 64 bitne procesore (molim ako je kako moguce bez "ja nemam", postoje iznimke)
razmisljao sam o stavljannj 64 bitnog sustava, i testirali smo win 7, i nije nam se svidio.
32 bit aplikacije i znaju radiuti dosta sporije il u opce nerade.
znam da su posebno repoi za 64 bit distre, al nisu svi nemaju svoje 64 bit verzije.
dakle, radli to brze, kako se pricao da oce, i radi li uopce dobro.
pa eto dali ga koristite, i dal valja, posto vecina vas ima 64 bitne procesore (molim ako je kako moguce bez "ja nemam", postoje iznimke)
razmisljao sam o stavljannj 64 bitnog sustava, i testirali smo win 7, i nije nam se svidio.
32 bit aplikacije i znaju radiuti dosta sporije il u opce nerade.
znam da su posebno repoi za 64 bit distre, al nisu svi nemaju svoje 64 bit verzije.
dakle, radli to brze, kako se pricao da oce, i radi li uopce dobro.
I'm a Paladin with 18 charisma and 97 hit points. I can use my helm of disintegration and do one D4 damage as my half-elf mage wields his plus-five holy avenger.
- Markec
- Spol: M
Re: 64 bit
I mene bi zanimalo, hmm ja sam pokrenuo davno neku slicnu raspravu, pa ono htio bih čuti mislenje od nekoga tko je recimo testirao Obadva ubuntua recimo 32bit i 64bit istodobno pa da vidi razliku pa se tada može nešto reći koliko kako radi.
Dvije godine koristim 64bit Ubuntu i ne experimentiram sa 32, tako da ne mogu dati neku subjektivnu ocjenu. Teško ćeš naći program koji nema svoju 64 verziju, to se zna desiti ali obično su to programi koje više nitko ne održava.
Što se brzine tiče svi testovi kažu da se razlika vidi u obradi videa, audia i razno raznim kompresijama. U principu ako ne koristiš neke jako zahtjevne operacije to nebi trebao primjetiti u svakodnevnom radu.
Trebaš znati da 64 koristi skoro duplo više rama, po mom iskustvu moraš imati barem 2GB.
Što se brzine tiče svi testovi kažu da se razlika vidi u obradi videa, audia i razno raznim kompresijama. U principu ako ne koristiš neke jako zahtjevne operacije to nebi trebao primjetiti u svakodnevnom radu.
Trebaš znati da 64 koristi skoro duplo više rama, po mom iskustvu moraš imati barem 2GB.
- glaskoncILLa
ne vjerujem da bi primjetio razliku, a i neke stvari, tipa neki driveri ne postoje za 64bitne sustave tako da bi trebao prvi ispitati taj dio..
a i 64bitni sustavi mogu prepoznati vise ram-a, ali ga vise i jedu..
generalno gledano, mislim da nema nikave potrebe za tim ako ti je komp kucni pc..
a i 64bitni sustavi mogu prepoznati vise ram-a, ali ga vise i jedu..
generalno gledano, mislim da nema nikave potrebe za tim ako ti je komp kucni pc..
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
kotistin 64 bitni arch. radi fentasticno. rail bi i bolje da mi je laptop malo kvalitetniji i da mi se nekad da vise igrat s glupostima. jedini 32 bitni softver koji imam na racunalu je wine. nemam bas nikakvih zamjerki, flash radi brze i bolje negi na 32 bitnom mintu na sitoj maisni.
32 bitni wine na 64 bitnom archu???devil je napisao/la:kotistin 64 bitni arch. radi fentasticno. rail bi i bolje da mi je laptop malo kvalitetniji i da mi se nekad da vise igrat s glupostima. jedini 32 bitni softver koji imam na racunalu je wine. nemam bas nikakvih zamjerki, flash radi brze i bolje negi na 32 bitnom mintu na sitoj maisni.
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
da, 32 bitni wine. moral sam tak ici, jer 64 bitni wine nebi pokretel diabla
a zato samo i imam wine 
Cek cek... znaci na 64 bitnom sustavu mozes pokretati 32 bitne aplikacije?devil je napisao/la:da, 32 bitni wine. moral sam tak ici, jer 64 bitni wine nebi pokretel diablaa zato samo i imam wine
Zar 32 i 64 bitni wine nemogu pokretati iste aplikacije i igre? Nisam nikada vidio da diferenciraju sta radi na jednom a sta na drugom
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Možeš ovom naredbomzole052 je napisao/la:Cek cek... znaci na 64 bitnom sustavu mozes pokretati 32 bitne aplikacije?
i/ili moraš imat ovaj library instaliran ia32-libsdpkg -i --force-architecture
pa gle 64bitni wine ti je ko 64 bitni windows. moral bi u njega ugurat drajvere da ti radi win32. poa onda rade isntaliram wine 32 bitni pa se nemoram s tim zajebavat. a i taj fakin wine je zlo, kak mu moze cups i sane biti dependency? tim programerima treba ruke odrezat.