tri windows izbora u grubu
Moderator/ica: Moderatori/ce
-
strgani
- Spol: M
tri windows izbora u grubu
znaci, imam instaliranu windows 7-icu, nakon toga sam instaliro opensuse 11.2 i sad u boot meniju (grub 2) imam opensuse, i 3 odabira za windowse a radi samo jedan i to je prvi na listi, windows 7..po nazivu su windows 1, windows 2, windows 3..jel to moguce maknuti i kako..mislim, ne smeta mi al bilo bi ljepse a i mozda ce nekome bas trebati nesto takvo...hvala unaprijed...
-
strgani
Re: tri windows izbora u grubu
a kako da skrivene datoteke otkrijem, ne mogu u boot naci grub folder..?
- Suko
- Site Admin
Joj, sad sam tek vidio da imaš grub 2.
On nema menu.lst.
Grub 2 nema neki čisti način da skineš unose na boot meniju.
Eventualno možeš iz /boot/grub/grub.cfg ukloniti unose za Windowse, ali će se oni pojaviti ponovno svaki puta kad budeš instalirao novi kernel, ili kada budeš radio update-grub. (Nije to tako često. Recimo, jednom mjesečno)
Inače, trebao bi imati /boot/grub mapu. Ne vjerujem da ju Suse nema.
On nema menu.lst.
Grub 2 nema neki čisti način da skineš unose na boot meniju.
Eventualno možeš iz /boot/grub/grub.cfg ukloniti unose za Windowse, ali će se oni pojaviti ponovno svaki puta kad budeš instalirao novi kernel, ili kada budeš radio update-grub. (Nije to tako često. Recimo, jednom mjesečno)
Inače, trebao bi imati /boot/grub mapu. Ne vjerujem da ju Suse nema.
Otvori YAST odi na kategoriju System i tamo imas Boot Loader.Tu otvori i dalje ces se snaći sam! Jednostavno je da boli glava!
Moram priznati da mi nije jasno zašto si korisnici Susea ne daju malo vremena i prođu kroz YAST.grguss je napisao/la:Otvori YAST odi na kategoriju System i tamo imas Boot Loader.Tu otvori i dalje ces se snaći sam! Jednostavno je da boli glava!
Tamo je, ali fakat sve GUI orjentirano. Dakle, podešavanje gotovo cijelog OS-a i administracija putem YAST GUI sučelja.
Zaista, jednostavno da boli glava
-
strgani
evo rijesio sam to u yast-u, hvala na pomoci, problem je rijesen..a jel zna netko mozda zasto mi se to pojavilo kad nemam drugih operativnih sustava na laptopu?
Vjerojatno greška u prepoznavanju postojećih OS-ova ili installer nije bio siguran koje će rješenje raditi, pa ti je postavio nekoliko u GRUB meni, ali sa različitim postavkama....strgani je napisao/la:evo rijesio sam to u yast-u, hvala na pomoci, problem je rijesen..a jel zna netko mozda zasto mi se to pojavilo kad nemam drugih operativnih sustava na laptopu?
Mislim da napravi Windows boot opciju za svaku ntfs particiju. Bez obzira da li su na njoj windowsi.strgani je napisao/la:evo rijesio sam to u yast-u, hvala na pomoci, problem je rijesen..a jel zna netko mozda zasto mi se to pojavilo kad nemam drugih operativnih sustava na laptopu?
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
-
strgani
e, da, moguce je i to jer imam 3 ntfs particije..hvala