Mint 13 + KDE - sitni i ne tako sitni problemi

Teme vezane za KDE grafičko okruženje.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Abzeenth
Site Admin

Mint 13 + KDE - sitni i ne tako sitni problemi

Post Postao/la Abzeenth »

drone je napisao/la:Abz, s obzirom na to da koristiš Mayu i KDE neko vrijeme, jesi li zadovoljna s tom kombinacijom? Ima li problema, bugova...?
Vrlo sam zadovoljna :D obožavam KDE :ljubav , mislila sam da će mi trebati duže da se naviknem, no jednom kad sam sve namjestila nije bilo nikakvih problema, barem što se tiče UI snalaženja. (Ipak sam ja supernapredni power-user i haXXXer, hnji-hnjii rofl )

Problema ima, ali više su do mog laptopa i njegove prapovijesne starosti (konkretno, nedostatak RAM-a - uspijevam pokretati i koristiti KDE na 1 GB, pri startupu zauzima oko 220, što mi se uopće ne čini puno, a držim i efekte uključene. Problem je što se odnedavno startup (vrijeme između login screena i učitanog desktopa) straaaašno usporio, a ne mogu shvatiti zašto. I randomly smrzavanje uz ispis grešaka vezanih uz neispravnost RAM-a...zaključak: morat ću kupiti novi RAM, hitno).

Bugove nisam primijetila; ako ih i ima, ne smetaju mi. Zapravo, lažem - bio je jedan posebno opak - kad sam instalirala kwin-style-dekorator, rušio se System Settings - Workspace Appearance; nije se uopće moglo ništa podešavati ni pristupiti postavkama. Pa sam obrisala taj paket, 'ko ga jebe :zvizdi Paket modemmanager je užasno usporavao boot, pa sam i njega obrisala :D I da, povremeno se smrzne panel kad hoću dodati nove plasmoide; točnije, moram prvo maknuti Icon-only Tasks da bih mogla dodati bilo koji drugi plasmoid. Mislim da je to sve. :pogled_dolje

Ako te još nešto detaljnije zanima, pitaj :D ne znam što bih još mogla napisati...mogu samo reći da uglavnom i dalje koristim "stare" aplikacije, odnosno one koje sam koristila i na starom Mintu (Leafpad, Clementine, Pidgin...) - znači, nisam se "Konvertirala" na K-alternative :D
sumski
Moderator
Spol: M

Re: Najava: Mint 14 "Nadia"

Post Postao/la sumski »

Abzeenth je napisao/la: Bugove nisam primijetila; ako ih i ima, ne smetaju mi. Zapravo, lažem - bio je jedan posebno opak - kad sam instalirala kwin-style-dekorator, rušio se System Settings - Workspace Appearance; nije se uopće moglo ništa podešavati ni pristupiti postavkama. Pa sam obrisala taj paket, 'ko ga jebe :zvizdi

ne znam što bih još mogla napisati...mogu samo reći da uglavnom i dalje koristim "stare" aplikacije, odnosno one koje sam koristila i na starom Mintu (Leafpad, Clementine, Pidgin...) - znači, nisam se "Konvertirala" na K-alternative :D
Pa Kak nisi?
Ovo s dekoracijama, to je https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=301646, koji je vezan uz Kubuntu, a onda i Mint.
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
Abzeenth
Site Admin

sumski je napisao/la:Pa Kak nisi?
A ne znam, stara sam već, pa kao stari psi teško usvajam nove triKove rofl
Hvala za info o bugu. :thumbs
drone
Moderator

Post Postao/la drone »

O, pa ovo je pravi review :)

Pitao sam zato da znam što mogu očekivati kod ukućana, ali sam shvatio da zadovoljstvo moje kćeri s Mintom 13 i KDE-om postoji zato što sam joj Firefox ikonicu stavio na isto mjesto na kojem je bila i pod Gnomom 2 na starim Mintovima :D

Ovo s memorijom... napiši koja je ako znaš. Namjeravam kupiti 2x2GB umjesto sadašnjih 2x1GB za svoj laptop, pa ako ti bude moja memorija odgovarala (DDR2 666MHz SODIM), poklonim ti je. Možemo dalje PP vezano uz ovo.

