Obzirom na promjene u strukturi foruma (zasebni forumi za grafička okruženja) potrebno je razjasniti neke stvari u vezi foruma s vijestima. Bilo je prijedloga da se vijesti o KDE, GNOME i drugima odmah stavljaju u odgovarajuće (pod)forume, no ostalo je na tome da se prvo sve stavlja u Vijesti a kasnije premješta.
Zato moramo:
1) odrediti nakon koliko vremena će se teme premještati iz Vijesti u Grafička okruženja 2) imenovati nekoga tko će to raditi BEZ KAŠNJENJA
Dakle, koliko dana bi teme trebale sjediti u Vijestima prije premještanja? I tko su kandidati?
Moj prijedlog je 14 dana i onda da se tema prebaci u odgovarajući podforum.
Ukoliko se radi o Linux distri onda kad ta distra postane dostupna (final).
Npr.
Sada imamo temu Ubuntu 11.10 u vijestima, a kada navedena distribucija izađe u Listopadu onda temu možemo prebaciti u Ubuntu podforum.
Nakon toga će biti i sljedeća tema Ubuntu 12.04 u Vijestima, a korisnici mogu na staroj temi vidjeti sve objavljene novosti i komentare za navedenu distribuciju.
Nadam se da je jasno što želim reći.
Dropbox, jednostavno možete otvoriti račun i besplatno dobijete 2 GB http://db.tt/OioEmCb Ukoliko prilikom registracije koristite navedeni link oboje dobijemo 500 MB gratis.
ajmo se prvo dogovorit koliko će vijest stajati u Vijestima...moj prijedlog je da se vijesti prebacuju na kraju tjedna. mislim da će to budućem moderatoru olakšati posao
edit - a što se tiče vijesti o distribucijama, slažem se sa iForceom
Moj prijedlog je da u vijesti idu samo važne vijesti dok bi manje vijesti poput point izdanja, nadopuna, patchev ili bilo kojih drugih manjih vijesti išle direktno u podforume, a ovo za period od 14 dana se slažem. Iako sada idem malo u OT, ali nema veze: Zašto niste ostavili Xfce, a stavili ostalo. Dosta ljudi na ovom forumu ima xfce, pa kd se pomiješaju box teme s lxde-om i xfce-om, novim, pa i starim korisnicima bi to moglo biti konfuzno
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.
retsum je napisao/la:Iako sada idem malo u OT, ali nema veze: Zašto niste ostavili Xfce, a stavili ostalo. Dosta ljudi na ovom forumu ima xfce, pa kd se pomiješaju box teme s lxde-om i xfce-om, novim, pa i starim korisnicima bi to moglo biti konfuzno
Žalbe idu na topic o razdvajanju podforuma, a ionako je sad kasno. Smatram da je bilo i više nego dovoljno vremena da se sve dogovorite i napišete prijedloge. Ja sad više ne namjeravam ništa dirati; ako netko drugi hoće, neka slobodno mijenja. Znala sam da će ovako biti i da će se javljati ekipa s prijedlozima kad već prođe baba s kolačima. Ništa osobno niti išta zamjeram tebi, samo potvrđujem svoja predviđanja.
Mogu ja prebacivati. Nije mi problem.
Shicyev prijedlog je odličan s tim da bi ja ipak predložio nadopunu, a to je da se vijesti koje su objavljene nakon četvrtka prebace u sljedećem krugu.
14 dana mi se čini predugo za bilo koju vijest, a ovako bi bilo idealno.
EDIT:Što se tiče žalbi, slažem se s Abzeenth. Bilo je dovoljno vremena za intervencije, a o XFCE-u se ionako slabo pisalo. Ako će se pojaviti potreba (velik broj postova i tema o XFCE-u) onda se lako može izvući nova tema u podforumu.
Pa nije bila žalba, samo je čudno vidjeti ovog xfce štakorčeka pored teme za ostalo , ali suko je i upravu malo se pisalo o xfce-u, dobro je ovako. Ako bude tjedan dana za velike vijesti kao novi ubuntu, ubrzo ćemo imati podforum vijesti biti poluprazne, mislim da bi oko 10 dana bilo razumno vrijeme da se slegnu strasti pogotovo kas je ubuntu u pitanju .
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.
Najjednostavnije je da isprobate i vidite je li valja, lako se to poštela.
Isto vrijedi i za novi forum grafička okruženja. Neka bude sada ovako, a ako se odjednom pojave tisuće korisnika pekwm-a sa živim diskusijama, lako se stavi kao poseban podforum
Abzeenth je napisao/la:Obzirom na promjene u strukturi foruma (zasebni forumi za grafička okruženja) potrebno je razjasniti neke stvari u vezi foruma s vijestima. Bilo je prijedloga da se vijesti o KDE, GNOME i drugima odmah stavljaju u odgovarajuće (pod)forume, no ostalo je na tome da se prvo sve stavlja u Vijesti a kasnije premješta.
Zato moramo:
1) odrediti nakon koliko vremena će se teme premještati iz Vijesti u Grafička okruženja 2) imenovati nekoga tko će to raditi BEZ KAŠNJENJA
Dakle, koliko dana bi teme trebale sjediti u Vijestima prije premještanja? I tko su kandidati?
Mogu i ja pomoći sa Vijestima i prebacivanjem postova.
Također ukoliko ima potrebe prijavljujem se za moderatora podforuma Grafička okruženja -> GNOME, a može i na Ubuntu ako ikada bude trebao mod.
Dropbox, jednostavno možete otvoriti račun i besplatno dobijete 2 GB http://db.tt/OioEmCb Ukoliko prilikom registracije koristite navedeni link oboje dobijemo 500 MB gratis.