Huh, istina ni to mi nije radilo u 11.3, a u ovoj zadnjoj nisam isprobaval...csx je napisao/la:jel još tko ima problema sa javom osim mene?
openSUSE 11.4
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: openSUSE 11.4
-
csx
bemu miša i opensuseu.. kak im takve stvari ne rade.. sramota 
EDIT: evo na firefoxu je proradilo, chrome i dalje ništa...
Ako sam nešto naučio iz Archa onda je to jednostavnost! Što je sustav jednostavniji to radi bolje i stabilnije.csx je napisao/la:bemu miša i opensuseu.. kak im takve stvari ne rade.. sramota
Npr. ti možeš u KDE Settingsima Suseta podesiti određene postavke za printer ili KDM primjerice. No sve će ti to Yast i tako overridati. Zašto onda te opcije uopće postoje na sva mjesta? Samo zbunjuje i ne služi ničemu.
Što će mi hrpa servisa u Linuxu ako ih nikada ne koristim? Samo mi štopaju sustav. OK, Ubuntu ima tu politiku jer se onda pokrivaju da će sigurno raditi zatreba li korisnik to, no kada sam podesiš neki sustav u Linuxu, onda automatski i znaš gdje ćeš tražiti kvar, a ne da sustav ima paralelne komponenete pa da se onda međusobno tuku...
Pa onda PulseAudio... ako mu u Yastu kažem da ga isključi, onda neka ga isključi, a ne da nakon restarta PA i dalje živi, a disabliran je u Yastu. Mislim, što je onda to?? Kakva je to onda pouzdanost sustava
Isto vrijedi za Javu. Zašto u Firefoxu radi,a u Chromu/iumu ne radi? Na kraju fakat ispadne da sve ono što uredno radi u drugim distrama, eto u Susetu malo hoće, malo neće...
negdje sam (po forumu) napisao "vodič" za instaliranje jave na opensuse...meni je radilo 
-
gMajstor
Bas sam razmisljao, a sad jos vise nakon nekih postova sto sam ovde procitao. Iskreno mislim da bi za openSUSe bilo najpametnije da se odluci za jedno izmedju Yasta i KDE postavki sustava. Zajedno to nikako ne funkcionise, cak stavise radi ocajno. Dakle samo jedno bi trebalo da se ostavi, ostatak da se izbaci, pa kome bas treba nek si doinstalira.
a ne znam, meni je ok radio, ali ipak mi je Debian u 
ljudi, probajte suse koristiti u svakodnevnom radu par mjeseci.. pa onda sudite.
pa meni dosta toga nije radilo na ubuntu - kad se ne znam snaći i ne znam gdje koje opcije štimati...
a ubuntu je navodno full user frendly. I vjerujem da je, samo se treba ufurati u "ubuntu način".
ufurajte se u "suse način", pa nećete imati poblema sa openSUSE-om

pa meni dosta toga nije radilo na ubuntu - kad se ne znam snaći i ne znam gdje koje opcije štimati...
a ubuntu je navodno full user frendly. I vjerujem da je, samo se treba ufurati u "ubuntu način".
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
Ja sam se razočaral u suse jer nisu složili kernel za finalno izdanje; neznam kak vi , ali ja ga nisam uspel upogonit sa KMS-om, tj. moral sam priskočit ili radeonhd driveru, ili fglrx-u , ili dodavat kernel repo da povučem drugi kernel, jer ovaj na finalnom izdanju ne šljaka! A bug je uočen još u RC2!
S time da sam koristil 37.1 kernel na Debianu, SA KMS-om/radeon modulom i nije bilo nikakvih problema!
To me dosta razočaralo , ko i to da se Live CD NE može pokrenut sa USB-a.! To je danas , manje ,više nekakav standard, a stvar na susetu ne radi! Uspel sam ga instalirat preko network instala. + još ove neke stvari koje je Grof napisal imam za zamjerit.
Od dobrih stvari , tu je , moram priznati , stvarno jaaako dobro podmazan KDE , i puno brži zyper/yast install.
S time da sam koristil 37.1 kernel na Debianu, SA KMS-om/radeon modulom i nije bilo nikakvih problema!
To me dosta razočaralo , ko i to da se Live CD NE može pokrenut sa USB-a.! To je danas , manje ,više nekakav standard, a stvar na susetu ne radi! Uspel sam ga instalirat preko network instala. + još ove neke stvari koje je Grof napisal imam za zamjerit.
Od dobrih stvari , tu je , moram priznati , stvarno jaaako dobro podmazan KDE , i puno brži zyper/yast install.
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
-
Lutherus
svaku distribuciju treba prvo probati koristiti barem najmanje mjesec dana.i tek onda možeš dati presudu.hebeš ti to kad netko isproba u tjedan dana 10 distri.taj zapravo nijednu neproba nego se igra instalacije.stefan je napisao/la:ljudi, probajte suse koristiti u svakodnevnom radu par mjeseci.. pa onda sudite.
@ šumsku
su
passwd
cd /usr/src/linux-2.6.XX
make menuconfig
čekaš kaj ti treba kaj netreba odčekaš
save config fila- yes
make && make modules && make modules_install && make install
odin je napisao/la: @ šumsku
su
passwd
cd /usr/src/linux-2.6.XX
make menuconfig
čekaš kaj ti treba kaj netreba odčekaš
save config fila- yes
make && make modules && make modules_install && make install
Nije problem skompajlirat kernel , problem je kaj "out of the box" stvar ne radi
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.