The Raspberry Pi 2 Model B
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: The Raspberry Pi 2 Model B
U petak mi je stigao Raspi B+, u ponedjeljak najave Raspi 2 B za iste pare. FML
Najviše mi je na novom Raspiu žao što nisu podebljali ethernet port na 1Gbit, ali opet, bit će strašan stroj za 300kn.
Najviše mi je na novom Raspiu žao što nisu podebljali ethernet port na 1Gbit, ali opet, bit će strašan stroj za 300kn.
Evo i tportal je prenio vijest o novom Raspiu i njegovoj kombinaciji s W10.
http://www.tportal.hr/gadgeterija/tehno ... ma-10.html
I normalno, opet njušim omalovažavanje Linuxa (ili možda malo pretjerujem
?)
u dijelu gdje pišu da dok ne dođe w10 za Raspberry, možete se služiti Linux distrama za njega...
Znači, Linux je za nuždu dok ne dođu windowsi.
I normalno, opet njušim omalovažavanje Linuxa (ili možda malo pretjerujem
u dijelu gdje pišu da dok ne dođe w10 za Raspberry, možete se služiti Linux distrama za njega...
Where there is a gui there's a way.
Mislim da su ustvari tvorci Raspberry Pi-a za to odgovorni jer su to predstavili kao veliku prednost novog uređaja...Fugu je napisao/la: I normalno, opet njušim omalovažavanje Linuxa (ili možda malo pretjerujem?)
- Cooleech
- Moderator
- Spol: M
Evo, pravda je zadovoljena. Regao sam se da mu prokomentiram članak.Fugu je napisao/la:Evo i tportal je prenio vijest o novom Raspiu i njegovoj kombinaciji s W10.
I normalno, opet njušim omalovažavanje Linuxa (ili možda malo pretjerujem?)
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
Where there is a gui there's a way.
Fugu je napisao/la:Brzo i oštro.![]()
Evo još jednog linka:
http://www.itworld.com/article/2878736/ ... ry-pi.html
E pa sada neka netko kaže da Windowsi zauzimaju 95 ili 98% računala.The tables have turned, the magnetic poles have reversed, Microsoft is desperate
Gone are the days when Linux users tried to run their free and open source operating system on Microsoft-controlled hardware: PCs. As Microsoft's OS and Office market share is declining, and with an (almost) failed mobile platform, the company is now looking at open source for its survival.
Microsoft is now a minority in the consumer PC (which includes all forms of computing devices - laptops, desktops, smartphones and tablets). It’s 261,657 thousand units vs 1,946,456 thousand units.
That makes Microsoft’s market share less than 15%!
Ovo će isto biti fenomenalan uređaj.
- audiosl4ve
Kazu:trzalica je napisao/la:Fugu je napisao/la:Brzo i oštro.![]()
Evo još jednog linka:
http://www.itworld.com/article/2878736/ ... ry-pi.htmlE pa sada neka netko kaže da Windowsi zauzimaju 95 ili 98% računala.The tables have turned, the magnetic poles have reversed, Microsoft is desperate
Gone are the days when Linux users tried to run their free and open source operating system on Microsoft-controlled hardware: PCs. As Microsoft's OS and Office market share is declining, and with an (almost) failed mobile platform, the company is now looking at open source for its survival.
Microsoft is now a minority in the consumer PC (which includes all forms of computing devices - laptops, desktops, smartphones and tablets). It’s 261,657 thousand units vs 1,946,456 thousand units.
That makes Microsoft’s market share less than 15%!![]()
![]()
Ovo će isto biti fenomenalan uređaj.
to je opet 3x skuplje a dode ti na istoA less expensive version with Ubuntu pre-installed will also be available. It’ll sell for just $89, but the hardware will be stripped down. The Linux Compute Stick will have just 1GB of RAM and 8GB of storage. That’s still plenty of power for basic computing tasks.
ali eto tko voli nek izvoli
Meni se ovaj Pi 2 toliko dopao, steta kaj nemam kinte da si ga uzmem
- Cooleech
- Moderator
Jest gotovo 3x skuplje ali je u pitanju ARM CPU vs Atom CPU, a to već jest velika razlika. 
Na Atomu se može vrtit bilo kakav x86 OS.
Na Atomu se može vrtit bilo kakav x86 OS.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
- jurastublic
Koliko sam shvatio, za razliku od prijašnjih modela, Broadcom je ovaj puta izdao potpunu dokumentaciju za novi RasPi-jev procesor VideocoreIV i kompletni grafički stack pod BSD licencom. Prije je jedan dio bio pod vlasničkom licencom i nije bio open source.
"Hodor bre foobar"
Odroid-C1, cini mi se da je bolji od RPi.... ima i gigabitni ethernet 
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging siteLutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.