openSUSE 11.4

Diskusije usko vezane uz SUSE i openSUSE distribucije.

Moderator/ica: Moderatori/ce

csx

Re: openSUSE 11.4

Post Postao/la csx »

suse mi javi da mogu updejtat sustav i onda mi izbaci ovo:
A security trust relationship could not be made with the software origin.
Please check your software signature settings
prvi put ovak šta vidim :D .. zna tko u cemu je problem i kak se to da srediti?
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

csx je napisao/la:suse mi javi da mogu updejtat sustav i onda mi izbaci ovo:
A security trust relationship could not be made with the software origin.
Please check your software signature settings
prvi put ovak šta vidim :D .. zna tko u cemu je problem i kak se to da srediti?
Mislim da je to zbog promjene GPG ključeva između servera i tvoje kante. Odi u Yast, pa u Repository management, pa tamo probaj refreshati repoe. Vjerojatno ćeš trebati ponovo importirati ključeve.
csx

Post Postao/la csx »

evo sad radi, thnx ;)
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

csx je napisao/la:evo sad radi, thnx ;)
Inače i to je jedna od stvari koja mi baš nije po ukusu. Svako tolko refreshati ključeve, pa se ti onda pouzdaj u updejting sustav koji odjednom ne radi...
stefan
Moderator
Spol: M

Post Postao/la stefan »

Grofe.. baš si se namjerio na jadni suse.. ;)
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
gMajstor

Post Postao/la gMajstor »

Normalno da se nameracio na jadni openSUSE, kad je svakim izdanjem sve gori i gori. A treba da bude sve jednostavniji i jednostavniji.
Ali verujem ja u njih, krenuce oni kad shvate ono sto je Kubuntu pre par izdanja shvatio i krenuo od pocetka i eto kako sad radi (ko svajcarski sat). Tako ce i oni, samo im treba vremena.
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

gMajstor je napisao/la:Normalno da se nameracio na jadni openSUSE, kad je svakim izdanjem sve gori i gori. A treba da bude sve jednostavniji i jednostavniji.
Ali verujem ja u njih, krenuce oni kad shvate ono sto je Kubuntu pre par izdanja shvatio i krenuo od pocetka i eto kako sad radi (ko svajcarski sat). Tako ce i oni, samo im treba vremena.
Ja bi baš želio da nastave ovako! svaka verzija je sve bolja i bolja!
Jedino od tebe sam čuo da su lošiji..
Ali ti kažeš i da je Kubuntu bolji.. pa te ne shvaćam ozbiljno ;)
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

stefan je napisao/la:Grofe.. baš si se namjerio na jadni suse.. ;)
Tak ti je to. Od njega sam očekival mnogo! A razočaral me po samom pitanju osnovne fumcionalnosti.

Gledaj, evo cijelog spiska koji me u toj distri smeta:
  • Fontovi - bez lakog načina da ih se dodatno uljepša (ajde subjektivno)
  • Skype i Chrome problemi pri instalaciji (ajde nije do Susea, ali se njega tiče)
  • Svako tolko import ključeva
  • Gotovo ručna instalacija ATI i Nvidia drivera
  • Potrebno je dodati dosta sekundarnih repoa tipa: Pacman, KDE:Extra, community, wine, vlc i sl.
  • Pristup (zapisivanje) eksternim diskovima koji NISU montirani putem fstab tablice nije lako srediti
  • Synaptiks - daemon za touchpad NE prepoznaje USB miševe jer su spaketirali staru verziju koja ovisi o HAL-u :roll:
  • Yastova podešavanja poništavaju podešavanja u KDE Settings na nivou KDM ekrana
  • Pulseaudio! Iako sam ga isključio u Yastu, on se NIJE isključio pa sam ga trebao čupati iz sistema odinstalirajući pulseaudio preko paketnog upravitelja. Zašto? Zato je Skype nije htio uključiti mikrofon
Nasuprot toga su odličan odaziv KDE-a i delta RPM paketi koji smanjuju download promet, te ajde Yast kao dobre strane.

Sve ovo gore navedeno jest rješivo, ali narode, e, NEDA MI SE! Zaista imama enormno manje posla oko podešavanja Archa! Zaista jedva čekam Chakru kao KDE distru sa malo problema.
igadmile

Post Postao/la igadmile »

Grof je napisao/la:
csx je napisao/la:evo sad radi, thnx ;)
Inače i to je jedna od stvari koja mi baš nije po ukusu. Svako tolko refreshati ključeve, pa se ti onda pouzdaj u updejting sustav koji odjednom ne radi...
to je jedna od stvari koja me "natjerala" da se maknem s suseta.
csx

Post Postao/la csx »

jel još tko ima problema sa javom osim mene? :(
Odgovori