Predhodno navedeni problemi su uspješno riješeni .
Sve sam to riješio sa FTP-om.
Na serveru u var/www/htdocs/web sam izbrisao install kao što to i traži joomla prije aktiviranja stranice dok
sam configuration.php kreirao kao prazan file na desktopu sa r-w-rw ovlastima i uploadao u /web prije završetka instalacije joomla,tako da ga program pronađe i upiše nove podatke.
Malo je bilo problema sa konfiguriranje FTP layera u jomli ali uz korištenje user : anonymous (bez pass) i preko
porta 22 sad i taj dio radi kako treba.
kava sada polako dalje !!
Slack Mini Server
Moderator/ica: Moderatori/ce
- poštar
- Spol: M
Re: Slack Mini Server
umro je Einstein,umro je Tesla a i meni nešto nije dobro
- glaskoncILLa
khm, kak si ti to uopce poceo instalirati? ako se dobro sjecam, configuration.php dolazi u fileovima koje si trebao uploadati na kantu..
i kako ti ftp radi na portu 22, taj port je rezerviran za ssh?
inace, ako ce ta kanta biti dostupna sa neta, nikako, ali nikako nemoj ostavljati anonymous access na ftpu, prvi script kiddie koji brutforsa okolo ce se vrlo razveseliti kad skuzi da je nakon 30 sekundi isprobavanja dobio pristup na ftp.
edit: da, zapravo vjerovatno koristis sftp, zato slusa na 22 i zato je vjerovatno bilo problema sa logiranjem, pretpostavljam zbog (ne)generiranih kljuceva.
i kako ti ftp radi na portu 22, taj port je rezerviran za ssh?
inace, ako ce ta kanta biti dostupna sa neta, nikako, ali nikako nemoj ostavljati anonymous access na ftpu, prvi script kiddie koji brutforsa okolo ce se vrlo razveseliti kad skuzi da je nakon 30 sekundi isprobavanja dobio pristup na ftp.
edit: da, zapravo vjerovatno koristis sftp, zato slusa na 22 i zato je vjerovatno bilo problema sa logiranjem, pretpostavljam zbog (ne)generiranih kljuceva.
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
-
semiRocket
Jučer sam upisao krivi password par puta pokušavajući se logirati preko SSH-a, fail2ban mi je bannirao ip adresu.
Strava stvarčica
▓▒░░▒▓╚╩══╦╧═══╨─◄♦
- poštar
- Spol: M
Joomla i forum su uspješno instalirani na server i sve radi kao urica.
Ja sam više nego zadovoljan sa ovom distrom servera jer je vrlo jednostavna za korištenje a pored toga
dospupna je sva dokumentacija tako da se sve može učiti i rješavati korak po korak.
Preporučujem svima kojima treba server ili samo hoće naučiti kako se to radi.
kava
Ja sam više nego zadovoljan sa ovom distrom servera jer je vrlo jednostavna za korištenje a pored toga
dospupna je sva dokumentacija tako da se sve može učiti i rješavati korak po korak.
Preporučujem svima kojima treba server ili samo hoće naučiti kako se to radi.
kava
umro je Einstein,umro je Tesla a i meni nešto nije dobro