Ne znam... dogovaraj s 4ndY-em. On je slagao skripte za povezanost Trac <> Wiki.iweb je napisao/la:a zašto ne bi bila povezanost: forum-wiki-trac u svim smjerovima. samo kako?
LZS>HOW prijedlog
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: LZS>HOW prijedlog
a tko može pomoć za username jer sam našao grešku na wikiu pa da budem po pravilima.Grof je napisao/la:Ne znam... dogovaraj s 4ndY-em. On je slagao skripte za povezanost Trac <> Wiki.iweb je napisao/la:a zašto ne bi bila povezanost: forum-wiki-trac u svim smjerovima. samo kako?
a trebala bi biti anketa. i sad bi ako doće odgovor DA, trebalo u tim staviti minimalno iv@na, 4ndya i neizostavljivog Grofa.
- 4ndY
- Moderator
- Spol: M
- Kontakt:
Uff, kako je brzo ovaj topic narastao. kava
iweb, nemoj ništa zamjeriti, ali povezivanje HOW-a i ovog foruma jednostavno nije opcija i to iz više razloga:
* takvi bridgevi se teško postavljaju, a još teže održavaju i prate revizije obje strane (i phpbba i MW-a)
* imamo tendenciju ne gomilati ekstenzije na MW-u, pogotovo ne neke koje uključuju modifikacije na samoj bazi (opet, teškoće kod upgradeova te opasnost od gubitka podataka zbog nestandardnog okruženja)
* problem je što sa sadašnjim korisnicima na HOW-u, a pogotovo onima koji imaju accounte i na jednom i na drugom siteu (i to ne pod istim nickom)
* populaciju jednog i drugog sitea nije ista, HOW cilja i na korisnike koji ne koriste Linux, već općenito, FLOSS (i samim time možda ne žele biti na LZS-u)
* na wikiju nisu bitni korisnici koliko na forumu, a uvlačenje foruma u HOW bi definitivno promijenio to što se možda ne bi dobro odrazilo na samu formu wikija
* koje prednosti bi dobili od integracije osim što bi bio jedinstven login i za jedno i za drugo? ako je samo to prednost, onda je bolje da integriramo openID na oba sitea (uz to, registracija na HOW-u zahtjeva 3 klika)
* definitivno bi nam ovo ubilo integraciju s Tracom i SVN-om jer je ona bazirana na e-mailovima korisnika HOW-a, a ne usernameovima (a sumnjam da ikoja integracija MW-a i phpbba funkcionira preko tog podatka)
* and so on...
I da, slažem se s glaskoncILLa da ostane i forumu ta rubrika, ali mi se sviđa da uvedemo T&T na HOW...
iweb, nemoj ništa zamjeriti, ali povezivanje HOW-a i ovog foruma jednostavno nije opcija i to iz više razloga:
* takvi bridgevi se teško postavljaju, a još teže održavaju i prate revizije obje strane (i phpbba i MW-a)
* imamo tendenciju ne gomilati ekstenzije na MW-u, pogotovo ne neke koje uključuju modifikacije na samoj bazi (opet, teškoće kod upgradeova te opasnost od gubitka podataka zbog nestandardnog okruženja)
* problem je što sa sadašnjim korisnicima na HOW-u, a pogotovo onima koji imaju accounte i na jednom i na drugom siteu (i to ne pod istim nickom)
* populaciju jednog i drugog sitea nije ista, HOW cilja i na korisnike koji ne koriste Linux, već općenito, FLOSS (i samim time možda ne žele biti na LZS-u)
* na wikiju nisu bitni korisnici koliko na forumu, a uvlačenje foruma u HOW bi definitivno promijenio to što se možda ne bi dobro odrazilo na samu formu wikija
* koje prednosti bi dobili od integracije osim što bi bio jedinstven login i za jedno i za drugo? ako je samo to prednost, onda je bolje da integriramo openID na oba sitea (uz to, registracija na HOW-u zahtjeva 3 klika)
* definitivno bi nam ovo ubilo integraciju s Tracom i SVN-om jer je ona bazirana na e-mailovima korisnika HOW-a, a ne usernameovima (a sumnjam da ikoja integracija MW-a i phpbba funkcionira preko tog podatka)
* and so on...
I da, slažem se s glaskoncILLa da ostane i forumu ta rubrika, ali mi se sviđa da uvedemo T&T na HOW...
