Kako zamijeniti Nautilus sa Thunarom
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Kako zamijeniti Nautilus sa Thunarom
file manager stavi pcmanfm. jako lagan jako brz i radi sve kaj treba+ ima tabove + ima open folder as root + ima open in terminal(F4)
Nije los, definitivno laksi od thunara, thx 
Jos da prikazuje ikone foldera bilo bi jos bolje
- Suko
- Site Admin
- Spol: M
Dobar je.devil je napisao/la:file manager stavi pcmanfm. jako lagan jako brz i radi sve kaj treba+ ima tabove + ima open folder as root + ima open in terminal(F4)
centar137 je napisao/la:Nije los, definitivno laksi od thunara, thx
kak to mislis ikone foldera?
nema opce ikona? isntaliraj gnome ikone i dodaj gtk-icon-theme-name = "ime_ikona" u .gtkrc file. mozda proradi.
najbolje da das ss pa da vidim u cemu e stvar mozda cu odna moci pomoci.
Rijesio. Skinio ikone s gnome-look.org i stavio ih u ~/.icons i dodao 'gtk-icon-theme-name= "NazivFoldera"' u ~/.gtkrc-2.0
Ali kako dodat ikone iz ~/.gtk/icons/ImeIkona? Zelio bih malo sredit svoj home :ugeek:
Ali kako dodat ikone iz ~/.gtk/icons/ImeIkona? Zelio bih malo sredit svoj home :ugeek:
Pokusavam zamjeniti nautilus sa pcmanfm-om ali tu nisamnaso nikakvo rjesenje a probao sam i ovo ali nije pomoglo: http://lifehacker.com/288616/change-gno ... le-manager
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Promijeni u /usr/share/applications/nautilus-folder-handler.desktop
i sve ostalo di se spominje nautilus u pcmanfm
Nakon toga će ti raditi kad ga otvoriš kroz panel.
Ne radi sa desktop ikonama !
btw nije ostavio neki dojam na mene. Jedino što mu priznam da je stvarno brz ko munja ali...
Kliknem u bočnom panelu mouse wheel za otvorit folder u novom tabu, to jedanput radi drugi put ne.
Onda ne radi kretanje kroz foldere sa bočnim gumbima na mišu.
Ne rade network folderi. (ne postoje) to je feature ne bug
Ne radi sa desktop ikonama ! Probao sam mijenjat neke konf u fajlovima i gconf-editoru ali nada.
E da sviđa mi se kad pređeš mišem preko ikone ona bude "odabrana" i radi f2 za rename.
Sve u svemu nije za mene.
Kod: Označi sve
#Exec=nautilus --no-desktop %U
Exec=pcmanfm %UNakon toga će ti raditi kad ga otvoriš kroz panel.
Ne radi sa desktop ikonama !
btw nije ostavio neki dojam na mene. Jedino što mu priznam da je stvarno brz ko munja ali...
Kliknem u bočnom panelu mouse wheel za otvorit folder u novom tabu, to jedanput radi drugi put ne.
Onda ne radi kretanje kroz foldere sa bočnim gumbima na mišu.
Ne rade network folderi. (ne postoje) to je feature ne bug
Ne radi sa desktop ikonama ! Probao sam mijenjat neke konf u fajlovima i gconf-editoru ali nada.
E da sviđa mi se kad pređeš mišem preko ikone ona bude "odabrana" i radi f2 za rename.
Sve u svemu nije za mene.
Sljaka! Sada vec kada si se igrao s njim jel znas kako da ti otvara svaki prozor zasebno a ne da ako imas vec jedan otvoren i ides pod places otvoriti jos jedan dobijes novi tab u vec otvorenom pcmanfmu umjesto da otvori novi pcmanfm.
Mislim volim ja tabove ali ako imas jedan otvoren na drugom desktopu a ne sjecas se ides otvoriti novi a ono nista se ne desava. U biti otvorio se novi tab u onom za kojeg neznas da postoji
Mislim volim ja tabove ali ako imas jedan otvoren na drugom desktopu a ne sjecas se ides otvoriti novi a ono nista se ne desava. U biti otvorio se novi tab u onom za kojeg neznas da postoji
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Vidi stvarno nisam to ni primjetio dok nisi rekao. Svašta.
Eto još jedan razlog zašto ga ne koristiti na gnometu.
Trebalo bi ga probat u virtualki na nekoj distri koja ga ima po defoultu da se vidi šta stvarno može.
Na gnometu ako se da sredit treba valjda brdo fileova izmjeniti.......
Eto još jedan razlog zašto ga ne koristiti na gnometu.
Trebalo bi ga probat u virtualki na nekoj distri koja ga ima po defoultu da se vidi šta stvarno može.
Na gnometu ako se da sredit treba valjda brdo fileova izmjeniti.......
- Pavle
- Spol: M
Može li nekako PC man da otvara .deb i tar.bzz2 i tar.gz2 pakete ?
Али да ли се тако могу наци сви програми?
Има један забаван програм,Тукс паинт,и тако се не може наћи
http://www.cirilicalatinica.com/? https://duckduckgo.com
Има један забаван програм,Тукс паинт,и тако се не може наћи
http://www.cirilicalatinica.com/? https://duckduckgo.com