Dobar je KDE, sve bolji. Ali i gladan. Samo zbog KDE-a laptop više ne držim na "ondemand" CPU governoru, nego je cijelo vrijeme na "performance"
KDE fan club
Moderator/ica: Moderatori/ce
- drone
- Moderator
Re: KDE fan club
I ja bih u klub.
Dobar je KDE, sve bolji. Ali i gladan. Samo zbog KDE-a laptop više ne držim na "ondemand" CPU governoru, nego je cijelo vrijeme na "performance"
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
- Suko
- Site Admin
- Spol: M
Bio sam jedno mjesec i pol bez KDE-a jer sam ga jednim nesretnim slučajem pokidao.
Sad sam ponovno na KDE-u i moram priznati da me 4.6 prilično ugodno iznenadio.
Puno je brži i responzivniji.
Svaka čast!
Sad sam ponovno na KDE-u i moram priznati da me 4.6 prilično ugodno iznenadio.
Puno je brži i responzivniji.
Svaka čast!
- 4ndY
- Moderator
- Kontakt:
Moram priznati da KDE 4.6.1 (koji je tek sad službeno došao u Fedorine stabilne repozitorije) jednostavno leti. Čak ni Akonadi/Nepomuk/Strigi nisu više toliki resource hog.
Jedino što sam morao isključiti je blur efekt jer mi s njim plasma widgeti nisu bili transparentni (bug).
Jedino što sam morao isključiti je blur efekt jer mi s njim plasma widgeti nisu bili transparentni (bug).
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
Da li mi tko može pomoći oko KDE 4.4.5 freeza? Simptomi su jednostavni, bez obzira na koje drivere za grafiku koristim (dakle, nije stvar do nouveau/nvidia/nv) i koje postavke, KDE se jednostavno smrzne. Sve se smrzne. Tipke ne rade, miš, num lock,... Smrzne se totalno nasumično, nekakda kada nisam za kompom satima, nekada dok radim. Nikakve korelacije sa time što radim nisam primjetio. Ovo se ne događa na ikojem drugom DE.
Edit:
Instaliram 4.6.2 sa experimentala....
Edit:
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
- 4ndY
- Moderator
- Kontakt:
Probaj isključiti NEPOMUK i Strigi, ti servisi nekad meni zadavaju glavobolje.shrike je napisao/la:Da li mi tko može pomoći oko KDE 4.4.5 freeza? Simptomi su jednostavni, bez obzira na koje drivere za grafiku koristim (dakle, nije stvar do nouveau/nvidia/nv) i koje postavke, KDE se jednostavno smrzne. Sve se smrzne. Tipke ne rade, miš, num lock,... Smrzne se totalno nasumično, nekakda kada nisam za kompom satima, nekada dok radim. Nikakve korelacije sa time što radim nisam primjetio. Ovo se ne događa na ikojem drugom DE.
Edit:
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
ili probaj openSUSE 
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
nepomuk/strigi nemaju veze sa time jer kada sam ih isključio, nije bilo promjena (osi mda je sve bilo primjetno responzivnije). sada sam napravio upgrade na 4.6.1 i sve je OK, osim što se raspada sa komercijalnim NVIDIA driverima kada je 3d uključen. nepomuk koristi 90% CPU, što je previše osim kada bi bila riječ o p1@100MHz. Isključih to čudo i za sada je sasvim OK.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
- 4ndY
- Moderator
- Kontakt:
Koji točno proces? Ako je virtuoso-t, onda je to vezano za indeksiranje HDD-a, kad prodje ce pasti na prihvatljivu razinu. Što se tiče blokiranja i grafičkih drivera - to ti preostaje samo guglatishrike je napisao/la:nepomuk/strigi nemaju veze sa time jer kada sam ih isključio, nije bilo promjena (osi mda je sve bilo primjetno responzivnije). sada sam napravio upgrade na 4.6.1 i sve je OK, osim što se raspada sa komercijalnim NVIDIA driverima kada je 3d uključen. nepomuk koristi 90% CPU, što je previše osim kada bi bila riječ o p1@100MHz. Isključih to čudo i za sada je sasvim OK.
Ma iskreno, 3D mi nikada nije bio nešto specijalno i uvijek ga isključim. Slično, nepomuk/strigi/virtuoso su mi totalno besmislene aplikacije/procesi/što već i do sada nisam shvatio čemu bi trebali služiti (da bio je virtuoso i 4 kdeinit-a). Znam da mi je netko jednm dao neki link, ali taj sadržaj nije ništa konkretno objasnio. U međuvremenu moje razumijevanje nije ništa povećano, tako da .... isključujem strigi/nepomuk/virtuoso i sve ostale besmislene gluposti. Ništa mi ne fali. Ako se 4.6.1 ne počne smrzavati, ostat ću na ovome.
Edit:
nepomuk/strigi troše monstruozne resurse a nude apsolutno ništa. Hipotetska korist od nekakvog traženja datoteka preko neki asocijacija (ili što već rade te stvari) mi je gluplje nego potrošiti 500 miliona eura na razvoj auta koji nikada neće donijeti niti lipe, već gubiti milijun po prodanom primjerku.
Edit:
nepomuk/strigi troše monstruozne resurse a nude apsolutno ništa. Hipotetska korist od nekakvog traženja datoteka preko neki asocijacija (ili što već rade te stvari) mi je gluplje nego potrošiti 500 miliona eura na razvoj auta koji nikada neće donijeti niti lipe, već gubiti milijun po prodanom primjerku.
- 4ndY
- Moderator
- Kontakt:
Da ti budem iskren, ni meni nije baš jasan taj semantički desktop, ali to je sad "in" pa su i KDE-ovci inovativni na tom polju. I poprimilo bi to smisao kad bi radiloshrike je napisao/la: Edit:
U nekom trenutku želiš veći komfor kad prelaziš s uređaja na uređaj, tipa čitaš na mobu nešto i dođeš doma i nastaviš to čitati, bilješke ti se propagiraju na svim računalima, isto kao i dokumenti, tabovi u broweru, kontakti i sl.
Nije to bez vraga, samo nije još funkcionalno, a bit će kad će nakon malo više vremena evolucije - nadam se