Beryl

Novi ste u svijetu Linuxa? Imate hrpu početničkih pitanja?

Moderator/ica: Moderatori/ce

Pravila foruma
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja

Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)

Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
Odgovori
DracoST

Beryl

Post Postao/la DracoST »

Evo ovako ljudi...novi sam na linuxu...tako da neman blage veze o nicemu...instalirao sam ovu verziju 8.04...i pokusajem je osposobiti za beryl...

Konfiguracija mi je laptopa (Acer Aspire 5100)
-AMD Turion 64x2 1.6 GHz
- ATI Radeon Xpress 1100
- 1 GB rama
- 120 GB HDD

Pa molim pomoc svih koji bi znali nesto o tome kako da to ostvarim...hvala unaprjed :?
slika
Markec
Spol: M

Re: Beryl

Post Postao/la Markec »

DracoST je napisao/la:Evo ovako ljudi...novi sam na linuxu...tako da neman blage veze o nicemu...instalirao sam ovu verziju 8.04...i pokusajem je osposobiti za beryl...

Konfiguracija mi je laptopa (Acer Aspire 5100)
-AMD Turion 64x2 1.6 GHz
- ATI Radeon Xpress 1100
- 1 GB rama
- 120 GB HDD

Pa molim pomoc svih koji bi znali nesto o tome kako da to ostvarim...hvala unaprjed :?

ovako, berry ti vise ne postoji, objasnit cu, postojale su dvije ekipe compiz i berryl. sada su se spojili ta dva i sada se to zove Compiz fusion podržan je u tom navedenom ubuntu koji si instalirao.

jesi li instalirao drivere za grafu, ako nisi, imas restricted driver ili hadrware driver (nađi u system/ administration)
i stavi kvačicu na ATI ACHELERATED DRIVERS i skines update i pri završetku resertiraš komp.

da bi uklučio compiz, moraš kliknuti desnu tipku mipa na prazno pa change desktop background odaberi tab Visual Effect i klikni na ono zajdne EXTRA i compiz je upaljen.
ja bi ti savjetovao da pročitas gnuzilu broj 37 (besplatni časopis) http://gnuzilla.fsnserbia.org/ u njemu ti više piše u vezi compiza, koje su zgodne mogučnosti itd.
Odgovori