KDE fan club

Teme vezane za KDE grafičko okruženje.

Moderator/ica: Moderatori/ce

shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Re: KDE fan club

Post Postao/la shrike »

Možda kada bi se moglo to koristiti kao tagged browsing, primjerice da mi konqueror/dolphin pokaže ne sadržaje datoteka/foldera već semantičke oznake u meta folderima, a da na desnom kliku postoji opcija kako da nešto označim (posao/škola/multimedia/...)
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
igadmile
Spol: M

Post Postao/la igadmile »

shrike je napisao/la:Možda kada bi se moglo to koristiti kao tagged browsing, primjerice da mi konqueror/dolphin pokaže ne sadržaje datoteka/foldera već semantičke oznake u meta folderima, a da na desnom kliku postoji opcija kako da nešto označim (posao/škola/multimedia/...)
postoji ta opcija u Dolphinu.

Na information panelu (onaj s desna :D ) mozes za svaki file dodat tag, comment i rating. Isto se moze u Dikikamu, Amaroku.....
4ndY
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la 4ndY »

igadmile je napisao/la: postoji ta opcija u Dolphinu.

Na information panelu (onaj s desna :D ) mozes za svaki file dodat tag, comment i rating. Isto se moze u Dikikamu, Amaroku.....
Da, i onda možeš napraviti virtualnu mapu (bilo gdje) koja je zapravo rezultat searcha tih tagova. ;)
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
iForce

Post Postao/la iForce »

Evo ja malo upalio Kubuntu...
Što mi preporučate da probam po čemu je KDE poznat... :D
Dropbox, jednostavno možete otvoriti račun i besplatno dobijete 2 GB http://db.tt/OioEmCb Ukoliko prilikom registracije koristite navedeni link oboje dobijemo 500 MB gratis.
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

iForce je napisao/la:Evo ja malo upalio Kubuntu...
Što mi preporučate da probam po čemu je KDE poznat... :D
plasma
dolphin
k3b
digikam
yakuake
kdeveop
kate
kdesvn
okular
oxygen (oxygen-transparent)
amarok
lancelot
kile
... etc.
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
domi

Post Postao/la domi »

Grof je napisao/la:Evo link na HOW o finom podešavanju fontova. Tako da oni izgledaju kao na Fedori.

Opaska:
Ovo je subjektivna sugestija, ako vam fontovi na ekranu i sada izgledaju dobro, možda ne bi trebali dirati ništa. No barem pogledajte razliku prije i poslje ;)
joj ovo sam sad napravio fantazija ;)
zole052 je napisao/la
i google vjerojatno zna i koliko im je piso dugacak a smeta ih ubuntu spyware :lulz
sumski
Moderator

Post Postao/la sumski »

Moram ovdi pohvaliti glavnog KWin developera Martina Graesslina koji je izuzetno brz u odgovorima na bug reportove! Na svaki report/komentar odgovori unutar najvise par sati, dok recimo ekipa zadužena za plasmu nije tak brza, čekam već nekoliko dana na bilo kakav feedback.
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
igadmile

Post Postao/la igadmile »

sumski je napisao/la:Moram ovdi pohvaliti glavnog KWin developera Martina Graesslina koji je izuzetno brz u odgovorima na bug reportove! Na svaki report/komentar odgovori unutar najvise par sati, dok recimo ekipa zadužena za plasmu nije tak brza, čekam već nekoliko dana na bilo kakav feedback.
a cuj. plasma ima 1323 aktivna buga, a kwin 374....
https://bugs.kde.org/weekly-bug-summary.cgi
sumski
Moderator

Post Postao/la sumski »

No, kuzim da ekipa ima puno posla, niti mi je cilj bil 'pokuditi' ih, nego pohvalit Martinđu!
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
fakin

Post Postao/la fakin »

kde je našminkano ali još uvijek presporo sučelje.

i podsjeća na windowse.
Odgovori