indicator-applet / Lucid Lynx 10.04

Teme vezane za GNOME grafičko okruženje.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Odgovori
Soul_Sample
Spol: M

indicator-applet / Lucid Lynx 10.04

Post Postao/la Soul_Sample »

Pošto sam od prvog dana korištenja Lucid Lynxa (a i u Mintu 9 je prisutan) mrzio indicator-applet i to što mi je pola programa na njemu, a pola u notification area, prekopavanjem repozitorija i isprobavanjem raznih kombinacija došao sam do sljedećeg rješenja:

Uklanjanjem paketa indicator-application postiže se to da se aplikacije više ne prijavljuju u indicator-applet. Nakon uklanjanja paketa potrebno je napraviti logout (probao sam i samo s killall gnome-panel, ali nije upalilo). Od sad će se svi defaultni programi (transmission, rhythmbox i slični) pojavljivati u notification area. Nažalost, ikonice će im se i dalje ponašati kao da su u indicator-appletu jer im to čini libappindicator0 paket koji je dependency za 90% ubuntua pa ga se ne može maknuti. Bitno je ukloniti baš paket indicator-application jer se u nekim situacijama pri uklanjanju paketa indicator-applet ovaj prvi ne obriše i onda se aplikacije i dalje prijavljuju u njega, a on ne postoji.

Što se tiče ostatka indicatora - pošto se empathy koji dolazi uz ubuntu ne pojavljuje u trayu, potrebno je dodati ppa za empathy (dostupan u ubuntu tweaku) i instalirati novu verziju (apt-get update) koja se prijavljuje i u tray jer nije posebno prilagođena indicator-appletu.

Maknete li indicator s panela u potpunosti (ili maknete li kompletni indicator-applet paket), nedostajat će vam volume control. Dodavanjem "gnome-volume-control-applet" u startup applications na panel će vam se vratiti stari (i pomalo ružniji) volume control iz starijih verzija ubuntua.

Za network manager nisam siguran postoji li neko rješenje jer ga osobno ne koristim, no ako se ne varam postojao je neki network manager applet kojeg se vjerojatno može pokrenuti na sličan način kao i volume control.

ovo je malo nabacano jer sam pisao kako mi je što palo na pamet (a tijek misli mi i nije najsređenija stvar na svijetu), ali ako netko smatra ovo korisnim sredit ću tekst pa ću ga dodati na HOW.
Subdue the regret. Dust yourself off, proceed.
You'll get it in the next life, where you don't make mistakes.
Do what you can with this one, while you're alive.
Grof
Site Admin

Re: indicator-applet / Lucid Lynx 10.04

Post Postao/la Grof »

Vrlo zanimljiva observacija moram priznati!

No, nekako se bojim da to završi na HOW-u jer je to rješenje koje vrlo lako može pokrenuti lavinu nekih drugih problema, te će se početi javljati ljudi kojima će ti problemi ići na živce.

Bolje je rješenje za sve one kojima se indicator applet ne sviđa jednostavno napuštanje ove distre... fala Bogu ima ih ko pljeve...

Jer Ubuntu neće ovdje stati s tim appletom, nego će se, koliko mi se činiti taj applet i dalje usavršavati i još više koristiti...
Soul_Sample
Spol: M

Post Postao/la Soul_Sample »

Grof je napisao/la:Vrlo zanimljiva observacija moram priznati!

No, nekako se bojim da to završi na HOW-u jer je to rješenje koje vrlo lako može pokrenuti lavinu nekih drugih problema, te će se početi javljati ljudi kojima će ti problemi ići na živce.

Bolje je rješenje za sve one kojima se indicator applet ne sviđa jednostavno napuštanje ove distre... fala Bogu ima ih ko pljeve...

Jer Ubuntu neće ovdje stati s tim appletom, nego će se, koliko mi se činiti taj applet i dalje usavršavati i još više koristiti...
meni je svejedno hoćel' to bit na HOW il ne, imam zapravo razloge i za i protiv:

1. ovo je lts, daklem neki ljudi se dugo neće micati s ove distre, pa si mogu olakšati bivanje na njoj ako ga maknu -ZA
2. no imaš pravo, ubuntu će samo nastaviti ići (SUBJEKTIVNO, nemojte me zakopat) nizbrdo s ovakvim stvarima pa bi možda bilo najbolje da ljudi jednostavno odustanu od njega ako im ne odgovara - PROTIV
3. Ali mijenjanje distribucije može pokrenuti lavinu drugih problema, pa će se javljat ljudi kojima će to ić na živce - ZA
4. Trenutno imam drugog posla vezanog uz faks i nemam vremena ovo ubacivat na HOW :P - PROTIV
:D

uglavnom, neka stoji ovdje, pa tko voli nek izvoli. ja ću vjerojatno naići na neke probleme pa ću ovo updejtat po potrebi.
Subdue the regret. Dust yourself off, proceed.
You'll get it in the next life, where you don't make mistakes.
Do what you can with this one, while you're alive.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Soul_Sample je napisao/la: 2. no imaš pravo, ubuntu će samo nastaviti ići (SUBJEKTIVNO, nemojte me zakopat) nizbrdo s ovakvim stvarima pa bi možda bilo najbolje da ljudi jednostavno odustanu od njega ako im ne odgovara - PROTIV
Nebum te zakopal :)... Iskreno, meni je taj indicator applet teško njesra, ali preduboko je integriran u distru, pa se bojim da ovi tvoji uspjesi oko njegovo uklanjanja nisu samo površinske prirode, a da se problemi ne bi počeli pojavljivati daljnjim korištenjem ubuntua. Onda smo tek u banani...
Odgovori