Aha tako to ide... al nemore biti wine kao 32 bitni windowsi ali iskompajlirano za 64 bitni linux, ja mislio da moze... znaci wine samo 32 bitni onda treba koristiti na linuxu (jer su 64 bitni win k****). Dobro za znati.devil je napisao/la:pa gle 64bitni wine ti je ko 64 bitni windows. moral bi u njega ugurat drajvere da ti radi win32. poa onda rade isntaliram wine 32 bitni pa se nemoram s tim zajebavat. a i taj fakin wine je zlo, kak mu moze cups i sane biti dependency? tim programerima treba ruke odrezat.
64 bit
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: 64 bit
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
- kaiwan
- Spol: M
koristim nekoliko mjeseci već ubuntu 64 bit i iskustva su super.
brže pokreče firefox, brže radi openoffice
OS ima i malo bolje odzive
sada ima i 64bit flash
po meni nema razloga da se više koristi 32bit
sve mi radi
moja preporuka - navalite
brže pokreče firefox, brže radi openoffice
OS ima i malo bolje odzive
sada ima i 64bit flash
po meni nema razloga da se više koristi 32bit
sve mi radi
moja preporuka - navalite
Be the change you want to see in the world! Dalai Lama.
koristim 64 bitni mint8 u dual bootu sa 64 bitnom sedmicom.........
trose vise rama to je jedino sto obican korisnik poput mene bude primjetio
po mome misljenju je to to jer tesko da ce itko od nas koristiti tih famoznih 16 terabita rama , koliko ih navodno 64 bitni sustav prepoznaje .
imam 4 gb rama ali nikada mi ne prelazi 2 gb.
da li radi brze
to su nijanse i moje misljenje je da to ovisi i o samoj konfiguraciji racunala (proc , ram i naravno i posebno hard )
pokusaj to je sigurno ali ne ocekuj nesto duplo brze , tek nijansu gotovo neprepoznatljivu kava
trose vise rama to je jedino sto obican korisnik poput mene bude primjetio
po mome misljenju je to to jer tesko da ce itko od nas koristiti tih famoznih 16 terabita rama , koliko ih navodno 64 bitni sustav prepoznaje .
imam 4 gb rama ali nikada mi ne prelazi 2 gb.
da li radi brze
pokusaj to je sigurno ali ne ocekuj nesto duplo brze , tek nijansu gotovo neprepoznatljivu kava
nijanse...ali, nije da ne primjetim...jednostavno 32bit mi je više sluggish.....
Mene uvijek zadivljuje kako nekome zauzima 1-2 Gb rama. Je, istina da sto vise rama imas vise ti zauzima to sam primjetio nedavno kada sam nabavio jos jednu gigu rama za moj komp. Ali meni dok sam imao gigu mi je ubuntu zauzimo oko 300-400Mb, kubuntu oko 400-500 a sada sa dvije gige mi ubuntu popapa oko 500...charuga je napisao/la: imam 4 gb rama ali nikada mi ne prelazi 2 gb.
Bas me zanima sta bi ispalo da stavim 64 bitni
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Mjesec dana ubuntu x64 na laptopu i dobro radi
a sto se rama tice, evo trenutno od 4gb mi koristi 615mb.
"Ništa nije sveto, sve je bruto i neto, sve je zabava ..."
- nicky
- Site Admin
- Spol: Ž
Još od 7.10 verzije koristim 64-bit kubuntu i oduvijek radi ok. Nisam nikad uočila bitnu razliku između 32 bitnog i 64 bitnog OS-a.
Tj nisam uočila nikakvu razliku.
Tj nisam uočila nikakvu razliku.
Kod mene je situacija da firefox(130) i amarok(270) uzmu 400MB. Tako da kad se ubroje programi koji se dižu prilikom boota(skype, pidgin, thunder.....) ode 1100 MB. A samo surfam i slušam muziku....zole052 je napisao/la:Mene uvijek zadivljuje kako nekome zauzima 1-2 Gb rama. Je, istina da sto vise rama imas vise ti zauzima to sam primjetio nedavno kada sam nabavio jos jednu gigu rama za moj komp. Ali meni dok sam imao gigu mi je ubuntu zauzimo oko 300-400Mb, kubuntu oko 400-500 a sada sa dvije gige mi ubuntu popapa oko 500...
Bas me zanima sta bi ispalo da stavim 64 bitni
I to je tak, čisto da ljudi znaju da se ne lažemo.
Sve jedno, to je dosta rama za sve (2Gb), osim kad upalim wmvare onda zeza malo ali radi ALI to je druga priča....
I bezveze mi je to natjecanje tko će manje rama potrošit na mašini koja ima 2Gb, za šta da ga čuvam za crne dane ?
Više me je smetalo kad sam bio na 32bit a komp troši 500mb a giga i pol rama zjeva.
U glavnom ako imaš proc 64 i 2Gb rama ne možeš ništa izgubiti sa 64bit OS-om možeš samo dobiti. Ili koristiti 32bit OS pa neka ram zjake prodaje.
madone je napisao/la: I bezveze mi je to natjecanje tko će manje rama potrošit na mašini koja ima 2Gb, za šta da ga čuvam za crne dane ?
Ja koristim jedno 5 mjeseci 64 bit ubuntu ali vratit cu se na 32 bitni. Sta se tice brzine ne vidim nikakvu razliku, a kao sto je spomenuto neki programi nemaju svoju 64 bit verziju ili ista ima neke bugove koje nema u 32-bit verziji. Sve se to da nekako naštimat al vidim da nema neke koristi i ne isplati se.
Kod mene je ipak presudna stvar to što driveri za moj canon pisač postoje samo za 32 bit linux.
Kod mene je ipak presudna stvar to što driveri za moj canon pisač postoje samo za 32 bit linux.