[RIJEŠENO] ATI grafička i LinuxMint problem

Diskusije usko vezane uz Ubuntu i srodne distribucije (Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu, LinuxMint...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

Markec
Spol: M

Re: ATI grafička i LinuxMint problem

Post Postao/la Markec »

Grof je napisao/la:Zapravo, odlično po instalaciju, samo se nadam da si svjestan da nemaš instaliran kernel 2.6.24

Pitanjce, zšto su ti na nekim instaliranim stavkama osim zelenog kvadratića nacrtane i male zvjezdice u čošku? Da li si ti samo označio instalaciju istih ili si je i proveo prije izlaska iz Synaptica?
Nemam pojma, Nisam uoce svijestan, Ja sam to instalirao skupa s novim mintom (zajdna verzija daryna 4 kde beta044)

nisam uopce oznacio to za instalaciju, Nemam pojma cemu sluze te zvijezdice, Evo ponovno sam pokrenuo synpatic, zvijezdice su jos tu.
Markec

Post Postao/la Markec »

Grof je napisao/la:Dalje, treba skinuti zadnji ATI Catalyst driver 8.1 odavde, te ga spremiti u home direktorij.

Otići u terminal i tipkati:

Kod: Označi sve

sh ati-driver-installer-8-01-x86.x86_64.run --buildpkg Ubuntu/Gutsy
pogledaj na kraju da li je napisao da su svi paketi uspješno napravljeni, odnosno da nema kakve greške.
Ako se pojavila kakva greška, snimi je, pa da vidimo tu...
imam ati-driver-installer-8-01-x86.x86_64.run
u home direktoriju od zajdneg puta.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Desni gumb na paket sa zvjezdicom, pa će ti u meniju pokazati što je zvjezdica!
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

imam ati-driver-installer-8-01-x86.x86_64.run
u home direktoriju od zajdneg puta.
dobro, onda samo pkreni ovu naredbu sh... (ako si već jednom kreirao pakete, obriši ih, pa pusti da napravi ponovo)
Markec

Post Postao/la Markec »

Pogledao sam u synapticu, ima šest razlicitih ali bas ovaj s zvijezdicom ne postoji.

E sto se tice catalsty, mislim da je sve instaliralo, nigdje ne pise da je neka greska.
Markec

Post Postao/la Markec »

Sto da uradim dalje
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Dobro, samo nije još ništa instalirao, samo je napravio .DEB pakete. Treba ih biti 4 (dva počinju sa fglrx, a 2 sa xorg-driver) - provjeri! Nalaze se u home direktoriju

Sada ovako, ja moram poći doma (na poslu sam) pa moram napustiti forum. Ti možeš slijediti upute dalje odavde (sad smo počeli 2. korak), ali pažljivo sve čitaj i radi ili pričekaj dok se ne javim na forum navečer, tamo iza 8 sati.. OK?
Markec

Post Postao/la Markec »

Grof je napisao/la:Dobro, samo nije još ništa instalirao, samo je napravio .DEB pakete. Treba ih biti 4 (dva počinju sa fglrx, a 2 sa xorg-driver) - provjeri! Nalaze se u home direktoriju

Sada ovako, ja moram poći doma (na poslu sam) pa moram napustiti forum. Ti možeš slijediti upute dalje odavde (sad smo počeli 2. korak), ali pažljivo sve čitaj i radi ili pričekaj dok se ne javim na forum navečer, tamo iza 8 sati.. OK?
AJ pricekat cu te,

pokrenuo sam ovo
kdesu kate /etc/default/linux-restricted-modules-common
pokrenuo se text editor Kate, ali nisam nis mjenjao jer u Disabled modules vec je upisan fglrx.
bume nastavili veceras. aj :)
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

kda instaliraš kernel headerse, možeš upisati kernel-headers-`uname -r`, u stvari sve pod ` ` zagradama unutar naredbe će se izvršiti kao naredba, recimo kill `pidof ime_programa` će ubiti što god da pidof ime programa izbaci. Zgodno za takve stvari.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

shrike je napisao/la:kda instaliraš kernel headerse, možeš upisati kernel-headers-`uname -r`, u stvari sve pod ` ` zagradama unutar naredbe će se izvršiti kao naredba, recimo kill `pidof ime_programa` će ubiti što god da pidof ime programa izbaci. Zgodno za takve stvari.
Da, dobra fora da izlazni tekst naredbe može biti dio nove naredbe...ima Linux fora i forica :)

može i bez apostrofa, ovako $(uname -r)
Zaključano