Ovako: kupio sam Acer Aspire One D260 netbook. Par dana nakon kupnje sam maknuo windowse i instalirao Linux Mint 9, obični, znači ne nekakav netbook remix ili slično.
Računalo radi bez večih problema kao što bi bii zamrzavanje restart itd,(a uz to čini mi se i da pod linuxom baterija traje dulje) ali ima nekoliko manjih problema koje bih htio riješiti, a ti su:
1. Touchpad. Nakon instalacije Mint-a je radio pomalo trzavo, a večinu problema sam riješio stavljanjem kernela 2.6.34-02063401 -generic. Jedini problem koji je ostao jest taj da uvijek moram otvoriti terminal i upisati komandu "synclient RBCornerButton=0" da ugasim virtualni desni gumb(taknem li donji desni rub klizne površine touchpada dobijem right click menu isto kao da stisnem desni gumb ispod touchpada sve dok ne izdam tu komandu)
Pitanje: Kako da napravim ili iskonfiguriram synclient da nemoram više svaki put upisivati komandu.
2. Osvijetljenje ekrana: Kako da natjeram Mint da zapamti osvijetljenje ekrana? To isto moram svaki put namiještati.
Hvala unaprijed.
Netbook acer aspire one d260-manji problemi.
Moderator/ica: Moderatori/ce
- Something Awful
- Suko
- Site Admin
- Spol: M
Re: Netbook acer aspire one d260-manji problemi.
Imas o Sysclientu u Wikiju napisano, pa mozda ima nesto tamo sto ce ti pomoci.