Pravila foruma PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake: Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi: [Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
Kao što i sam naslov kaže, da li je to moguće? Dakle htio bih kernel sa 32bitnog debiana pribaciti na 64bitni ubuntu?
Ako je moguče kako se to radi?
Unaprijed zahvaljujem
coccolino je napisao/la:Kao što i sam naslov kaže, da li je to moguće? Dakle htio bih kernel sa 32bitnog debiana pribaciti na 64bitni ubuntu?
Unaprijed zahvaljujem
Majko moja mila , što sve ljudima na ovom forumu ne padne na pamet! Pa ti reci da Linux nije kreativan
Nego, ozbiljno. Prvo, zašto bi to uopće radio? Nadalje, ako bi i uspio napraviti takvo nešto, imat ćeš najvjerojatnije problema sa modulima koje će ti ubuntu htjeti updatirati kroz repozitorije... o aplikacijama neću ništa govoriti, jer 64-bit apps iz ubuntua neće htjeti raditi sa 32-bitnim kernelom, pitanje je hoće li se sistem uopće bootati u nešto smisleno...
coccolino je napisao/la:Kao što i sam naslov kaže, da li je to moguće? Dakle htio bih kernel sa 32bitnog debiana pribaciti na 64bitni ubuntu?
Unaprijed zahvaljujem
Majko moja mila , što sve ljudima na ovom forumu ne padne na pamet! Pa ti reci da Linux nije kreativan
Nego, ozbiljno. Prvo, zašto bi to uopće radio? Nadalje, ako bi i uspio napraviti takvo nešto, imat ćeš najvjerojatnije problema sa modulima koje će ti ubuntu htjeti updatirati kroz repozitorije... o aplikacijama neću ništa govoriti, jer 64-bit apps iz ubuntua neće htjeti raditi sa 32-bitnim kernelom, pitanje je hoće li se sistem uopće bootati u nešto smisleno...
Sve u svemu, ne dajem ni boda za tu soluciju!
Ubuntu je kreativan i zato ga toliko volimo i tjeramo do krajnjih granica.
Stvar je u tome što imam neku simulaciju kreiranu na 32bitnom debianu i koristi neke module 32bitnog kernela i sad bih ja to želio prebaciti na 64bitni ubuntu,naravno ako nije problem.
Ovo mi je prvi put da čačkam po kernelu (osim što sam ga uspio doslovno ubiti na debianu) tako da ne znam šta mogu a što ne
Grof je napisao/la:Hmm, kao što rekoh, gotovo sam siguran da to neće ići.....
Pa imaš li kakvu ideju kako da prebacim neku simulaciju iz 32bitnog na 64bitni? Da li je to moguće?
Nije mi baš točno jasno što želiš i o kakvoj je konkretno simulaciji riječ, no trebaš znati slijedeće:
Ako nije kompajlirana za 64-bitni kernel - teško. Doduše, ne znam rade li 32-bitne aplikacije pod 64-bitnim Linux OS-om (32-bitne windows aplikacije pod 64-bitnim windowsima rade, no ne znam kako to ima rješeno Linux)
Ti zelis jednu 64 bitnu aplikaciju pokretati u 32 bitnom OSu? JAAAAAKOOO tesko. Morao bi se u 32 bitnom sustavu chroot-at u 64 bitni OS, ali tu dolazi problem. Chroot-anje iz 32 bitnog sistema u 64 bitni sistem je skoro pa nemoguce. Isto tako ta aplikacija da radi treba 64 bitni kernel kompajliran istom verzijom gcc-a kao ta 64 bitna aplikacija. Ako je jedan sustav Fedora, a jedan Ubuntu moze doci do problema da je gcc kojim je kompajiran taj program drukcije verzije. Isto tako gcc na Fedori mozda ima ukljucene neke optimizacije koje Ubuntu nema pa nece htjeti raditi. Mozda da se chrootas kroz 64 bitni sistem u 32 bitni.
Malo google-aj s rijecima: chrooting to 64 bit system, how to chrooting to 64 bit from 32 bit system
Tux Slave je napisao/la:Ti zelis jednu 64 bitnu aplikaciju pokretati u 32 bitnom OSu? JAAAAAKOOO tesko. Morao bi se u 32 bitnom sustavu chroot-at u 64 bitni OS, ali tu dolazi problem. Chroot-anje iz 32 bitnog sistema u 64 bitni sistem je skoro pa nemoguce. Isto tako ta aplikacija da radi treba 64 bitni kernel kompajliran istom verzijom gcc-a kao ta 64 bitna aplikacija. Ako je jedan sustav Fedora, a jedan Ubuntu moze doci do problema da je gcc kojim je kompajiran taj program drukcije verzije. Isto tako gcc na Fedori mozda ima ukljucene neke optimizacije koje Ubuntu nema pa nece htjeti raditi. Mozda da se chrootas kroz 64 bitni sistem u 32 bitni.
Malo google-aj s rijecima: chrooting to 64 bit system, how to chrooting to 64 bit from 32 bit system
Krivo si me shvatio, ja želim 32bitnu aplikaciju pokretati u 64bitnom Ubuntu-u. Mislim da obrnuto nikako ne bi išlo
Tux Slave je napisao/la:Ti zelis jednu 64 bitnu aplikaciju pokretati u 32 bitnom OSu? JAAAAAKOOO tesko. Morao bi se u 32 bitnom sustavu chroot-at u 64 bitni OS, ali tu dolazi problem. Chroot-anje iz 32 bitnog sistema u 64 bitni sistem je skoro pa nemoguce. Isto tako ta aplikacija da radi treba 64 bitni kernel kompajliran istom verzijom gcc-a kao ta 64 bitna aplikacija. Ako je jedan sustav Fedora, a jedan Ubuntu moze doci do problema da je gcc kojim je kompajiran taj program drukcije verzije. Isto tako gcc na Fedori mozda ima ukljucene neke optimizacije koje Ubuntu nema pa nece htjeti raditi. Mozda da se chrootas kroz 64 bitni sistem u 32 bitni.
Krivo si me shvatio, ja želim 32bitnu aplikaciju pokretati u 64bitnom Ubuntu-u. Mislim da obrnuto nikako ne bi išlo