Brisanje Linuxa

Novi ste u svijetu Linuxa? Imate hrpu početničkih pitanja?

Moderator/ica: Moderatori/ce

Pravila foruma
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja

Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)

Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
Odgovori
dancy94

Brisanje Linuxa

Post Postao/la dancy94 »

Imam dvije particije, na jednoj je instalirana windows vista a na drugoj je linux. Kako da izbrišem linux particiju a da vista ostane netaknuta, dali je to moguće. Još bi htio pitati samo kako se pokreće "root" u linuxu. :o :P :oops: :? rofl ruga_se :misli kava :arrow: :evil:
stucise sdobar sroker sbatine spiti spivo :zbunjen kava ruga_se spametan :pravila :udri szena welcome :protest :komp :sretno lol blabla
Zadnja izmjena: dancy94, dana/u 25 kol 2008, 14:12, ukupno mijenjano 1 put.
tuxi
Spol: M

Re: Brisanje Linuxa

Post Postao/la tuxi »

Moram pitat. Zašto hoćeš izbrisat?
I imao bi još pitanja. Šta je prvo instalirano, prvo window pa linux ili obrnuto. I kak to misliš u linuxu ili tako se ulogovat, naravno koju distribuciju imaš?
"Ništa nije sveto, sve je bruto i neto, sve je zabava ..."
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

bootaj sa svog legalnog MS Vista boot diska kojeg si dobio sa mašinom ili si kupio...izaberi recovery console, kad te pusti u CLI otipkaj fixmbr...
speedy
Moderator

Post Postao/la speedy »

skini si Parted Magic
http://partedmagic.com/wiki/PartedMagic ... .Downloads

s njim jednostavno mozes raditi s tom particijom sto god hoces :)
NiksaVel
Kontakt:

Post Postao/la NiksaVel »

fixmbr
nema toga vise u visti... promjenili su bootloader... learned the hard way... kompletna reinstalacija viste mi je bila jedina sulucija jer se nesto potuklo izmedju tog novog bootloadera i gruba nakon instalacije openSUSE 11...
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

NiksaVel je napisao/la:
fixmbr
nema toga vise u visti... promjenili su bootloader... learned the hard way... kompletna reinstalacija viste mi je bila jedina sulucija jer se nesto potuklo izmedju tog novog bootloadera i gruba nakon instalacije openSUSE 11...
Kako nema.... kod mene na Vista DVD-u ima, koristio par puta.... dok se nisam potpuno odrekao windowsa
NiksaVel
Kontakt:

Post Postao/la NiksaVel »

kava

ne znam... meni u svakom slucaju nije radilo, proso sam desetke foruma u potrazi... jedina opcija mi je bio onaj automatski gui thingie detect and attempt to fix... ili sl. ali to cak uopce nije naslo instalaciju viste...

komande u stilu

Kod: Označi sve

Bootrec.exe /FixMbr
Bootrec.exe /FixBoot
Bootrec.exe /ScanOs
Bootrec.exe /RebuildBcd

+

bcdedit.exe /export "C:\Boot\BCDBackup"
bcdedit.exe /import "C:\Boot\BCDBackup" -> restores the store

koje bi trebale raditi ... nisu radile... zacudo... sve je bacalo neke greske i svodilo se na isto... da nema instalacije viste...

nakon cijelog popodneva mozganja... jednostavno sam digo liceCD backupirao save game mass effecta i reinstalirao wintendo :)
Odgovori