do sad nisam baš gledao HD filmove/serije pa nemam iskustva s tim, no trenutno imam nešto u HD-u i budući da je grafička poprilično nova (nvidia 250gts) pretpostavljao sam da bi to trebalo ići preko nje a ne preko procesora i to prilično glatko. osjetim zatrzavanja u reprodukciji pa sam išao pogledati opterećenje procesora i vidim da poprilično šrota po procesoru dok vrti video... koristim VLC. video u pitanju je rezolucije: 1280x720
ono što me zanima je kako provjerit da li je gpu uopće upogonjen za reprodukciju ili sve ide preko cpu, i ako nije - trebam li nešto posebno instalirat?
bilo koji prijedlog je welcome,
tenkovi
HD video preko GPU?
Moderator/ica: Moderatori/ce
- pootzko
- Spol: M
- Kontakt:
HD video preko GPU?
...I put on my robe and a wizard hat...
Re: HD video preko GPU?
vlc ti koristi gpu tek od verzije 1.1.0 na dalje pa bi ti to bio prvi uvjet, ako ga imas onda treba procackati u postavkama mozda je iskljuceno...
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
- pootzko
- Spol: M
- Kontakt:
Re: HD video preko GPU?
mmm vidiš, nisam ni pomislio da se u playeru mora enableat tako šta. vlc je na 1.1.3 piše da je tek experimental i ima skala pored opcije za korištenje gpu. skala je 0-26 (video quality post-processing level) a value se sam od sebe reseta nakon što stisnem save i ponovo odem pogledat u preferences... btw, procesor je i dalje podjednako zauzet... možda se moram još malo strpit da se srede stvari... i proguglat malo dal je to neki bug pa da prijavim..
hvala
hvala
...I put on my robe and a wizard hat...