Što se tiče icon-only tasks, to sam maknuo i stavio dobri stari obični task manager. I meni je na Archu pravilo neke probleme, ali se više ne sjećam što je točno bilo.

I ja koristim dosta GTK aplikacija pod KDE-om. Trenutno imam pokrenute Firefox, Thunderbird, Pidgin, DeaDBeeF, Conky i Krusader. Dakle, samo jedna K :)
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
sumski
Moderator

Post Postao/la sumski »

A ovo za sporo pokretanje:
a) akonadi
b) pulseaudio
c) kactivitymanagerd
Nekaj od toga je sigurno :)
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
Abzeenth
Site Admin

drone je napisao/la:O, pa ovo je pravi review :)

Pitao sam zato da znam što mogu očekivati kod ukućana, ali sam shvatio da zadovoljstvo moje kćeri s Mintom 13 i KDE-om postoji zato što sam joj Firefox ikonicu stavio na isto mjesto na kojem je bila i pod Gnomom 2 na starim Mintovima :D

Što se tiče icon-only tasks, to sam maknuo i stavio dobri stari obični task manager. I meni je na Archu pravilo neke probleme, ali se više ne sjećam što je točno bilo.
Pa i nije baš review, nema slika :D a i nisam detaljno opisala iskustvo korištenja, zato i napisah da pitaš ako te što zanima. Ako kćer voli shiny i transparentno barem približno kao ja rofl , možda bi joj se svidio Takeoff launcher, koji sad koristim. A icon-only sam ostavila, on normalno radi, samo je nezgodno kad treba dodati neki plasmoid...a možda sam krivo zaključila, možda uopće nije do njega. No ovako općenito, nemam se na što požaliti...sav hardver je dosad normalno radio.

Hvala za RAM ponudu :D :ljubav ali možda je bolje da netko drugi to uzme, meni će (bar mislim) roditelji to platiti, pa bi, ako već poklanjate, bilo bolje ponuditi nekom tko si ne može platiti novi. A ja moram nekom pokloniti i onu bateriju...
Abzeenth
Site Admin

sumski je napisao/la:A ovo za sporo pokretanje:
a) akonadi
b) pulseaudio
c) kactivitymanagerd
Nekaj od toga je sigurno :)
Akonadi je isključen...ova dva bi mogla biti krivci, iako niti jednog nema u autostart folderima. Smije li se čeprkati po usr/share/kde4/services u svrhu rješavanja tog problema? :bleh :D
sumski
Moderator

Post Postao/la sumski »

Pa smije, ovisi kaj točno misliš prčkat :)
Za a) pogledaj da ti se nisu uključili eventovi u satu, ili koji plugin za krunner
b) probaj ga privremeno purgeat, pa vidi
c) http://www.linuxzasve.com/forum/viewtop ... 07#p139307
Neznam dal koristiš activities, ja malo više u zadnje vreme, al sam detektiral razno-razne probleme zbog kamd-a, pa sam ga elegantno onemogućil :)
Abzeenth
Site Admin

Ovo za sat odnosno kalendar sam već našla kao savjet negdje, i primijenila, ali nije baš pomoglo. U krunneru su mi aktivirani samo Applications, Command line i Locations. Activities nisam uopće koristila jer imam premalo RAM-a pa se bojim kako bi to izgledalo, što je zapravo tužno jer je jedan od glavnih razloga mog prebacivanja na KDE bila namjera da koristim Activities :(
Anyway, hvala na savjetima ;)
sumski
Moderator

Post Postao/la sumski »

Da vidiš dal radi akonadi:

Kod: Označi sve

akonadictl status
A mislim da se kamd diže po defaultu bez obzira na jel imaš koji activity il ne.
Odgovori