Kubuntu i povezivanje na net [RIJEŠENO]
Moderator/ica: Moderatori/ce
Pravila foruma
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
Kubuntu i povezivanje na net [RIJEŠENO]
Skinuo sam kubuntu ali neznam napravit vezu za net probao sam preko mrezne a i preko modemovog usb-a modem je kasdin na mandrivi sam se spajao na net ali sam je uklonio zbog preeeeduuuugog boota(10 min) i zato sto sam morao pravit vezu za net svaki put kad bi se htio spojit na net,ne bi pravio instal kubuntua dok ne rijesim problem sa netom svaka pomoc dobrodosla 
- Suko
- Site Admin
- Spol: M
Re: KUBUNTU I POVEZIVANJE NA NET
Jesi probao ovo:
http://www.linuxzasve.com/wiki/sadrzaj/ ... l#internet
Trebalo bi raditi ako se spajaš preko ADSL-a.
http://www.linuxzasve.com/wiki/sadrzaj/ ... l#internet
Trebalo bi raditi ako se spajaš preko ADSL-a.
hvala ti za link pomogao je evo odgovor ti pisem sa kubuntua bio sam posve zaboravio na konzolu u mandrivi je nisam koristio zato sto mandriva ima puno bolji kontrol centar hvala ti na pomoci 
Hej, imam par pitanja...instalirao sam kubuntu 7.10 i nemam problema sa spajanjem na internet preko mrežnog kabela, ali zanima me kako pokrenuti wireless...slijedeće što me zanima je zašto mi se adept nadograditelj tako često ruši, postoji li neka caka kako ga učiniti stabilnijim?...unaprijed hvala
1.3845983784950983 + 0,6154016215049017 = 2 ... kava
- Markec
imas sa strane (na kde traci dolje kraj sata) dva monitora ili nest u vezi mreže (nesječam se tocno kako je izgledalo) , klikni na to i prikazat će ti se mreža koja je aktivna, klikni na toi onda će te pitati za pass .GoRun je napisao/la:Hej, imam par pitanja...instalirao sam kubuntu 7.10 i nemam problema sa spajanjem na internet preko mrežnog kabela, ali zanima me kako pokrenuti wireless...slijedeće što me zanima je zašto mi se adept nadograditelj tako često ruši, postoji li neka caka kako ga učiniti stabilnijim?...unaprijed hvala
A ako ti je SSID skriven, onda moras ručno upisati enkripciju, SSID i pass.
- Markec
Da mi je znati dali su mu pomogle moje upute ?
Hej...sori što ti nisam javio rezultate, pažnju sam bio preusmjerio na veči problem s kojim si upoznat...
Čeprkao sam malo po tim postavkama i pronašao prazno polje za ESSID, WEP, IP...itd...eh, sad, ja ne znam što da tu upišem...ESSID mi je apsolutna nepoznanica, WEP nisam siguran točno što je, ako je ono što mislim da je (zaštita mreže?) onda mi nije potreban, a za IP jedino što znam jest da je to nešto što ne mogu bubnuti, a neznam gdje mogu doći do svoje IP adrese...update mi je ponudio nadogradnju distribucije na 8.04 il tak nešt...i vrlo rado bi to učinio da nije (mojem internetu) famoznih 650MB+ pa bi radije to obavio u jednom web kafu s kojim se spajam wirelessom, tako da mi je sada zapravo primarno riješiti wireless...
Čeprkao sam malo po tim postavkama i pronašao prazno polje za ESSID, WEP, IP...itd...eh, sad, ja ne znam što da tu upišem...ESSID mi je apsolutna nepoznanica, WEP nisam siguran točno što je, ako je ono što mislim da je (zaštita mreže?) onda mi nije potreban, a za IP jedino što znam jest da je to nešto što ne mogu bubnuti, a neznam gdje mogu doći do svoje IP adrese...update mi je ponudio nadogradnju distribucije na 8.04 il tak nešt...i vrlo rado bi to učinio da nije (mojem internetu) famoznih 650MB+ pa bi radije to obavio u jednom web kafu s kojim se spajam wirelessom, tako da mi je sada zapravo primarno riješiti wireless...
- Markec
Netrebas upisivati IP adresu,
Ovako,
ako ne pise SSID onda je ESSID isto, bar mislim, to je ime mreže. , mreža može biti skrivena ili neskrivena (ovisi kako je podešeno u ruteru, koji nadam se podržava wlan)
E sad, ako želis zaštititi mrežu možes odabrati enkripciju recimo wep, wpa, wpa2 (treba pogledati u ruter koju si enkripciju dodjelio) Koji ruter imaš ?
Uz enkripciju dolazi i passvord koji si sam stvorio,
Dakle vazno je samo znati ime SSID(ako je mreža skrivena) enkripcija će se automatski prikazati (ako je mreža vidliva, i passvord ćes upisati.
Ovako,
ako ne pise SSID onda je ESSID isto, bar mislim, to je ime mreže. , mreža može biti skrivena ili neskrivena (ovisi kako je podešeno u ruteru, koji nadam se podržava wlan)
E sad, ako želis zaštititi mrežu možes odabrati enkripciju recimo wep, wpa, wpa2 (treba pogledati u ruter koju si enkripciju dodjelio) Koji ruter imaš ?
Uz enkripciju dolazi i passvord koji si sam stvorio,
Dakle vazno je samo znati ime SSID(ako je mreža skrivena) enkripcija će se automatski prikazati (ako je mreža vidliva, i passvord ćes upisati.
- Sokac
- Site Admin
- Kontakt:
evo razlike:
SSID is an acronym for Service Set Identifier. The SSID is a sequence of up to 32 letters or numbers that is the ID, or name, of a wireless local ...
An ESSID is the identifying name of an 802.11 wireless network. When you specify your correct ESSID in your client setup, you ensure that you ...
SSID is an acronym for Service Set Identifier. The SSID is a sequence of up to 32 letters or numbers that is the ID, or name, of a wireless local ...
An ESSID is the identifying name of an 802.11 wireless network. When you specify your correct ESSID in your client setup, you ensure that you ...
Heh, još uvijek mi nije jasno...ah, ti windowsi, stvarno ti sve serviraju na pladnju i tako te održavaju nesposobnim i glupim...hej dečki, stvarno ste ispravni i sve što ste rekli je vrijedno i sigurno će mi koristiti, ali ne bi bilo u redu da vas gnjavim sa glupim pitanjima i zato sam vas na kratko vrijeme odlučio pustiti na miru dok ne naučim neke osnovne stvari...mislim da je to najmanje što mogu učiniti jer, ni jedan majstor ne zaslužuje da ima učenika koji nezna što je to čekić ili bušilica, a na koncu, najbolje se nauči kada se sam potrudiš...pa eto, javim vam se kada naučim osnove, a do tada se nadam da mi komp neće pokrenuti samouništenje ili da neću negdje tamo dolje u afganistanu pokrenuti nuklearni projektil ako zadam koju krivu naredbu...
Ajd, do tada, uživajte...mislim da mi neće trebati predugo vremena
Ajd, do tada, uživajte...mislim da mi neće trebati predugo vremena