Problem s .mkv

Audio, video, codeci...

Moderator/ica: Moderatori/ce

Odgovori
LinuxTG
Spol: M

Problem s .mkv

Post Postao/la LinuxTG »

Imam problem s prikazom .mkv videa, koristio sam ubuntu i sve je zapinjalo probao sam skoro sve programe, ništa nije pomoglo. Nemam uključen compiz ni slične stvari zbog SIS grafulje i zbog toga sam se vratio na xp :thumbs_down izgubio sam živce, na xp-u nema problema sve glatko ide. No windows je windows pa želim natrag Linux :D i još jedan problem, imam eksterni disk koji koristi NTFS particiju, al Ubuntu mi nakon kratkog vremena onesposobi MBR pa ga windowsi ne prepoznaju. Kako to popravit bez formatiranja
pootzko
Kontakt:

Re: Problem s .mkv

Post Postao/la pootzko »

grub vratiš ovako

što se tiče videa.. nek netko drugi proba pomoć :D
nemam ideju zaš ne valja. probaj VLC.. on je sada dosta već stabilan.. jel imaš dobre i nove codec-e instalirane? iako to ne bi trebalo imat veze jer je .mkv samo container u biti...

edit:
probaj pogledat ovo i ovo... možda nađeš odgovor
sretno =)
...I put on my robe and a wizard hat...
dalibor.klobucaric
Kontakt:

Post Postao/la dalibor.klobucaric »

Kod: Označi sve

sudo apt-get install ffmpeg
Nakon toga možeš iskonvertirati mkv u recimo avi

ffmpeg -i film.mkv -acodec mp3 -vcodec mpeg4 -sameq film.avi
što se tiče kodeka namam ništa naročito
gstream nađeš ga u repou.
p.s.
koristim ubuntu 10.04
Because Open Source Matters
--
Sites - Under construction
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Meni isto mkv filmove izrazito sporo pušta, no preko avidemuxa ih prebacim u avi. Često je zapravo potrebno downmix dolby zvuka u stereo napraviti pa onda sve radi glatko. Mkv je loš, ogm je super.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
LinuxTG

Post Postao/la LinuxTG »

Malo je starija kanta pa baš mi i nije zgodno konvertirat na xp-u radi sve bez problema, al lakše mi je kad znam da nemam jedini s tim problema :D
Zadnja izmjena: LinuxTG, dana/u 02 ruj 2010, 16:57, ukupno mijenjano 1 put.
LinuxTG

Post Postao/la LinuxTG »

pootzko je napisao/la:grub vratiš ovako

što se tiče videa.. nek netko drugi proba pomoć :D
nemam ideju zaš ne valja. probaj VLC.. on je sada dosta već stabilan.. jel imaš dobre i nove codec-e instalirane? iako to ne bi trebalo imat veze jer je .mkv samo container u biti...

edit:
probaj pogledat ovo i ovo... možda nađeš odgovor
sretno =)
Znam to s GRUBOM to sam prošao već :D problem je na eksternom NTFS disku na kojem držim filmove i to nakon nekog vremena postane ne čitljiv na windowsima dok pod Linuxom radi normalno, to mi nije jasno zašto se to događa i kako to riješit
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

LinuxTG je napisao/la:Malo je starija kanta pa baš mi i nije zgodno konvertirat na xp-u radi sve bez problema, al lakše mi je kad znam da nemam jedini s tim problema :D
MKV i AVI su samo kontenjeri, dok su kodeci xvid, divx ili mpr AAC. Kod konvertiranja, ja ne mijenjam video kodek, već prebacujem iz jednog kontenjera u drugi (jako brzo) i downsampling audia u stereo (umjesto surround). To traje jako brzo, obično ne dulje od 15 minuta, tipično 5-15 minuta. Tak oda eto... video je na copy pase ne dira, jedino što se napravi je samo audio zapravo.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
fritz62s

Post Postao/la fritz62s »

Sto se tice toga sa NTFS particijom, instaliraj ntfsprogs i potom kucaj

sudo ntfsfix /de/sdX
X je broj tvoje NTFS particije...
Resistance is futile, you will be asimilated!
Il' si Lindža, il' si mindža! :shock: apt-get moo
Registrovani Linux korisnik #465156 / Ubuntu korisnik #20700
Odgovori