HDTV?
Moderator/ica: Moderatori/ce
- Linux Femme
- Kontakt:
HDTV?
Imam Terrec Cinergy XS FM i zanima me jel mogu gledati Europsko prvenstvo na Linuxu u HD rezoluciji?
Tnx
Tnx
Re: HDTV?
99.9999999999 % ne.Čak i ako kartica podržava HDTV, čak i ako ima linux drivera koje si instalirala bez grješke, pitanje je da l ije tvoj monitor ili TV sposoban uopće PRIKAZAT HDTV format? Ako nije, sve ti je to đaba. Naravno, tvoja kartica tako i tako nemože prikazat hdtv, pa ništa od svega toga.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
- Linux Femme
- Kontakt:
Imam HDTV monitor, kartica prikazuje HDTV, samo je stvar dakle u Linuxu može li ili ne...
Može. ALi za tu katicu nisam vidio nigdje da prikazuje Hdtv. Jedino još kod drivera za tvoju grafičku može biti problem.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
- Linux Femme
- Kontakt:
A koji softver trebam korisiti. Ne trebaju linkovi za tutorijale kako ih koristiti niti neka posebna objašnjenja nego samo imena ako ima..Hvala
- keno
Moze ja gledam kod sebe full hdmi 107 cm lcd i ko suza je cista...kad spojis hdmi kabal sa karticom restartuj i automatski ce se pojavit e sad na monitoru ces izgubit sliku od pc al nema veze...ja tako gledam filmove i ostalo jedina stvar je pitanje sta ces gledat a da stvarno bude priblizno hdmi jer filmovi i strming nisu nesto naj naj al moze se gledat....a imam kartu nvidia 8800gt..al vjerujem kad bi ugradio bluray i stavio film nebi bilo razlike
Odlično! I sad još reci curi koji soft koristiš i puno si joj olakšao...keno je napisao/la:Moze ja gledam kod sebe full hdmi 107 cm lcd i ko suza je cista...kad spojis hdmi kabal sa karticom restartuj i automatski ce se pojavit e sad na monitoru ces izgubit sliku od pc al nema veze...ja tako gledam filmove i ostalo jedina stvar je pitanje sta ces gledat a da stvarno bude priblizno hdmi jer filmovi i strming nisu nesto naj naj al moze se gledat....a imam kartu nvidia 8800gt..al vjerujem kad bi ugradio bluray i stavio film nebi bilo razlike
- keno
U pa to je dama nisam ni gledo sad cu draze da pisem..he he sale malo..
koji softver? ti se malo salis ? Graficka je u pitanju i driver i linux ubuntu 8.04
To je sve a sad pitanje je tv kartica...e pa ta kartica nevjerujem da salje signal na hdmi ni da su tv programi hdmi ..neznam odakle je posto htv1 ima full hdmi rezoluciju ali ako tv kartica slaba i slika ce slaba bit.ja zivim trenutno u francuskoj ppa imam par programa na gdmi al je caka sto to ide preko resivera kablovskog tako da bi mi bilo glupo taj resiver vezat na pc pa sve na tv lcd kad moze se direktno...al opet slika ide na lcd cak onaj ko nevoli microsoft to vista dosta dobro odraduje eto nadam se da me neko razumio sta sam htjeo rec...hm,hm jedino sad imaju nove tv kartice ugraden TNT nista posebno obican izlaz za tv al daje full rezoluciju ako je i odredeni program full hdmi pa ko voli nek izvoli....i jos nesto nisam nasao na linuxu trenutno ni jedan program da sa tv kartice baca na hdmi..a uz to da podrzava tu karticu nista opet vista ti negine 1:0 za microsoft
stete....
koji softver? ti se malo salis ? Graficka je u pitanju i driver i linux ubuntu 8.04
To je sve a sad pitanje je tv kartica...e pa ta kartica nevjerujem da salje signal na hdmi ni da su tv programi hdmi ..neznam odakle je posto htv1 ima full hdmi rezoluciju ali ako tv kartica slaba i slika ce slaba bit.ja zivim trenutno u francuskoj ppa imam par programa na gdmi al je caka sto to ide preko resivera kablovskog tako da bi mi bilo glupo taj resiver vezat na pc pa sve na tv lcd kad moze se direktno...al opet slika ide na lcd cak onaj ko nevoli microsoft to vista dosta dobro odraduje eto nadam se da me neko razumio sta sam htjeo rec...hm,hm jedino sad imaju nove tv kartice ugraden TNT nista posebno obican izlaz za tv al daje full rezoluciju ako je i odredeni program full hdmi pa ko voli nek izvoli....i jos nesto nisam nasao na linuxu trenutno ni jedan program da sa tv kartice baca na hdmi..a uz to da podrzava tu karticu nista opet vista ti negine 1:0 za microsoft
stete....