Koj je vaš omiljeni terminal emulator?
Moderator/ica: Moderatori/ce
- kova-ng
- Spol: M
Re: Koj je vaš omiljeni terminal emulator?
ja sam prije koristio tildu dok nisam otkrio guake
za razliku od guake-a, tilda mi se znala rušit, al koristio sam je davno, mislim da je to bilo još na ubuntu 8.04
za razliku od guake-a, tilda mi se znala rušit, al koristio sam je davno, mislim da je to bilo još na ubuntu 8.04
People say nothing is impossible. But I do nothing every day.
Mislim da sam bio prilično precizan.pootzko je napisao/la:e i mislio sam da će netko reć - spor terminal. u kom smislu spor? ja na laptopu starom 5 godina nemam nikakvih problema s brzinom terminala.. mislim, što tu uopće ima biti sporo? paljenje terminala? ispisivanje velikih količina teksta?jjj je napisao/la:Računalo. Konkretno, nije ugodno koristiti terminal koji se diže koliko i neki browseri. U kojem svaki novi tab ima odgodu. A tu su i tone (inače suvišnih) dependencyja. Mogućnosti koje spominješ - tabovi i transparentnost - imaju gotovo svi emulatori koje isprobah. Općenito, rekao bih da postoji feature parity - zašto bih onda koristio sporotu poput Gnome Terminala (a neki paralelni ja, koji može probaviti KDE, Konsolea)?
Tilda je prvi Quake terminal kojeg koristih. Odustao zbog problema s configom i povremenog segfaulta. Stjerm je isto bio dobar, ali ga je tip prestao razvijati (mislim da je bio netko s ovih prostora + s Arch foruma heh). Hence Yeahconsole.odin je napisao/la:neko možda probal ili koristi tilda drop down terminal?
- pootzko
- Kontakt:
možda, ali to mi ništa ne govori jer se meni sve otvara instant, a ne "kao neki browseri".. pa mi to što si rekao baš i ne znači nešto puno.jjj je napisao/la:Mislim da sam bio prilično precizan.
...I put on my robe and a wizard hat...
Nadam se da nisi bio pod dojmom da odgovarajući na tvoje pitanje odgovaram u tvoje ime. Neću misliti tragičnim što tvoje iskustvo nije slično, obzirom da je tako bolje za tebe, no to što tebi to ništa ne znači meni ništa ne znači.pootzko je napisao/la:možda, ali to mi ništa ne govori jer se meni sve otvara instant, a ne "kao neki browseri".. pa mi to što si rekao baš i ne znači nešto puno.jjj je napisao/la:Mislim da sam bio prilično precizan.
- pootzko
- Kontakt:
oprosti što sam te išta pitao =)jjj je napisao/la:Nadam se da nisi bio pod dojmom da odgovarajući na tvoje pitanje odgovaram u tvoje ime. Neću misliti tragičnim što tvoje iskustvo nije slično, obzirom da je tako bolje za tebe, no to što tebi to ništa ne znači meni ništa ne znači.
...I put on my robe and a wizard hat...
- retsam
Shift + Insertodin je napisao/la:neko možda probal ili koristi tilda drop down terminal?
primjetil da puno ljudi izbjegava xterm jer ne podržava copy/paste.
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.
Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
-
Lutherus
copy/paste nikakvom metodom nikad nije sretan način unosa 
- retsam
ne mislim na copy/pase naredbi nego npr. hoću staviti arch na usb stick pomoću dd-a pa neću prepisivati arch-xxxxx.isoodin je napisao/la:copy/paste nikakvom metodom nikad nije sretan način unosa
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.
Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
terminator već duže vrjeme. split h/v je kul!
I'm a Paladin with 18 charisma and 97 hit points. I can use my helm of disintegration and do one D4 damage as my half-elf mage wields his plus-five holy avenger.