Suko care sam ti prave te tutoriale. Ovaj gimp je močan alat, samo je problem što ga većina nezzna koristiti. Doduše meni je PS bio jako kompliciran pa...Suko je napisao/la:Budem napravio jedan takav video.
Mislim napraviti za grafite na neravnom zidu, a kako je sličan princip, moći će i tetovaža.
[GIMP] Sve o njemu...
Moderator/ica: Moderatori/ce
- vuksamotnjak
- Spol: M
Re: GIMP
オープン思考....Linuxを使う=オープンWikiの [url]wiki.open.hr[/url](すべての情報を持って)
एक खुले दिमाग .... लिनक्स Wiki- [url]wiki.open.hr[/url] सभी जानकारी (के साथ खुला का उपयोग करना.)
एक खुले दिमाग .... लिनक्स Wiki- [url]wiki.open.hr[/url] सभी जानकारी (के साथ खुला का उपयोग करना.)
Kako napisati neki text pretvoriti ga u simbole i razbiti tako da ih mozes micati i okretati jedno slovo neovisno o drugome ko da su nacrtana slova ne ne napisana ko text. Tako da mozes i preinake raditi na slovima?
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
- Suko
- Site Admin
Napiši tekst. Onda povećaj sloj u kojem je tekst na veličinu slike. (Layer to image size)
Onda odaberi slovo i u Select izborniku odaberi Float. To će ti dignuti slovo iznad sloja. Napravi novi sloj od njega (new layer).
I tako za svako slovo napravi novi sloj.
Onda možeš raditi što god hoćeš sa svakim slovom. Samo odabereš sloj u kojem ti je željeno slovo i udri...
Onda odaberi slovo i u Select izborniku odaberi Float. To će ti dignuti slovo iznad sloja. Napravi novi sloj od njega (new layer).
I tako za svako slovo napravi novi sloj.
Onda možeš raditi što god hoćeš sa svakim slovom. Samo odabereš sloj u kojem ti je željeno slovo i udri...
- Soul_Sample
pišem ja i previše tutorialnih stvari u zadnje vrijemeCaM je napisao/la:@Soul_Sample
Hvala na ispravku multiply - no mode se ne zove tako, to je samo jedna od postavki moda, a sto se tice deformacije moze i nemora bit ovisno o velicini i mjestu tetovaze, no ovo je bilo samo sturo opisivanje, a tutorial ce svakako bit ili video od Suko ili klasicni tekstualni od mene ... a mogao bi i ti nesto napisat ako se kuzis u GIMP ...
Subdue the regret. Dust yourself off, proceed.
You'll get it in the next life, where you don't make mistakes.
Do what you can with this one, while you're alive.
You'll get it in the next life, where you don't make mistakes.
Do what you can with this one, while you're alive.
Sve jasno osim ovog:
Kako da odaberem slovo kada je to tekst u komadu?Suko je napisao/la: Onda odaberi slovo i u Select izborniku odaberi Float...
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
- Suko
- Site Admin
Nije to tekst u komadu nego samo još jedan sloj (Layer)
Taj sloj je manji od slike pa ga vidiš kao kvadrat. U Layer izborniku provjeri da radiš na tom sloju.
Možeš ga povećati da bude veličine slike (Layer ti image size), ali i ne moraš.
Uglavnom, u tom sloju pomoću alata za selekciju odaberi slovo po slovo i odigni ga u novi sloj. Kad ti je svako slovo u svom sloju možeš raditi što god hoćeš.
Taj sloj je manji od slike pa ga vidiš kao kvadrat. U Layer izborniku provjeri da radiš na tom sloju.
Možeš ga povećati da bude veličine slike (Layer ti image size), ali i ne moraš.
Uglavnom, u tom sloju pomoću alata za selekciju odaberi slovo po slovo i odigni ga u novi sloj. Kad ti je svako slovo u svom sloju možeš raditi što god hoćeš.
- CaM
- Kontakt:
Mozda je bolje da ga ne povecava na velicinu slike bit ce mu lakse za rotacije i ostale transformacije, a kad sve podesi onda lako napravi povecanje slojeva na velicinu ostalih slojeva, mada, kako si i sam rekao, nemora.Suko je napisao/la:...Možeš ga povećati da bude veličine slike (Layer ti image size), ali i ne moraš.
BLOG - http://www.cmid.bloger.hr/ || My web page
Skuzio
podijelio sve, okrenuo i pospajo ponovo za probu...
Imam jedan png sa kojega bi htio uzeti boju i upotrijebiti je na drugom.
Kako da uzmem uzorak te boje ili da saznam vrijednosti za tu boju.
U Gimp-u ili Inkscape-u
Kako da uzmem uzorak te boje ili da saznam vrijednosti za tu boju.
U Gimp-u ili Inkscape-u