Očito postoje problemi s kombinacijom Minta i KDE-a, to me i zanimalo. Ovo je prvi put da sam nekome instalirao Mint KDE. Kubuntu sam koristio davno, s KDE-om 3.5 i uvijek je nešto štekalo dok je recimo vanilla KDE (ok, s dva mala patcha) na LFS-u radila bez problema. Kubuntu je uglavnom neko vrijeme radio odlično i onda bez nekih posebnih razloga počeo zezati i čitajući razne postove i članke mogu zaključiti da se tako ponaša i dalje.
Na Archu već godinama koristim KDE. Bilo je nekih problemčića, ali ništa bitno, sve se dalo srediti, a to je isto vanilla KDE. Pulseaudio sam maknuo jer je pravio svakakve probleme pogotovo na laptopu i ostavio sam samo čistu Alsu.
Nekoliko sam puta nakon nadogradnji morao brisati .kde4 direktorij, pa udri sve ispočetka što se podešavanja KDE-a tiče i to mi je oduvijek bila najveća zamjerka. Međutim, to već dosta dugo nisam morao raditi.
Zanimljiva je potrošnja memorije koju je Abz spomenula. KDE nije baš takav žderač resursa kao što kruže glasine u narodu. Ako imaš, uzet će više. RAM je puno, puno brži od diskova, pa ako ga ima, zašto da zjapi prazan
Što se budućeg Minta 14 i KDE-a tiče, očekujem nastavak pomalo problematične tradicije kao i kod svih Ubuntoida (ili možda to vuku od Debiana)

Cinnamon Mintu je isto što i Ubuntuu Unity, pa će valjda njega gurati i polirati. Sviđa mi se ideja, ali izvedba ne baš, bar ne u ovom sadašnjem stanju.
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch