Lijepo to tebi ide...
[GIMP] Sve o njemu...
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: GIMP
Tnx! Cijeli dan sam na Gimpu.Suko je napisao/la:Svaka čast Hugo!
Lijepo to tebi ide...
Gimp je zakon!
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.
To je zole jako lijepo primjetio.zole052 je napisao/la:LijepoMa da se meni gimp vise svidio za obradu fotografija a za crtanje mi je puno zgodniji inkscape ali uci se sve pomalo...
Stvar je u tome da je Gimp program koji je namjenjen radu sa bitmapama a Inkscape sa vektorskom grafikom.
Mislim da je jako bitno znati prepoznat razliku........
Recimo,
Sve što nacrtate u Inkscape-u možete kasnije razvući na bilo koji format bez gubitka kvalitete....
P.S.
Nekad davno, polovicom devedesetih sam dosta radio sa FreeHand-om pa je ostalo nešto u glavi...
Za takve stvari je Vidi bio Biblija.... čovječe koji je to časopis bio.......
- Suko
- Site Admin
- Spol: M
Jedina bitna razlika između GIMP-a i Inkscapea je što za GIMP postoje upute na HOW-u, a za Inkscape ne postoje.
Što se čeka?
@Hugo: Hvala za link na kistove! Stvarno ima genijalnih!
Što se čeka?
- 4ndY
- Moderator
- Kontakt:
Nešto ja davno počeo pisati za Inkscape, još prije HOW-a, i to ovdje. Ako preko ljeta ulovim vremena, volio bih i tu nepravdu ispraviti za Inkscape na HOW-uSuko je napisao/la:Jedina bitna razlika između GIMP-a i Inkscapea je što za GIMP postoje upute na HOW-u, a za Inkscape ne postoje.
Što se čeka?
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
- CaM
- Kontakt:
Inkscape i GIMP se mogu jako ljepo povezat u radu. Kao sto to rade sa AI i Photoshopom.
Ali nikako nije dobro mjesat ove programe u smislu usporedbe, jer je to kao da se usporeduju kruske i jabuke
U inkscape je zgodno napravit razne oblike (posebno prilikom izrade grafike za web), pa je uvest u GIMP i dalje obradivat kao rastersku.
Ali nikako nije dobro mjesat ove programe u smislu usporedbe, jer je to kao da se usporeduju kruske i jabuke
U inkscape je zgodno napravit razne oblike (posebno prilikom izrade grafike za web), pa je uvest u GIMP i dalje obradivat kao rastersku.
BLOG - http://www.cmid.bloger.hr/ || My web page