Kontrolni centar za Debian/Ubuntu

C, C++, Java, PHP, Ruby...

Moderator/ica: Moderatori/ce

Pravila foruma
U naslovu teme unutar uglatih zagrada navesti o kojem jeziku je riječ. Primjer: [Java]
Tux Slave
Spol: M
Kontakt:

Re: Kontrolni centar za Debian/Ubuntu

Post Postao/la Tux Slave »

Ja sam voljan, ali tu dolazi problem. Ja i programiranje se bas nevolimo. Znam ja napraviti programe tipa Notepad i sl. ali samo u C++/Qt. Gtk u zivotu nisam pogledao(neznam ni kako kod izgleda), Java-in kod sam vidio dvaput ^^ . Eeee, to su veliki problemi. Bash skripte znam poprilicno(lako se nauci ostatak), IPTables... - takve stvari + jos sam ja mlad, lako ucim. E, sad od ove sve zbrke u ovoj temi neka se napise u kojim jezicima se radi, kako se radi(modularno...) i ostalo. Ovako moram se vracati po temi, a sad bas nemam zivaca za to. Razlog:

Nesto sam prckao na Gentoo-u oko gcc-a pa mi nista zivo nece da radi - a cijeli sistem sam napokon iskompajlirao - 3 dana kompajliranja, a sad sve ispocetka. :evil:
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Pa čuj, ja sam op svemu razmislio i nekako mi se sve čini da sam ipak za C/C++ + GTK opciju. Znači ovako, gtk možeš naučit, neće biti toliko problema. zatim preuzmeš jedan modul (a modularan će sigurno biti) i radiš na tome. Sma moramo prije raspodijeliti sekcije i odrediti tko radi na čemu. Brzina iznad svega. najrađe bih kada bi sve bilo u itom jeziku, ali ako nije moguće, onda da sve svedemo na slične. C i C++. Sve se može kad se hoće. Najbolje je da ljudi rade u jezicima koje poznaju. Učiti gtk je lakše od učenja jave i slično. Pogledao sam MVC princip malo bolje i stvarno mi se čini da će koristiti jako puno. Znači, kandidat je ovo:

MVC + C/C++ + GTK+2

Što kažete?
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
shrike
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Naravno, dopisat će mo kod tako da se prijevod na turski nikada ne dogodi. Ikada. Dok sam ja živ.
Inače, kako je gentoo? Jel radi brže ili ne?
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Tux Slave
Kontakt:

shrike je napisao/la:Naravno, dopisat će mo kod tako da se prijevod na turski nikada ne dogodi. Ikada. Dok sam ja živ.
Inače, kako je gentoo? Jel radi brže ili ne?
Dok sam ja ziv nece postojati prijevod na Turskom. Napraviti cu takav grozan rule za IPTables da se nece moci nista zivo skinuti iz Turske. Ne, ne, nemoj se IggI(ja) zivcirati, srce ce te ostaviti - ozbiljno(imao operaciju dok sam bio majusan).

Gentoo - nepitaj. Ponovno ga kompajliram jer sam nesto zezno oko gcc-a i nista zivo nemogu instalirati. Portage(packet manager) je pisan u Python-u i vidi se da je jedan od najsporijih packet manager-a dostupnih. Ali distra je mocna, stvarno mocna. Javim za 3-4 dana - toliko traje kompajliranje funkionalnog sistema(xorg, kde, kdm, Qt3, Qt4, kernel...).

btw, sad sam nesto poceo proucavati oko Gtk+ i C++. Link: http://www.gtkmm.org/
Tux Slave
Kontakt:

Ovi C++ Bind-i za Gtk+ skoro pa isti kao Qt. SIGNAL/SLOT su indenticni. Ucenje Gtk+ bi mi bilo samo mala promjena Qt-a. Za par dana javim jos kako to sve ide - dok napravim nesto slicno Notepad-u - njega uvijek koristim za isprobavanje, jer je stvarno jednostavan.
DoDo

Post Postao/la DoDo »

Tux Slave je napisao/la:btw, sad sam nesto poceo proucavati oko Gtk+ i C++. Link: http://www.gtkmm.org/
Thx, ovaj tutorial mi se baš sviđa. Ja uvijek preferiram C++ pred C-om.
:mrgreen: Smile! It makes people wonder what you're thinking about... :mrgreen:
I am NaN, I am a free man!
Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr
shrike
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Zbog objektnosti?
DoDo

Post Postao/la DoDo »

shrike je napisao/la:Zbog objektnosti?
da
shrike
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Htio sam predložiti sliejdeći način rada, zanima me da li se slažete. Moje je osobno mišljenje, nakon duboke analize, da će slijedeći model biti najbolji. Opisat ću vam ga primjerom. Prije nekoliko godina smo u srednjoj školi dobili grafičke kalkulatore TI-84 plus. Ti se mogu programirati jezikom ti-basic. Za završni ispit smo mogli napraviti bilo kavkve programe i njima se služiti. Dakako, ja sma zaključio da bi to bilo najbolje odmah napraviti i vježbaati sa njima. Prvi na spisku je bio program za riješavanje kvadratne jednadžbe, je je stvarno česta. Zatim mi je prof. rkao da moram paziti na uvjete, dakle, da diskriminanta veća ili jednaka nuli. Malo razmislih o tome i zaključio sam da je to prvorazredna glupost. Moje je mišljenje bilo da je bolje napraviti program koji može izračunati i KOMPLEKSNA riješenja. Sada imam program koji jedino nemože dijeliti sa nulom.
Pouka: što manje iznimki. Znači, obuzeti sve moguće opcije, sva moguća riješenja i to u jednom skoku. Kako? Jedan sistem za sve, i to tak odizajniran da je toliko jednostavan da očito nemože biti u krivu.
Što kažete?
DoDo

Post Postao/la DoDo »

Zar si na početku uopće imao nešto drugo na umu?!?

Poluproizvod nije proizvod - pogledaj samo windowse.
Odgovori