Pozdrav...
Trebala bi mi preporuka za file server u firmi, naime trenutno koristimo sheranje podataka u windows (win xp) mreži i na kljnjitima imamo mapirane te sherove, ali mi to neko se ne dopada. Naime,ako obrišem neki file na mapiranom disku onda on se izbirše za stalno a nejdeu u smeće da ga mogu vratiti. Zato mi treba neka preporuka s timjer planimao u budučnosti (godinu dana) postaviti Linux Server (ubuntu) za tu funkciju.
Ono kaj sam ja googlal mogu to rješiti s NFS-om, Ftp-serverom i WebDAV, kakva su vaša iskustva/prepruke...
Dodatno, trebao bi to raditi mi prek neta, znaci kad direktor sjedne doma i da ima pristup podacima...
Isto da pitam trebalo mi neka preporuka da pratim i da imam izvještaj na win xp tko, kaj printa...
Zahvaljujem...
S štovanjem
File server WIN - LINUX
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: File server WIN - LINUX
Pozdrav,
Ekonomicna verzija bi ukljucivala komad hardware-a prema vlasitom nahodjenju i openfiler (sve sto si naveo on moze, uz to vrlo je jednostavan za koristenje (klikalica)).
Ekonomicna verzija bi ukljucivala komad hardware-a prema vlasitom nahodjenju i openfiler (sve sto si naveo on moze, uz to vrlo je jednostavan za koristenje (klikalica)).
Zadnja izmjena: drade, dana/u 29 lis 2010, 09:58, ukupno mijenjano 1 put.
When you're a kid and you wanna go "Weee !", but you ain't got drugs yet ... You hold out for your life, hold on to your little GONADS ... and STRIFE.
Ali nažalost osuđen sam na Windowse za sad...
Može li se Openfiler koristiti i na običnom PC ?
Nekoj staroj kanti P 2 800mhz/256ram
Mislim da ce to biti malo tesko ...madone je napisao/la:Može li se Openfiler koristiti i na običnom PC ?
No mozes probati FreeNAS, gore navedene specifikacije bi mu trebale biti taman (naravno ovisi o "featurima" koje zelis imati na tom NAS uredjaju). Zapravo, upiknes li jos 256 mb rama u taj box mogao bi vec imati "decentan" mali freeNAS based NAS (zvuci cudno).
When you're a kid and you wanna go "Weee !", but you ain't got drugs yet ... You hold out for your life, hold on to your little GONADS ... and STRIFE.
Malo sam guglao teoretski može.
Znam za FreeNAS ali taj Openfiler je puno napredniji, bogatiji. I linux je.
Samo si razmišljam ta stara ploča nema na sebi sata.
Vjerojatno je najbolje nabaviti nešto malo bolje sa sata-om.
Ili neku pci karticu sa sata-om.
Ne znam bum još vidio.
Treba probat složiti Openfiler + Torrent u VM.
A to baš nije out of box.
Znam za FreeNAS ali taj Openfiler je puno napredniji, bogatiji. I linux je.
Samo si razmišljam ta stara ploča nema na sebi sata.
Vjerojatno je najbolje nabaviti nešto malo bolje sa sata-om.
Ili neku pci karticu sa sata-om.
Ne znam bum još vidio.
Treba probat složiti Openfiler + Torrent u VM.
A to baš nije out of box.