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
- vuksamotnjak
- Spol: M
WoooW Svaka vam čast.!! Odličan je ovaj wiki. Evo sada čitam mal povijest (to je jedino što sam i pročitao za sada). Ljepo je naučiti nešto novo a i iznenađen sam što se čak napisali i WebOs čiji se uređaji ne mogu nabaviti u HR a i rijetke su zemlje u europi koje ga mogu imati (tj nije raširen kao ajfon:)
オープン思考....Linuxを使う=オープンWikiの [url]wiki.open.hr[/url](すべての情報を持って)
एक खुले दिमाग .... लिनक्स Wiki- [url]wiki.open.hr[/url] सभी जानकारी (के साथ खुला का उपयोग करना.)
एक खुले दिमाग .... लिनक्स Wiki- [url]wiki.open.hr[/url] सभी जानकारी (के साथ खुला का उपयोग करना.)
Da, oni T&T-ovi koji su već dulje vrijeme relaizirani na forumu i kroz postove su se pročistile eventualne nekompatibilnosti treba staviti na wiki.
Zapravo, osobno sam neke svoje T&T-ove već postavio na Wiki, konkretno:
http://wiki.open.hr/wiki/Dokumentacija_GNOME - obje stavke
http://wiki.open.hr/wiki/Dokumentacija_KDE - stavke koje jesu T&T, ali ih nisam niti postavljao na T&T...
U svakom slučaju mislim da im je mjesto pod Dokumentacijom, jer se obično radi o naprednijim stvarima.
U ostalim razmišljanjima u potpunosti se slažem s 4ndY-em
Zapravo, osobno sam neke svoje T&T-ove već postavio na Wiki, konkretno:
http://wiki.open.hr/wiki/Dokumentacija_GNOME - obje stavke
http://wiki.open.hr/wiki/Dokumentacija_KDE - stavke koje jesu T&T, ali ih nisam niti postavljao na T&T...
U svakom slučaju mislim da im je mjesto pod Dokumentacijom, jer se obično radi o naprednijim stvarima.
U ostalim razmišljanjima u potpunosti se slažem s 4ndY-em
openID je dobra ideja, ali što s trac povezanosti?
Da HOW je wiki za FLOSS, ali koliko se uređuje sadržaj vezan za Linux? Češće nego oni koji nisu, a članak "OpenSolaris" je ovo:
[quote=HOW,12:40, 20. veljače 2010. 4ndY]OpenSolaris
Linkovi
OpenSolaris[/quote]
Da HOW je wiki za FLOSS, ali koliko se uređuje sadržaj vezan za Linux? Češće nego oni koji nisu, a članak "OpenSolaris" je ovo:
[quote=HOW,12:40, 20. veljače 2010. 4ndY]OpenSolaris
Linkovi
OpenSolaris[/quote]
To što je članak za OpenSolaris gotovo nikakav ne daje nam za pravo da svojatamo HOW samo za Linux.iweb je napisao/la:openID je dobra ideja, ali što s trac povezanosti?
Da HOW je wiki za FLOSS, ali koliko se uređuje sadržaj vezan za Linux? Češće nego oni koji nisu, a članak "OpenSolaris" je ovo:HOW,12:40, 20. veljače 2010. 4ndY je napisao/la:OpenSolaris
Linkovi
OpenSolaris
HOW je zamišljen kao FOSS koncept, a ne samo Linux konept, stoga kada drugi odluče dopunjavati sadržaje za ostale OS-ove, mi im dajemo otvorena vrata ma kada se god to misli realizirati.
Ne govorim o tome, nego većina korisnika ne uređuje to i trebali bi to potaknuti. Tako je i za Haiku i FreeDOS i ReactOS i puno stvari, i počet ću to pisati. Neki članci imaju u sebi pogrešne činjenice. Ja ću malo početi to koliko mi vrijeme dopuštaGrof je napisao/la:To što je članak za OpenSolaris gotovo nikakav ne daje nam za pravo da svojatamo HOW samo za Linux.iweb je napisao/la:openID je dobra ideja, ali što s trac povezanosti?
Da HOW je wiki za FLOSS, ali koliko se uređuje sadržaj vezan za Linux? Češće nego oni koji nisu, a članak "OpenSolaris" je ovo:HOW,12:40, 20. veljače 2010. 4ndY je napisao/la:OpenSolaris
Linkovi
OpenSolaris
HOW je zamišljen kao FOSS koncept, a ne samo Linux konept, stoga kada drugi odluče dopunjavati sadržaje za ostale OS-ove, mi im dajemo otvorena vrata ma kada se god to misli realizirati.
Svatko na HOW-u može dati svoj doprinos, dapače!
Neka piše što ga je volja. Ako nešto ispravlja, neka ipak provjeri činjenice još jednom ili se konzultira sa autorom origigi članka....
Takav bi red trebao biti....
Neka piše što ga je volja. Ako nešto ispravlja, neka ipak provjeri činjenice još jednom ili se konzultira sa autorom origigi članka....
Takav bi red trebao biti....