zoka701 je napisao/la:Pozzz, imam problema sa swap, svaki put kad upalim racunar, swap je iskljucen, moram ga ukljuciti na Gparted>swapon. Kako namjestiti da bude stalno ukljucen?
dodaš ga u /etc/fstab , ili mu promijeniš entry ako ti je već naveden tamo
ovak nekak bi to izgledalo
Imam novi problem: kada sam instalirao mint, CD/DVD je bio iskopcan. Mint sam instalirao sa USB-a. Sad sam prikopcao CD/DVD i mint ga ne prepoznaje. Sta treba uraditi?
Evo etc/fstab:
# /etc/fstab: static file system information.
#
# Use 'vol_id --uuid' to print the universally unique identifier for a
# device; this may be used with UUID= as a more robust way to name devices
# that works even if disks are added and removed. See fstab(5).
#
# <file system> <mount point> <type> <options> <dump> <pass>
proc /proc proc defaults 0 0
# / was on /dev/sda1 during installation
UUID=39dce7bc-28c6-4d48-a3e1-b2d48712856e / ext3 errors=remount-ro 0 1
# swap was on /dev/sda5 during installation
UUID=acd2ce37-8276-4b75-9cf6-a723f94e8abc none swap sw 0 0
/dev/scd0 /media/cdrom0 udf,iso9660 user,noauto 0 0
/dev/fd0 /media/floppy0 auto rw,user,noauto 0 0
proc /proc proc nodev,noexec,nosuid 0 0
/dev/sdb2 / ext4 rw,errors=remount-ro 0 0
Koliko sam citao dolazi nam prvi okus minta koji bi trebo valjda biti ekskluzivno debian based. Za nestrpljive stigo je Linux Mint Debian Xfce Edition RC http://ftp.heanet.ie/pub/linuxmint.com/testing/
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
zole052 je napisao/la:Koliko sam citao dolazi nam prvi okus minta koji bi trebo valjda biti ekskluzivno debian based. Za nestrpljive stigo je Linux Mint Debian Xfce Edition RC http://ftp.heanet.ie/pub/linuxmint.com/testing/
Ne kužim ovaj dio.
Pa kaj nije ovaj LMDE baziran na Debianu?
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
zole052 je napisao/la:Koliko sam citao dolazi nam prvi okus minta koji bi trebo valjda biti ekskluzivno debian based. Za nestrpljive stigo je Linux Mint Debian Xfce Edition RC http://ftp.heanet.ie/pub/linuxmint.com/testing/
Ne kužim ovaj dio.
Pa kaj nije ovaj LMDE baziran na Debianu?
Mozda se lose izrazio ali Xfce ce biti baziran samo na debianu koliko pisu ljudi, nece biti Xfce-a baziranog na ubuntu.
A da li ce biti cijeli mint prebacen samo na debian to neznam. Mozda jednom ali sumljam da ce tako brzo main edition baciti samo na debian.
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
...Similar to LMDE (which will eventually be renamed “Linux Mint Gnome”),...
...Fluxbox will switch to Debian but remain minimalist in its default selection.
No decisions were made about LXDE and KDE yet, though switching them to Debian Testing would bring significant advantages to both the project and the users...
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.