Brzina distribucija (vector linux)
Moderator/ica: Moderatori/ce
Pravila foruma
U naslovu teme unutar uglatih zagrada navesti o kojoj distribuciji je riječ. Primjer: [Slackware]
U naslovu teme unutar uglatih zagrada navesti o kojoj distribuciji je riječ. Primjer: [Slackware]
Brzina distribucija (vector linux)
To je istina, explorer se puno brže vrti nego gnome/KDE. Zapravo, jedino di sam vidio istu brzinu je ono sučelje iz vector linuxa (stvarno neznam koje je). Treba linux malo počistiti i optimizirati.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
- iv@n
- Site Admin
- Spol: M
- Kontakt:
Re: Crna strana Linuxa
Ja mislim kako to sve ovisi o distribuciji. Uzmi bilo koju distru sa KDE3 i usporedi to sa SimplyMEPIS-om. Nebo i zemlja što se tiče brzine, a oboje rade na istom graf. okruženju.
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
Admin je u pravu mephis zbilja radi brzo ali i slax isto koristi kde a brži je od njeg ko će ga točno znat u čemu je štos . To vjerojatno znaju oni koji stvaraju distru kako šta brže napravit.
Činjenica je da veza između kernela i ostalog softvera ide preko shell-a koji je na linuxu isto što i win explorer na windowsima,e sad koliko je ta komunikacija protočna o tome ovisi i sama brzina rada sustava.Znam koliko sam pročitao da je shell baziran na C jeziku a ovaj kod winsa
nisam siguran ali mislim na asembleru pa možda je u tom kvaka.
Činjenica je da veza između kernela i ostalog softvera ide preko shell-a koji je na linuxu isto što i win explorer na windowsima,e sad koliko je ta komunikacija protočna o tome ovisi i sama brzina rada sustava.Znam koliko sam pročitao da je shell baziran na C jeziku a ovaj kod winsa
nisam siguran ali mislim na asembleru pa možda je u tom kvaka.
I am the one and only....
Shrike kaže Vector Linux,nabrzinu sam ukuco u gug i vidi vraga Vector linux je baziran na
Slackweru isto kao Slax vjerojatno je u tome neka caka što se tiče brzine. kava
Slackweru isto kao Slax vjerojatno je u tome neka caka što se tiče brzine. kava
- iv@n
- Site Admin
- Kontakt:
Moguće. Ali ni Vector Linux nije zlatan, iako je skroz optimiziran za brzinu. Stavio sam ga na PII 400Mhz, 128MB RAM i toliko se vukao da je bio praktično neupotrebljiv, dok se WinXP vrtio relativno brzo.
E u PM pa koji je onda jednako brz ako opće postoji?
Meni se vector na toj istoj konfki ne vukao, nego letio nadsvjetlosnom brzinom .Postoji više verzija vectora, jedan "obični", a drugi za spore distre. Pitanje je koji si ti to uzeo.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
- iv@n
- Site Admin
- Kontakt:
Re: Brzina distribucija (vector linux)
Ovaj za spore distre, Standard Edition (mislim da je bio sa xfce-om).
P.S: premjestio sam temu u ovaj podforum, ošli smo u offtopic
P.S: premjestio sam temu u ovaj podforum, ošli smo u offtopic
krajnje neobično. Iako, debian sa xfce i, recimo, linksom, jako dobro isto ide (ali ne baš ko' vector).
Dobro što si premjestio temu stvarno smo izletjeli.
Neznam baš koliko se dobro vrti xp na 400mhz sa 128 mislim da mu je memorija knap.
Ja ga imam na 667 192 i nije baš sjajna brzina osobito sa generičkim video driverima.
Mislim da je ova tema o brzini vrlo bitna i zato sam probao Zenwalk live koji je nešta
kao slax ali što se tiče brzine na tom 667mhz se vuče do bola sporo dok slax radi još malo
kao windowsi ?????.E sad idem probat na 1.6 pentiumu sa 256rama i tamo se prilično
vuče taj zenwalk dok slax leti.I to nije sve idem probat dalje odem kod kolege koji ima
3.0 pentium sa 1gbrama i probamo najprije Zen kad ni tamo nema neku zavidnu brzinu
nisam mogo vjerovat da je i tamo trom tj. ne da ne radi brže nego kao u ova dva prva
pokušaja ali to nije to.Što se tiče slaxa na 3.0 nemoram ni reć pretpostavljate čini mi se da
je brži od winxp-a.Svaka čast i pohvala tvorcu slaxa koji ga je stvarno odlično sastavio .
Neznam baš koliko se dobro vrti xp na 400mhz sa 128 mislim da mu je memorija knap.
Ja ga imam na 667 192 i nije baš sjajna brzina osobito sa generičkim video driverima.
Mislim da je ova tema o brzini vrlo bitna i zato sam probao Zenwalk live koji je nešta
kao slax ali što se tiče brzine na tom 667mhz se vuče do bola sporo dok slax radi još malo
kao windowsi ?????.E sad idem probat na 1.6 pentiumu sa 256rama i tamo se prilično
vuče taj zenwalk dok slax leti.I to nije sve idem probat dalje odem kod kolege koji ima
3.0 pentium sa 1gbrama i probamo najprije Zen kad ni tamo nema neku zavidnu brzinu
nisam mogo vjerovat da je i tamo trom tj. ne da ne radi brže nego kao u ova dva prva
pokušaja ali to nije to.Što se tiče slaxa na 3.0 nemoram ni reć pretpostavljate čini mi se da
je brži od winxp-a.Svaka čast i pohvala tvorcu slaxa koji ga je stvarno odlično sastavio .