Mint 13 + KDE - sitni i ne tako sitni problemi

Teme vezane za KDE grafičko okruženje.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Abzeenth
Site Admin

Re: Najava: Mint 14 "Nadia"

Post Postao/la Abzeenth »

Kod: Označi sve

Akonadi Control: stopped
Akonadi Server: stopped
Akonadi Server Search Support: not available
:D

Testirat ću, tj. vidjeti kako se ponaša kad to sve isključim (ako uspijem isključiti). Najvjerojatnije je do toga, iako moram reći da se nije uvijek tako sporo podizalo, tek odnedavno se to događa. A nisam ništa posebno mijenjala ni dodavala, čak sam i maknula neke plasmoide i servise, a on se usporio umjesto da se ubrza. :pogled_dolje
sumski
Moderator
Spol: M

Post Postao/la sumski »

Malo prekopat .xsession-errors, možda da kakvu naznaku. Pod sporo loada, jel misliš na rovokopanje po disku, il se prestane loadat na neko vreme? Meni akonadi zna napravit ovo prvo, a pulseaudio i kamd ovo drugo.
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
Abzeenth
Site Admin

Jao, ne spominji xsession-errors log, bio je 100 KB do jučer, kad je bio pun jedne te iste greške o "missing trailing semicolon" u .local/share/applications/mimelist. Pa sam RUČNO dodala semicolon u svaki red gdje je falio, pa se log smanjio na 7 KB rofl Sad mu je glavni problem ovo:

Kod: Označi sve

Connecting to deprecated signal QDBusConnectionInterface::serviceOwnerChanged(QString,QString,QString)
Ne znam kako opisati to sporo učitavanje, u starom Mintu bi se nakon što upišem uname i pass u login screenu instantno pokazao wallpaper i za podizanje panela i svih appleta mu je trebalo možda sveukupno pet sekundi. Sad kad upišem password ova slika od KDM teme ostane stajati dobrih pola minute, i ništa se ne prikazuje. Tek se onda pojavi wallpaper i panel kojem treba još petnaestak sekundi da se "osvijesti". :(
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

Abzeenth je napisao/la:mogu samo reći da uglavnom i dalje koristim "stare" aplikacije, odnosno one koje sam koristila i na starom Mintu (Leafpad, Clementine, Pidgin...) - znači, nisam se "Konvertirala" na K-alternative :D
Da nije Clemetine mozda KDE? :)
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
sumski
Moderator

Post Postao/la sumski »

Abzeenth je napisao/la:Jao, ne spominji xsession-errors log, bio je 100 KB do jučer

Pa to je sića :)
Abzeenth je napisao/la:kad je bio pun jedne te iste greške o "missing trailing semicolon" u .local/share/applications/mimelist. Pa sam RUČNO dodala semicolon u svaki red gdje je falio, pa se log smanjio na 7 KB rofl
To znači da roka kbuildsycoca-u (kbuildsycoca4 - Rebuilds the system configuration cache.), to ne bi trebal stalno radit :shock:
Abzeenth je napisao/la:Ne znam kako opisati to sporo učitavanje, u starom Mintu bi se nakon što upišem uname i pass u login screenu instantno pokazao wallpaper i za podizanje panela i svih appleta mu je trebalo možda sveukupno pet sekundi. Sad kad upišem password ova slika od KDM teme ostane stajati dobrih pola minute, i ništa se ne prikazuje. Tek se onda pojavi wallpaper i panel kojem treba još petnaestak sekundi da se "osvijesti". :(
A da makneš splash :D
Vidiš kakvu aktivnost disku dok se loada, ili samo stoji? Ovo s panelom vuče na pulseaudio (meni se tak zna 'učitat', al nemrem ništ još neko vreme, isto do petnaestak sekundi dok se ne osbosobi).
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
Abzeenth
Site Admin

stefan je napisao/la:Da nije Clemetine mozda KDE? :)
A, sad :bleh da je pravi, zvao bi se Klementine :D

@sumski

Nemam uključen splash, slika koju spominjem je pozadinska od KDM teme, ona stoji i na njoj se vidi samo kursor. Prvo samo stoji, a nakon nekog vremena se može vidjeti aktivnost diska (barem po titranju LED-ice, jel) i onda se pokaže desktop. Znam da se radi o kbuildsycoca4 obzirom da sam već istraživala taj svoj problem, ali nisam našla nikakvo korisno rješenje. Mislim da ću se morati pomiriti s tim da je naprosto užasno sporo rofl
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

Clementine, Caligra... mislim da pomalo konvergira ka CDE-u ;)
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
sumski
Moderator

Post Postao/la sumski »

A neznam, vidi sa ponuđenim odgovrima b) i c), ak ništ od toga, probaj napravit novi user dal se isto dešava :zamisljen
drone
Moderator

Post Postao/la drone »

Očito postoje problemi s kombinacijom Minta i KDE-a, to me i zanimalo. Ovo je prvi put da sam nekome instalirao Mint KDE. Kubuntu sam koristio davno, s KDE-om 3.5 i uvijek je nešto štekalo dok je recimo vanilla KDE (ok, s dva mala patcha) na LFS-u radila bez problema. Kubuntu je uglavnom neko vrijeme radio odlično i onda bez nekih posebnih razloga počeo zezati i čitajući razne postove i članke mogu zaključiti da se tako ponaša i dalje.

Na Archu već godinama koristim KDE. Bilo je nekih problemčića, ali ništa bitno, sve se dalo srediti, a to je isto vanilla KDE. Pulseaudio sam maknuo jer je pravio svakakve probleme pogotovo na laptopu i ostavio sam samo čistu Alsu.

Nekoliko sam puta nakon nadogradnji morao brisati .kde4 direktorij, pa udri sve ispočetka što se podešavanja KDE-a tiče i to mi je oduvijek bila najveća zamjerka. Međutim, to već dosta dugo nisam morao raditi.

Zanimljiva je potrošnja memorije koju je Abz spomenula. KDE nije baš takav žderač resursa kao što kruže glasine u narodu. Ako imaš, uzet će više. RAM je puno, puno brži od diskova, pa ako ga ima, zašto da zjapi prazan :)

Što se budućeg Minta 14 i KDE-a tiče, očekujem nastavak pomalo problematične tradicije kao i kod svih Ubuntoida (ili možda to vuku od Debiana) :(
Cinnamon Mintu je isto što i Ubuntuu Unity, pa će valjda njega gurati i polirati. Sviđa mi se ideja, ali izvedba ne baš, bar ne u ovom sadašnjem stanju.
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
The Acacia Strain

Post Postao/la The Acacia Strain »

drone je napisao/la:Ako imaš, uzet će više. RAM je puno, puno brži od diskova, pa ako ga ima, zašto da zjapi prazan :)
mislim da ovo puno ljudi ne shvaca, ne kazem na ovom forumu, ali kada vidim ta forsiranja kako im OS "zdere" 300 MB, a ima 4gb RAM-a.. onda prodaj taj laptop i kupi neku kantu i ostat ce ti jos i za mobitel neki :/
DebianResources
DebianHandbook
devil je napisao/la:nije neka tamo kanta pametnija od nas tu.
Odgovori